Sök
Canon WUX10

Canon WUX10

Dyr värsting

2009-08-18

Denna portabla hemmabioprojektor från Canon ger extremt bra bilder och är suverän att spela upp filmer med. Kan användas utan problem i dagsljus, vilket är perfekt för den som vill kolla på film mitt på dagen.
Testkälla Betyg Kommentar
Hd review 4/5 "Remarkably versatile projector"
Projector central 4/5 "Canon WUX10 is quite an accomplishment"
Projector reviews "A projector that has impressive performance"
Pocket-lint 7/10 "It costs more than a brand new car, maybe even two"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare är överens om att Canon WUX10 är en projektor av hög klass. Alla uppskattar dess närmast fantastiska bildkvalitet, men en del av testarna nämner även zoomfunktionaliteten som ännu en positiv aspekt. Trots att projektorn har många fina egenskaper finns det en del brister. Bland annat lite flimmer och en del suddiga sekvenser som dyker upp tillfälligt. Priset är också mycket högt.

Hd review

"Remarkably versatile projector"

Brittiska hd review skriver att Canon WUX10 är en relativt liten och kompakt projektor. Testaren hade inga förväntningar på modellen eftersom Canon vanligtvis inte förknippas med hemmabioprojektorer. Hd review anser att upplösningen och den bildkvalitet som projektorn visar prov på imponerar. WUX10 får beröm för sin ljusstyrka, dock upptäcker testaren en del suddiga sekvenser samt lite flimmer, vilket upplevs som ett irritationsmoment och betyget dras därmed ner något.

Källa: Hd review (GB) nr 21 2009

Projector central

"Canon WUX10 is quite an accomplishment"

Projector central är överlag väldigt nöjda med Canon WUX10 som hemmabioprojektor. Bildkvaliteten håller högsta klass och projektorn klarar av att hantera en rad olika bildformat. När projektorn används vid extremt stora dukar kan man tänka sig att bristerna börja trilla in, men testaren menar att Canon WUX10 hanterar det med bravur och tydlighet. För att klassas som en portabel projektor är den ganska stor och tung, men lätt och smidig för att vara en WUXGA-projektor. Ljudet är något som får anses som bristfällig, menar testaren. Det är alldeles för svagt och ska projektorn användas i en större lokal krävs ett externt ljud.

Källa: www.projectorcentral.com (US)

Projector reviews

"A projector that has impressive performance"

Canon WUX10 är en suverän portabel hemmabioprojektor, menar testaren från Projector reviews. När den används på stora dukar så framkommer extremt skarpa och färgrika bilder, vilket den amerikanska testaren verkligen blir förvånad över. Även vid zoomning visar Canon WUX10 inga tecken på att brista i bildkvalitet utan fortsätter leverera. Projector reviews ställer sig något frågande till om Canon WUX10 verkligen kan klassas som portabel, den väger ändå fem kilo. Priset anses vara i högsta laget men jämför man med likvärdiga WUXGA-projektorer är ändå Canon WUX10 ganska billig. Produkten erhåller utmärkelsen "special interest award".

Källa: www.projectorreviews.com (US)

Pocket-lint

"It costs more than a brand new car, maybe even two"

Pocket-lint från Storbritannien hyllar Canon WUX10. Men det delas även ut en del brasklappar om vad som kan förbättras. Bildkvaliteten är felfri med otroligt klara och skarpa bilder. Används projektorn med bd-filmer så haglar superlativen från Pocket-lint. Men det allra bästa är att det går att använda projektorn i dagsljus utan att bildkvaliteten försämras ett dugg. På minussidan hittar testaren ibland lite suddiga sekvenser och en del färgdefekter. Ska projektorn användas för hemmabio så är den ett utmärkt val, men samtidigt finns billigare alternativ, säger Pocket-lint. Priset är huvudorsaken till att betyget blir som det blir.

Källa: www.pocket-lint.com (GB)

Cirkapris: 110000 kronor

Produktfakta:

Typ: Lcos-projektor
Upplösning: 1920x1200 pixel
Kontrast: 1000:1
Ljusstyrka: 3200 lumen
Anslutningar, urval: hdmi, dvi, mini d-sub, rca
Mått: 284x114x336 mm
Vikt: 4,9 kg

Tillverkare: Canon