Sök
Epson EH-TW5500

Epson EH-TW5500

Uppdaterad projektor ger bättre bild

2010-03-11

Epson EH-TW5500 är en projektor som kanske inte ser så fräck och modern ut men som däremot erbjuder en hel del under huven och presenterar bilder av allra högsta kvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
Big screen 5/5 ”Uppdaterad kronjuvel”
Stuff 5/5 ”Superb picture quality”
Trusted reviews 9/10 ”The TW5500 is a major leap forward over the already seriously impressive TW5800”

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att det inte är så jättemycket som skiljer Epson EH-TW5500 från den tidigare modellen TW5000 men att den ändå helt klart är bättre. Designen anses vara lite tråkig men ändå förbättrad eftersom den nya modellen är matt istället för blank. Den sägs vara enkel att använda och har en hel del smarta funktioner. När det gäller bildkvaliteten har inte testarna så mycket att kritisera utan menar att den har god ljusstyrka, fin skärpa och djup svärta. Minus delas ut till ett litet konvergensfel och att prislappen är aningen för hög.

Big screen

”Uppdaterad kronjuvel”

Epson EH-TW5500 1Svenska Big screen är av uppfattningen att skillnaden mellan den äldre modellen TW5000 och den nya TW5500 är ganska liten och menar att den största skillnaden är på pappret. Designmässigt så anses den vara ganska plastig och tråkig men med förbättringen att den nu är matt och inte lika känslig för damm och fingeravtryck. Anslutningsmöjligheterna sägs vara av normal standard medan fläktljudet bedöms vara riktigt lågt, vilket testaren tycker är mycket bra. När det gäller prestanda så anses den vara mycket bra med snudd på felfri bild med fin dynamik, god ljusstyrka och djup svärta. Det enda som spökar lite sägs vara skärpan och ett litet konvergensfel. Minus för den häftiga prislappen.

Källa: www.bigscreen.se (SE)

Stuff

”Superb picture quality”

Enligt brittiska Stuff är Epson EH-TW5500 en projektor som ser ganska tråkig ut men att den verkligen imponerar på de områden som är viktiga. Anslutningsmöjligheterna får plus. Vidare anses projektorn ha en hel del smarta finesser och framförallt nämns dess nya iris med dubbla lager. Bildkvaliteten är mycket bra och har fin ljusstyrka, bra skärpa och övertygande svärta. Dessutom delas plus ut för att ljudnivån är väldigt låg. Minus delas ut till alternativet Super Resolution som Stuff tycker att man ska undvika då bilden inte blir särskilt bra.

Källa: www.stuff.tv (GB)

Trusted reviews

”The TW5500 is a major leap forward over the already seriously impressive TW5800”

Epson EH-TW5500 2

Brittiska Trusted reviews tycker att priset på TW5500 är i högsta laget men menar samtidigt att det som erbjuds gör att priset känns ganska rättvist. Designmässigt är det bra att man valt att göra den matt så att den inte reflekterar lika mycket ljus. Vidare anses anslutningsmöjligheterna vara av ganska normal standarduppsättning. Installationen går förvånansvärt enkelt och menyerna bedöms vara användarvänliga och logiska. Bildkvaliteten anses vara riktigt bra och det delas även ut plus till att den inte låter så mycket.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 40000 kronor

Produktfakta: Typ: Lcd
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 200000:1
Ljusstyrka: 1600 ansi lumen
Ljudnivå: 22 dB
Anslutningar (exempel): 2x hdmi v1.3, komponentvideo, kompositvideo, s-video, d-sub, pc
Övrigt: Lamptid upp till 4000 timmar
Mått: 450x360x136 mm
Vikt: 7,5 kg