Sök
Epson EMP-TW10

Epson EMP-TW10

Mycket prisvärd projektor

2004-01-02

Epson EMP-TW10 är en konkurrenskraftig projektor för den som inte vill betala för mycket för hemmabio.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 70/100 "Perfekte Farbdarstellung"
M3 7/10 "En prisvärd projektor"
HemmaBio 31/45 "Bra, djup svärta"
Zdnet Australien "Well styled"

Vad tycker testarna?

Epson EMP-TW10 får bra kritik men vinner inga utmärkelser i jämförelsetester. Snygg design är något som framhålls av flera testare. Bildkvaliteten blir överlag rätt bra och man berömmer bilden för att det finns en djup svärta i bilden. Den saknar bildavsökningsfunktion och helst bör man inte sitta för långt ifrån om man vill ha en perfekt bild. I en test säger man att ljudet är störande, men alla håller med om att EMP-TW10 ligger i en bra prisnivå om man jämför pris och prestanda.

Video

"Perfekte Farbdarstellung"

Tyska Video synar flera projektorer som ligger på en bra prisnivå och passar för hemmabio. Tillsammans med EMP-TW10 testar man bland annat projektorer från Hitachi, Infocus och NEC. EMP-TW10 är en snygg projektor med ett bra menysystem. Bilderna är väldigt harmoniska att titta på med bra nyanser men sämre skärpa. Svärta och kontrast är utmärkta och får bäst betyg av samtliga projektorer i testet. Färgerna är djupa och levande och det blir en närmast perfekt bild. Bristen är att projektorn saknar bildavsökning för att se hela bildytan. Vinnare i testet blir Infocus Screenplay SP 4800.

Källa: Video nr 11, 2003
M3 nr 10, 2003
HemmaBio nr 11, 2003
Till Zdnets hemsida

M3

"En prisvärd projektor"

M3 granskar sju projektorer lämpade för hemmabio. Utöver EMP-TW10 kommer projektorerna från Panasonic, Infocus, Hitachi, LG, Viewsonic och Sharp. EMP-TW10 har lite rolig design och det är en ljusstark projektor med ett mycket bra och genomtänkt menysystem. Man upptäcker väldigt få störningar i bilden som man anser är trevlig. Kopplas projektorn till PC blir bilden inte lika bra. Helst ska man inte sitta på för långt avstånd ifrån bilden och den kommer också bättre till sin rätt vid mindre storlekar. Ljudet upplevs som irriterande under visningen. För att synkronisera projektorn perfekt behövs en hel del justeringar. Panasonic PT-AE300 vinner utmärkelse både som bästa köp och bästa produkt.

HemmaBio

"Bra, djup svärta"

HemmaBio jämför sex projektorer för hemmamarknaden från Philips, Benq, Hitachi, Sony tillsammans med Epson EMP-TW10 samt Epson TW-200. Man anser att EMP-TW10 är en utmärkt projektor som också ligger bra till prismässigt och är också testets billigaste projektor. Den har en briljant bild i förhållande till priset där bilden har en djup svärta men något begränsat kontrastomfång. Det är endast i färgåtergivningen som man ser nyansskillnader. Testvinnare blir den andra modellen från Epson EMP-TW200.

Zdnet Australien

"Well styled"

Zdnet tycker att EMP-TW10 är en stilig projektor trots att den är både stor och tung. Det finns en hel del bra anslutningar och möjligheter till att justera bilden. De olika inställningarna fungerar bra ihop med film eller spel, lite beroende på hur man önskar att bilden ska se ut. Det blir oftast en ljusstark och klar bild med bra kontrast och svärta. Kul finess är att fjärrkontrollen har en egen plats inuti projektorn, så den inte tappas bort. Testaren rekommenderar en närmare titt på EMP-TW10.

Cirkapris: 14250 kronor

Produktfakta: Epson EMP-TW10 är en widescreens LCD-projektor i 16:9 format som främst är avsedd för hemmabion. Projektorn har en ljusstyrka på 1000 ANSI Lumen med en 132 Watts lampa som har en specificerad brinntid på ca 2000 timmar. Kontrasten är 700:1. EMP-TW10 kan kopplas till TV, DVD, video, PC eller tevespel via kompositvideo-, S-video- eller komponentvideoanslutning. Projektorn har fyra olika färglägen: Theatre, Theatre Black, Living Room och Dynamic samt även ett Automatic Cinema Filter för inställning av svärta och kontrast. Upplösningen är 854x480 pixlar. Keystone korrektion finns och fjärrkontroll, användarhandbok, gummifötter samt batteri medföljer. Fläktljudet ligger i normalläget på 35 dB. EMP-TW10 väger 3,6 kg och har måtten 402(B)x294(D)x122(H) mm inkluderande fötter.

Modell: Epson EMP-TW10