Sök
Canon Xeed X600

Canon Xeed X600

För konferensrummet

2007-05-02

Canon Xeed X600 är främst anpassad för konferensrummet. Användarvänligheten ligger på topp och den justerar automatiskt inställningarna för bästa bild.
Testkälla Betyg Kommentar
Foto - "Skiljer sig från de övriga projektorerna"
Techworld - "En mångsidig projektor"
Lets go digital - "Price tags remarkably small for the quality"
Pc magazine 4/5 "One of the brightest projectors"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att projektorns lcos-teknik fungerar bra och ger ett utmärkt resultat. Projektorn bedöms även fungera bra vid presentationer, då denfungerar bra i väl upplysta rum. Alla testare noterar också maskinens användarvänlighet. Med flera automatiska funktioner ställer den enkelt in både avstånd och vinklar. Flera anser att prislappen är lite för hög, men en testare menar att man får valuta för pengarna. Projektorn beskrivs vidare som en maskin med många kvaliteter som lyckas bra i de flesta lägen. Någon påpekar dock att den vid filmvisning kan ge ett blekt resultat.

Foto

"Skiljer sig från de övriga projektorerna"

Projektorns starkaste sida är enligt svenska FOTO dess lcos-bildteknik. Projektorn skiljer sig från andra eftersom den i första hand är tänkt för presentation och bildvisning från datorer. Kvaliteten på filmvisning blir därför inte speciellt bra och bilden har en låg skärpa och bleka kontraster. Den har dock väldigt högt ljusflöde och kan lysa upp en duk på långt avstånd. Andra plus med projektorn är den bekväma automatiska dukinställningen samt att det finns goda möjligheter till manuell färginställning. Priset är dock aningen högt.

Källa: FOTO (SE) nr 1 2007

Techworld

"En mångsidig projektor"

Techworld har gjort ett jämförande test med 20 projektorer. Canon Xeed får omdömet bäst i test. Testaren uppskattar hur projektorn lyckas förena hög ljusstyrka, bra färger och god skärpa. Projektorn fungerar även bra i väl upplysta rum vilket gör att den passar utmärkt i konferensrum. Den är inte särskilt billig men är man ute efter en seriös projektor att ha vid föreläsningar och konferenser får man definitivt valuta för pengarna. Slutligen beskrivs x600 som en mångsidig maskin som är bra på det mesta.

Källa: Techworld (SE) nr 4 2007

Lets go digital

"Price tags remarkably small for the quality"

Lets go digital tycker att projektorn ger en nyansrik bild och att den är bra på att hantera mörka scener. Testaren gillar även projektorns automatiska lösningar. Autofokusfunktionen mäter automatiskt upp avståndet mellan projektorn och duken och anpassar bilden därefter. Testaren tycker att prislappen är låg med tanke på vad man får. Projektorn får beröm för textvisning och utmärkta detaljnivåer.

Källa: www.letsgodigital.org (GB)

Pc magazine

"One of the brightest projectors"

Pc magazine tycker att projektorn är för stor och klumpig för att ha med sig på resan. Det finns dock mycket in- och utgångar vilket är bra. Enheten är också användarvänlig. Det är bara att koppla in projektorn till datorn och de automatiska funktionerna gör resten. Testaren beskriver även x600 som en av de ljusaste maskinerna som de testat och den går därför bra att använda i upplysta rum. De tycker även att bilden blir bra med en fin kontrast och färg. Projektorn fungerar även utmärkt att titta på film och sport med och den får plus i kanten för hur lite den låter. Testaren vill inte kalla projektorn för billig, men är man villig att betala en extra peng för att få bättre bildkvalitet så rekommenderas ett köp.

Källa: www.pcmag.com (US)

Cirkapris: 32400 kronor

Produktfakta: Projektorn använder sig av lcos-teknologi och bildformatet 4:3. Ljusstyrkan ligger på 3500 lummen och kontrasten på 1000:1. Upplösningen är 1024x768 pixlar. Den är kompatibel med 720p/1080i. Fläktljudet ligger på 35 decibel vid normal inställning och 31 decibel vid tystgående. De anslutningar som finns är vga, s-video och dvi, komposit, 3,5 millimeter audioingång samt usb. Måtten ligger på 266(b)x114(h)x336(d) millimeter och enheten väger 4,7 kilo.

Tillverkare: Canon