Sök
Canon LV-S1

Canon LV-S1

För nedtonade rum

2002-10-24

Canon LV-S1 är en projektor som passar bäst i ett nedsläckt rum på grund av lägre ljusstyrka. Anslutningsmöjligheter, bildkvalitet och pris beröms dock i testerna.
Testkälla Betyg Kommentar
Zdnet 7,2/10 "A decent all-rounder"
GCN "A solid performer"
What Laptop & Handheld PC 3/5 "Presentations with a bang"

Vad tycker testarna?

Testarna verkar ense om att Canon LV-S1 är en prisvärd projektor som passar bäst i ett mörkt rum. Bilden anses bra gällande färg och skärpa och de många anslutningsmöjligheterna får beröm. En testare tycker att meny och inställningar är något krångliga, medan en annan tycker det är en mycket användarvänlig projektor som är lätt att använda. Att den blir väldigt varm under användning noteras i förbifarten.

Zdnet

"A decent all-rounder"

Zdnet menar att Canon LV-S1 passar bra som hemmabioprojektor då den inte kostar allt för mycket. Men man måste vara villig att tona ner ljuset för bästa bild. Bilden är annars klar och skarp trots den relativt låga kontrasten. Att projektorn är liten gör den lätt att placera. Alla (analoga) anslutningar man kan tänkas behöva finns att tillgå. On-screenmenyn är krånglig till en början med sina många ikoner, men man lär sig snabbt menar Zdnet. Canon LV-S1 är en bra projektor, även om den inte är så spännande rent tekniskt.

Källa: Till ZDNets hemsida
Till Government Computer News hemsida
What Laptop and Handheld PC, juli 2002

GCN

"A solid performer"

Government Computer News anser att Canon LV-S1 är den enda projektorn i testet med snygg design för konferensrum. Bilden är ljus och passar bäst i ett mörkt rum. Bäst är färgdjup och skärpa hos projektorn. Det finns många anslutningsmöjligheter och projektorn känner själv av de bästa möjliga inställningarna. Prisvärd, tycker GCN som även testar Epson Powerlite 713C, InFocus LP130, Plus U3-810z, CTX PS-6180, Benq SL705X, Boxlight XD-17k och Sharp Notevision XG-C40XU. Epson, InFocus och Canon får alla omdömet Reviewers' Choice i testet.

What Laptop & Handheld PC

"Presentations with a bang"

What Laptop and Handheld PC säger att Canon LV-S1 passar bäst i konferensrum även om den även passar till hemmabio. Designen är trevlig med tanke på hemmamiljö och det finns en rad anslutningar att tillgå. Projektorn är lätt att använda och sätta igång men blir också väldigt varm under användning. I övrigt är Canon LV-S1 en attraktiv och klart användarvänlig projektor.

Cirkapris: 25000 kronor

Produktfakta: Canon LV-S1 är en TFT LCD projektor med upplösning på 800x600 bildpunkter. Ljusstyrkan är på 1000 ANSI lumens och kontrasten 300:1. Lampan är av typen UHP på 150 W och håller ca 2000 timmar. Projektorn väger 2,7 kg och har måtten 260x230x79 mm. Fokus och 1,2x zoom sköts manuellt. Projektorn kan takmonteras och håller för ett avstånd mellan 1,6 och 8 meter. VGA, S- video, RCA, komponentvideo och USB finns. Högtalarna ligger på 1 W och fjärrkontroll medföljer.

Modell: Canon LV-S1