Sök
Dell 3100MP

Dell 3100MP

För handelsresanden

2002-11-14

Den första i en serie ultralätta projektorer från Dell får goda betyg för ljusstyrka och smidighet.
Testkälla Kommentar
IT Reviews "One of the brightest small projectors"
PC Advisor "A lesson in chic sophistication"
PC Magazine "Setup is easy"
PC World "Ideal for travelling presenters"

Vad tycker testarna?

Dell 3100MP får klart godkänt av alla testare för såväl form som funktion. Kanske lever inte bildkvaliteten upp till de främsta konkurrenterna men är bra för en projektor i det här formatet. De flesta berömmer prissättningen som gör maskinen klart konkurrenskraftig. Testarna tycker att Dell 3100MP är ett bra val för den som ofta befinner sig på resande fot med sina presentationsbehov.

IT Reviews

"One of the brightest small projectors"

IT Reviews är glada över att Dell har tagit fram en verkligt ultralätt projektor. Tack vare manuell fokus, zoom och automatisk synk av analoga signaler är det enkelt att komma igång. Det mesta fungerar smidigt och kan justeras via fjärrkontrollen. D-sub kabel medföljer vilket inte ofta är fallet med små projektorer. Projektorn skalar bilder från UXGA till XGA men processen skapar en del besvärliga störningar. Betydligt bättre blir det i 800x600 men inte ens då är bildkvaliteten riktigt lika bra som hos många andra. Bildkontrasten är dock mycket bra i båda ändarna. Ljusstyrkan är förstklassig men som fallet är med många projektorer är de röda tonerna lite mörka och de gula lite jordiga. Högtalarna är otillräckliga för allt utom ett litet rum. Ytterligare en fördel är att fläkten arbetar tyst. En av de smartaste små projektorerna på marknaden. Priset, storleken och vikten gör den till ett bra val för folk som behöver ge presentationer på olika platser.

Källa: Till IT Reviews hemsida
Till PC Advisors hemsida
Till PC Magazines hemsida
Till PC Worlds hemsida

PC Advisor

"A lesson in chic sophistication"

PC Advisor har jämfört Dell 3100MP med Toshiba TDP-P5. Även den senare med en vikt av 1,6 kg. Trots att Dells modell är den första i en ny linje tycker PC Advisor att Dell har satt fingret på pulsen. Formgivningen är sofistikerad, menysystemet lite komplicerat att använda men täcker alla nödvändiga funktioner. Tekniskt ligger Dell efter Toshibas projektor och lite förvånande är att Dells kontrast bara är 280:1. Ljusstyrkan är inte heller strålande men räcker för allt utom fullt dagsljus. Trots bristerna i tekniken är ändå Dells maskin överlägsen att använda. Färgschemat är inte lika strålande som hos NEC eller Eizos modeller men duger mer än väl för de flesta applikationer och filmer. Dell 3100MP är en prisvärd allroundmaskin samt introduktion av en ny produktlinje.

PC Magazine

"Setup is easy"

PC Magazine tycker liksom It Reviews att det är enkelt att komma igång. Med automatisk synk kan man snabbt justera bilden om så skulle vara nödvändigt. Även PC Magazine har upptäckt störningar när projektorn skalar ner från högsta upplösning till XGA, dock inte värre än att bilden går att använda. Projektorn gjorde för övrigt ett utmärkt jobb med videosignaler och färgåtergivning, inklusive hudtoner. Den inbyggda högtalaren är dock inte svår att överrösta. Bland tillbehören hade testaren velat se en digital kabel men bortsett från detta får du med allt du kan tänkas behöva. Dell 3100MP bedöms som klart konkurrenskraftig i sin klass.

PC World

"Ideal for travelling presenters"

PC World har testat Dell 3100MP tillsammans med HP Xb31 som har en starkare lampa med längre hållbarhet. HP har också högre kontrastverkan än de flesta bärbara DLP projektorer, med djupare svarta och fylligare färger. I stort sett följer samma utrustning med båda projektorerna. Vid ett test i halvdunkelt rum uppvisade båda maskinerna klara och färgrika PowerPoint presentationer, digitala fotografier och TV-bilder. HP:s färgåtergivning var dock genomgående något bättre men till högre pris. För folk som ofta befinner sig på resande fot är dock båda projektorerna idealiska och betygsätts båda med 4 av 5 poäng hos PC World.

Cirkapris: 35000 kronor

Produktfakta: Dells portabla DLP projektor 3100MP väger 1,6 kg och mäter 56x176x225 mm. Projektorns lampa är på 130W och skall klara ca 1000 timmars projicering. Ljusstyrkan uppgår till 1000 Ansi lumen och kontrasten till 280:1. Projektorn har räckvidd upp till 12 meter och accepterar digitala och analoga signaler. Med följer dock bara analog kabel samt en D-Sub kabel som gör att man kan se bilden på en extern monitor. Maximal upplösning uppgår till 1024x768 pixlar. Fjärrkontrollen har volymkontroll, laserpekare och en funktion som gör det möjligt att välja varifrån man vill hämta bilden. Fjärrkontrollen kan även användas som mus med USB eller seriekoppling och styr autosynken av analoga signaler. Kabel för analog inkoppling samt D-sub kabel medföljer vid köp.

Modell: Dell 3100MP