Sök
Epson EMP-52

Epson EMP-52

Skön multitainmentpryl

2003-04-24

En bärbar LCD-projektor som fungerar bra både på konferensen och till hemmabion.
Testkälla Kommentar
PC Professionell ”Untadelige Bildqualität”
Hifi Test ”Multitainment-Gerät”
Chip ”Gute Bildqualität”

Vad tycker testarna?

Testarna är rörande eniga angående Epson EMP-52. Bilden bedöms som bra, enligt vissa t.o.m. väldigt bra. Funktionsmässigt finns det inte heller mycket att klaga på. En testare tycker i och för sig att fjärrkontrollen är lite osmidig. Det finns en nackdel som alla testare anmärker på och det är bullernivån. 31 dB anses helt enkelt vara för högt om man ska kunna njuta av en film.

PC Professionell

”Untadelige Bildqualität”

PC Professionell gör ett jämförande test av åtta LCD-projektorer. EMP-52 bjuder på väldigt hög bildkvalitet i praktiken även om testaren anmärker på att ljusstyrkan som uppmäts är låg. Projektorn fungerar väl för filmvisning och redovisningar. Ett minus är zoomkontrollen som är ryckig. Dessutom drar den höga bullernivån ner betyget. Trots bra bild hamnar projektorn sist i testet, mycket på grund av bullernivån. Vinner gör Philips Garbo och NEC VT 45K.

Källa: Till Vnunets hemsida
Till Hifi Tests hemsida
Till Chips hemsida

Hifi Test

”Multitainment-Gerät”

Hifi Test menar också att Epson EMP-52 lämpar sig väl för att kopplas både till DVD och dator. Zoomen får dock kritik eftersom den är helt digital vilket försämrar bildkvaliteten. Vid filmvisning menar testaren att både skärpa och färgmättnad övertygar. Ett tydligt flimmer på grund av att De-interlacer saknas kan åtgärdas med Progressive Scan DVD. Fjärrkontrollen får kritik då knapparna är för små och man måste leta efter rätt knapp. Menyerna är välorganiserade och smidiga. EMP-52 funkar bra i de flesta lägen men det störande fläktljudet drar ner betyget. I testet vinner Infocus X-1 före NEC VT45K och Epson får nöja sig med en tredjeplats.

Chip

”Gute Bildqualität”

Chip ger Epson hela 93 av 100 poäng i kategorin bild. Men även i detta test dras betyget ner av bullernivån. Ljudet stör utom i de mest intensiva eldstrider eller vid uppspelning av musikvideos. Även i ett stort rum kan EMP-52 fungera OK, om projektorn står 11 meter från väggen blir bilden 8 meter diagonalt och dessutom försvinner allt buller om man sitter långt fram. Bra manual och detaljer, bland annat nämns facket för fjärrkontrollen som en smidig lösning.

Cirkapris: 22750 kronor

Produktfakta: Epson EMP-52 är en LCD-projektor med upplösningen 800x600 bildpunkter. Bildformat 4:3. Ljusstyrka 1200 ANSI Lumen och kontrastförhållande 400:1. Ingångar för Mini D-sub, S-video, komposit- samt komponentvideo. Fungerande projektionsavstånd 0,9-11,3 meter. Zoomen är digital med faktor 1,2. Mått med objektiv och fot är 309(H)x104(D)x224(B) mm, vikt 2,9 kg.

Modell: Epson EMP-52