Sök
Epson EMP-30

Epson EMP-30

Super Brugsen

2003-03-28

EMP-30 är en prisvärd projektor med flera användningsområden, flyttbar och lättskött är den enligt testarna en tillförlitlig projektor som passar alla plånböcker.
Testkälla Kommentar
Asia One “An interesting projector”
Computer Reseller News “Large and heavy”
Essential Home Cinema “Great viewing for the price”

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga om att EMP-30 är en ganska skrymmande projektor i jämförelse med liknande produkter där tillverkarna försöker hålla vikten runt 2 kilo. Odelat positiva är man dock när det gäller priset, som innebär att man får en hyfsad projektor på jobbet eller hemma. Färgerna är mycket bra men däremot matchar upplösningen 800x600 inte riktigt de flesta bärbara datorer som vanligtvis har 1024x768.

Asia One

“An interesting projector”

Asia One tycker EMP-30 är en intressant projektor tack vare sitt Cinema filter som genererar naturliga och skarpa färgnyanser. Testaren har jämfört 19 projektorer där EMP-30 verkar stå sig ganska väl, även om några betyg eller utmärkelser inte utdelas. Projektorn upplevs som onödigt stor och tung och är inte nyskapande, men prisvärd. Lite manuella inställningar behövs för att bildkvaliteten skall bli riktigt bra. Tekniskt sett noteras att projektorn har SVGA upplösning samt fullt stöd till NTSC, PAL och HDTV.

Källa: Till Asia Ones hemsida
Till Computer Resller News hemsida
Essential Home Cinema nr 19 2003

Computer Reseller News

“Large and heavy”

EMP30_klein3

Computer Reseller News påpekar att EMP-30 är den tyngsta och största bland de åtta projektorer som granskas. EMP-30 erhåller omdömet B+ och hamnar efter fem andra projektorer som erhåller A, vinnaren är Mitsubishi XD 20 med omdömet A+. Sammantaget står sig Epsons projektor bra i den tekniska jämförelsen. EMP-30 har VGA-uttag vilket möjliggör koppling till stationär skärm, detta i sin tur gör att projektorn passar bra att installera permanent i konferensrummet. Upplösningsförmågan anses något svag men det kompenseras delvis tack vare bra bildkvalitet. Problemet med upplösningen på 800x600 är att många bärbara datorer idag har högre.

Essential Home Cinema

“Great viewing for the price”

Essential Home Cinema har testat sex projektorer och ger EMP-30 fyra av fem möjliga poäng. Den enda som får bättre poäng (5/5) är Toshiba TDP-MT5. EMP-30 är ett riktigt bra köp om man är ute efter en budgetprojektor. Invändningarna består i den skrymmande storleken och vikten men projektorn får ändå beröm för att den är enkel och lätt att förstå. Vidare upplevs skärpan aningen ”ruggad” och de mörka tonerna kan synas lite dåligt i ett mörkt rum. Emellertid ger testaren beröm för de varma tonerna i färgskalan och små finesser som en behändig fjärr.

Cirkapris: 13900 kronor

Produktfakta: EMP-30 är en bärbar projektor som väger 2,9 kg och har upplösningen SVGA 800x600 pixels och ljusstyrka på 800 ANSI lumen. Lampans livslängd ligger på 1500 timmar. Kontrasten är 400:1 och bildformatet 4:3. Inbyggda högtalare på 1 W. EMP-30 har sex färglägen och med ColourMode matchar du bildsignalen till visningsmiljön som kan vara sRGB, Normal, Möte, Presentation, Bio eller Spel. Dessutom finns ett cinema filter för hemmabio. Anslutningar för Mini D-sub 15-pin, kompositvideo och S-video. Mått med lins och fötter är 224(B)x309(H)x104(D).

Modell: Epson EMP-30