Sök
Hitachi CP-X270

Hitachi CP-X270

Budgetprojektor för mörka rum

2002-01-14

Hitachi CP-X270 är en projektor för hemmabio eller enkla presentationer. Lätt att bära med sig och enkel att begripa, men den kommer bäst till sin rätt om man mörklägger ordentligt.
Testkälla Betyg Kommentar
Mikrodatorn 64/100 "Föredömligt menysystem"
HemmaBio 4/5 "Mycket kvalitet per krona utlovas"
ZDNet UK "Low cost"

Vad tycker testarna?

De testare som jämför flera modeller samtidigt ger Hitachi CP-X270 bättre utvärdering överlag. Den är portabel och enkel att hantera med sitt begripliga menysystem. Även om färgstyrka och kontrast inte ligger i topp hos testarna, är den väl värd att titta närmare på. Åtminstone en testare anser också att modellen är kvalitetsmässigt bra för sin prisklass.

Mikrodatorn

"Föredömligt menysystem"

Mikrodatorn testar totalt 10 projektorer under 2,5 kg. Man utvärderar portabla projektorer för professionell användning och inte för hemmabio. I testen ingår projektorer med både LCD- och DLP-teknik. Bland samtliga projektorer uppmätte Hitachis projektor lägst ljusstyrka och även kontrastvärdet var bland de lägre i detta test. Projektorn lämpar sig bäst i rum med möjlighet att kunna mörklägga ordentligt. Utmärkande på plussidan är projektorns menysystem. Det är logiskt konstruerat och utformat så att man snabbt hittar de funktioner man söker. Bäst i test var otvetydigt Ask M3. Philips Ugo X-lite valdes till den mest prisvärda projektorn. Hitachis projektor rankades medelbra i testet, men ser man till helheten får man relativt mycket för pengarna.

Källa: Mikrodatorn nr 15, 2001
HemmaBio nr 8, 2001
Till ZDNet UK's hemsida

HemmaBio

"Mycket kvalitet per krona utlovas"

HemmaBio synar både Hitachi CP-X270 samt Sony VPL-CS3. Zoom och fokus fungerar mycket bra på både modellerna. Upplösningen är fin och mjuk med bra detaljer. Här jämförs alltså två modeller där ljusstyrkan ligger i paritet med varandra. Sonys modell utmärkte sig genom sin fina färgskala samt kontrasten som var otroligt hög och kraftig. Att den inte kan takmonteras sätter man också minustecken för. När det gäller Hitachi CP-X270 tycker man att färgupplösning och kontrast är mycket goda. Inte fullt lika nöjd är man med det höga fläktljudet. Det är en jämn kamp mellan projektorerna då Sonyn vinner med 4+ av 5 mot Hitachi som får 4 av 5. Totalt menar man dock att Hitachi CP-X270 erbjuder mycket bra kvalitet för pengarna.

ZDNet UK

"Low cost"

ZDNet UK menar att Hitachi CP-X270 är lätt och relativt snygg i sin design. Med sitt läckra silverchassi ser projektorn lite futuristisk ut. Möjligheter till uppkoppling med S-video, komposit och RGB-portar anser man är basic och man saknar en USB-port respektive muskontroll. Dessutom anses bildkvaliteten och ljusstyrkan vara svaga. Men Hitachi CP-X270 kan vara värd att titta på om man är ute efter ett budgetval. Färgupplösningen är relativt bra och den är lätt att bära med sig.

Cirkapris: 39300 kronor

Produktfakta: Hitachi CP-X270 är en projektor i den lägre prisklassen. Den väger 2,4 kg och upplösningen är 1024x768 dpi (XGA). Projektorn är försedd med en 130 watt stark UHP-lampa som ger ifrån sig maximalt 800 ANSI lumens ljusstyrka med en brinntid på 2000 timmar. Bildformatet är 4:3. Hitachi CP-X270 kan med fördel monteras i taket. Projektorn är utrustad med LCD-panel och manuell zoomfunktion och fläktljudet ligger på 34 dB. Hitachi CP-X270 saknar PC card-läsare. Den har S-video samt kompositanslutning. 36 månaders garanti och måtten 298x60x210 mm.

Modell: Hitachi CP-X270