Sök
Epson EMP 735

Epson EMP 735

Ingen projektor för video

2004-04-22

Epson EMP 735 är en projektor för presentationer som kan anslutas trådlöst utan PC.
Testkälla Kommentar
Zdnet "Portable"
ColorFoto "Zu laut"
Asia One "Sharp TV output"

Vad tycker testarna?

Epson EMP 735 får sammanfattande bra kritik och blir testsegrare i en jämförelsetest med andra märken. Detta är en ultraportabel projektor som är liten och nätt. Bildkvalitet och upplösning blir överlag rätt bra om man håller sig till en mindre bildyta. Då blir det både skarpt, ljust och färggrant. Bristen är att projektorn endast kan användas för dia och presentationer. Det tar udden av den trådlösa funktionen om man inte kan se tydlig video. Modellen har några bra finesser, bland annat nämner testarna keystonekorrigering och färghantering med sex lägen. En testare anser att kontrasten är för svag, men alla tycker att projektorn är ljusstark.

Zdnet

"Portable"

Zdnet tycker att EMP 735 är en rätt vanlig projektor, om det inte hade varit för att den kan köras helt trådlöst utan VGA-kabel. Modellen kan egentligen inte köras trådlöst för video vilket gör att den endast passar för t.ex. presentationer i Powerpoint. Bildkvaliteten är i stort sett bra, men man anser att kontrasten är låg om man jämför med andra likvärdiga märken. Den är ultraportabel och liten och det är kanske naturligt att ge avkall på antingen kontrast eller ljusstyrka. Tyvärr upptäcker man störningar särskilt vid förstoring av bilden, men keystone-korrigeringen är en nyttig finess. Fjärrkontrollen är väldigt liten och den fungerar även som pekare. Projektorn är liten och nätt men den är inte prisvärd. Den trådlösa förbindelsen är mer en gimmick än en praktisk funktion som endast duger för presentationer.

Källa: Till ZDNets hemsida
ColorFoto nr 4, 2004
Till Asia Ones hemsida

ColorFoto

"Zu laut"

ColorFoto testar fem olika märken med olika upplösning. Dell representerar med en SVGA-projektor. Övriga projektorer (XGA) är från Canon, HP, Panasonic och Epson. EMP 735 är en liten och ultraportabel projektor som även kan anslutas trådlöst för presentationer. Den kan monteras i taket eller ställas, men tyvärr är den lite högljudd. Det finns ingen menyknapp utan snarare en hjälpknapp som hanterar menyn. Fjärrkontrollen är för liten för att kunna hållas riktigt bekvämt i handen. Det är enkelt att justera bilden, men kontrasten är rätt så låg. Bilden blir aldrig riktigt svart, men ändå ganska acceptabel. Utan problem visar den också bilder från PC:n och bilderna blir generellt skarpa och färggranna om bildytan inte är för stor. Man testar att spela upp en DVD-film och bilden blir både oskarp och suddig. Testsegrare blir Panasonic PT-L735 som väsentligt höjer sig över de andra modellerna i testen

Asia One

"Sharp TV output"

Asia One testar flera projektorer, bland annat från Infocus, HP och Canon. I testen klarade EMP 735 presentationer galant, men även med viss tvekan filmvisning från video. Bilden som överförs från PC är otroligt ljus och klar och hade bra upplösning. Även i ett ljust rum visade sig projektorn vara kompetent. På två meter får man en stadig och skarp rektangulär bild med mättade färger. Modellen är mycket enkel att använda och bilden är lätt att ställa in. Möjligheterna är många att visa bilder från video, TV och Power Point presentationer. Testarna tycket att bland de testade modellerna har EMP 735 de bästa förutsättningarna när det gäller funktioner och prestanda, oavsett man använder projektorn på kontoret eller hemma.

Cirkapris: 31250 kronor

Produktfakta: EMP 735 är en LCD-projektor för mobil presentation. Den är försedd med Easy MP-systemet som har en läsare för minneskort som spelar upp PowerPoint-, JPEG-, AVI-, MOV- och WAV-filer. Med programvara Slidemaker2 kan man köra trådlöst och utan PC eller så kan den anslutas till nätverk eller trådlöst nätverk via nätverkskort. Projektorn har en kontrast på 400:1 och en ljusstyrka på upp till 2000 ANSI-lumen och en XGA-upplösning (1024x768 dpi). Projektorn har universell videokompatibilitet, bläddringsknapp, keystone-korrigering +/- 15 grader och färghantering med sex olika färglägen: RGB (färghantering), normal (ljushet/färgbalans), presentation (mjuka färger för lite mörkare lokaler), meeting (hög kontrast för text/diagram), theatre (film) eller game (spel). Levereras med fjärrkontroll. Ljudnivån är på 39 dB. Måtten är 276(B)x190(D)x70(H) mm och väger endast 1,9 kg

Modell: Epson EMP 735