Sök
Epson EMP-TW700

Epson EMP-TW700

Duktig på alla signaler

2007-01-15

En ljusstark 3-chips lcd-projektor som enligt testarna lyckas bra med skärpan, vilket resulterar i såväl skarpa som detaljerade bildåtergivningar.
Testkälla Betyg Kommentar
Audiovision 76/100 "Hohe Bildhomogenität"
Home cinema central "This is Epson at it's best"
Dingz 5/6 "Stort og fett bilde"
Bigscreen 5/5 "Hanterar alla signaler precis lika bra"

Vad tycker testarna?

Att använda EMP-TW700 är enligt några av testarna enkelt, andra menar att menyerna kan vara svåra att förstå sig på. De uppskattar alla att enheten kommer förinställd för olika scenarion samt att det finns gott om möjligheter att justera dessa. Återgivningen från projektorn anses hålla hög klass, främst med progressivt material. Enligt en av testarna så gör detta också att det fungerar bra att ansluta en pc till produkten då texter blir lättläsliga. Ljusstyrkan anses nå upp till specifikationerna och gör att det inte krävs ett totalmörkat rum för att kunna njuta av film i hemmet. Den inbyggda linjedubblaren brister dock och man bör överlåta denna del av bildbehandlingen till den externa källan.

Audiovision

"Hohe Bildhomogenität"

Audiovision skriver att Epson EMP-TW700 är en lättanvänd projektor. Testaren uppskattar att det finns förinställda program för olika bildtyper och att det för den som vill även går att ändra i dessa för en mer personlig bildinställning. Med en uppvisad hög ljusstyrka, bra kontrastomfång, trovärdiga färger och flexibilitet i återgivningen så skriver testaren att produkten är en av de bästa projektorerna med upplösning för 720p. Bilden är allra bäst med hdmi och fortfarande väldigt bra med komponentkabel men visning över s-video eller vanlig video anses enheten inte klara av vidare bra. Testaren noterar också att det är svårigheter med material i 1080p. För den som inte behöver gå upp så högt i upplösning utan klarar sig väl med 720p anses produkten vara ett väldigt bra köp då priset är lågt satt. Testaren tittar också på Hitachi PJ-TX300 som dock får en lägre poängsumma.

Källa: Audiovision (DE) nr 1 2007

Home cinema central

"This is Epson at it's best"

Epson EMP-TW700 framHome cinema central sätter inget betyg på produkten som dock gör sig förtjänt av utmärkelsen Editors Choice. Bilden anses vara smått fantastisk och testaren delar ut extra mycket beröm för hög ljusstyrka och utmärkt kontrast. För den som tänkt ansluta en pc anses dessa två faktorer vara till väldig nytta då de bidrar till att texter återges skarpt. De många anslutningsmöjligheterna är ett plus och EMP-TW700 beskrivs vara förlåtande för val av signaltyp. Det blir bra oavsett vad man ansluter, menar testaren.

Källa: www.homecinemacentral.com.au (AU)

Dingz

"Stort og fett bilde"

Även norska Dingz skriver att EMP-TW700 är ett bra val om pc ska anslutas, oavsett om det gäller för att surfa på nätet eller spela upp filmmaterial i hd, just tack vare skärpan i bilden. Testaren ansluter också en Xbox360 och skriver att även om skärpan inte motsvarar den hos de bästa lcd-tv apparaterna så är den mycket bra. Att använda produkten för filmvisning uppges gå bra utan att mörklägga hela rummet tack vare att produkten är så ljusstark. Även med en mörk film som Sin City så fungerar det riktigt bra. Nackdelarna med projektorn beskrivs vara att den är lite väl högljudd och att den blir alldeles för varm.

Källa: www.dingz.no (NO)

Bigscreen

"Hanterar alla signaler precis lika bra"

Bigscreen anser att Epson EMP-TW700 är en projektor med läckra linjer men att den vita finishen känns lite tråkig. Fjärrkontrollen beskrivs ha en leksakskänsla över sig men fungerar i praktiken ganska bra. Att det bara finns en av vardera anslutningen är lite snålt men ändå fullt tillräckligt för hemmabion. Att enheten kommer med en hel del olika fabriksinställningar upplevs vara bra och att det går att vidare justera dem likaså. Men testaren varnar för att det kan vara ganska svårt, främst på grund av den krångliga osd-menyn. Bilden anses bli riktigt bra tack vare en bra skärpa, utan att göra avkall på mjukheten. Detta gör att det går att sitta nära projektorduken utan att bilden blir obehaglig att se på. Detaljerna som framkommer gör att uppspelning av en vanlig dvd känns som hd-dvd, menar Bigscreen. Testaren skriver också att projektorn kan trycka ur sig ordentligt med ljus. Men det som separerar Epson EMP-TW700 från mängden och gör den till en vinnare anses vara att bilden blir bra oavsett vilken videokälla som ansluts. Det enda som bör tänkas på är enligt testaren att de-interlacingen ska överlåtas till en annan enhet.

Källa: www.bigscreen.se (SE)

Cirkapris: 16000 kronor

Produktfakta: Epson EMP-TW700 är en lcd-projektor i bredbildsformat med upplösningen 1280x720 pixlar. Ljusstyrkan är 1600 cd/m2 och kontrasten 10000:1. Enheten har keystone korrektion och lens shift. Zoom och fokus är båda manuella. Lampan har en brinntid på upp till 3000 timmar och fläktljudet är 26 db. Ingångar finns för vga, komponentvideo, s-video, kompositvideo och hdmi. EMP-TW700 har dimensionerna 406x310x124 mm och väger 5,4 kg.

Tillverkare: Epson