Sök
Dell 3300 MP

Dell 3300 MP

Kompakt och prisvärd

2004-11-17

Dell 3300MP är en liten, lätt och prisvärd DLP-projektor med bra bild. Enligt testarna passar den konferensrummet bättre än i hemmet.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 6/10 “Godkänd konferensprojektor”
PC Magazine 4/5 “Godkänd konferensprojektor”
Mobile PC 3,5/5 “Extreme simplicity”

Vad tycker testarna?

Testarna är alla imponerade av den goda bildkvaliteten och ljusstyrkan. Man ger också plus till den medföljande hårda väskan som tål ordentliga stötar. Däremot är en testare kritisk till det höga fläktljudet och menar att projektorn inte lämpar sig för filmvisning i hemmet. Synd att vissa anslutningar kräver specialadapter. Dell 3300MP anses vara en prisvärd projektor.

M3

“Godkänd konferensprojektor”

M3 tycker att lättviktaren Dell 3300MP är en ypperlig konferensprojektor som egentligen inte alls är avsedd för hemmabruk då den saknar bredbildskrets, är ganska högljudd och har få inställningar för filmvisning. Testaren anser också att projektorn kräver ordentligt avstånd till duken för att kunna erbjuda lagom bildstorlek. Man beklagar även att anslutning av de viktigare formaten inte kan ske samtidigt eftersom projektorn har en specialkontakt som kräver adapterkablar. Bildkvaliteten får dock gott omdöme och extra beröm ges för den praktiska och stötdämpande väskan som följer med.

Källa: M3, oktober 2004
Till PC Magazine's startsida
Till Mobile PC's startsida

PC Magazine

“Godkänd konferensprojektor”

PC Magazine är imponerad av den nätta projektorns ljusstyrka. Bildkvaliteten får också gott betyg och testaren understryker den utmärkta skärpan även i bildens fyra hörn. Kontrasten är utmärkt. Testaren påpekar vissa problem med färgåtergivningen, men hävdar att dessa defekter är små i sammanhanget. Dell 3300MP erbjuder behändig design i kombination med bra funktioner till ett bra pris. Testaren ger en extra eloge till den utmärkta bruksanvisningen.

Mobile PC

“Extreme simplicity”

Mobile PC berömmer Dell 3300MP för det rika utbudet av funktioner och för att den är mycket användarvänlig. Projektorn är portabel men borde enligt testaren ha varit ännu lättare och mindre för att kunna klassas som en riktigt portabel reseprojektor. Bildkvaliteten är bra, skärpan är tydlig och jämn över hela bilden. Kontrasten får ett gott betyg även i ett hyfsat ljust rum. Ljudnivån är inget man tänker på. Färgerna återges bra men är lite sämre när källan är en PC. Det finns bra med anslutningar vilket uppskattas av testaren.

Cirkapris: 15100 kronor

Produktfakta: Dell 3300MP är en DLP-projektor med upplösningen 1024x768. Den maximala ljusstyrkan är angiven till 1500 ANSI Lumen och kontrastförhållandet är 1700:1. Den utbytbara lampans effekt är på 180 watt. Den har en livslängd på upp till 3000 timmar (5000 timmar i miljövänligt läge). Fläktljudet ligger på 38 dB i normalläget. Projektorn är utrustad med ett inbyggt zoomobjektiv och automatisk, vertikal Keystone-korrigering. Projektorns anslutningsmöjligheter är bl.a. S-Video, RCA och komponentvideo. Hård bärväska och trådlös fjärrkontroll med laserpekare ingår. Vikten ligger på 1,8 kilo och måtten är 245(B)x211(H)x83,5(D) mm.

Modell: Dell 3300 MP