Sök
Canon LV-7355

Canon LV-7355

Funktionsfull

2003-07-25

Canon LV-7355 har en ljusstyrka på 2200 Ansi Lumen (7350 har 1800 Lumen). Testarna kommenterar den klart godkända bilden men designen får blandade betyg.
Testkälla Betyg Kommentar
Essential Home Cinema 3/5 "Great colours and sharp edges"
What Home Cinema 8/10 "Blow away the competition with ease"
Presentations 6/10 "Average performance in most areas"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att Canon LV-7350 liksom LV-7355 är bra projektorer som har många fina inställningsmöjligheter, finesser och anslutningar. Någon testare gillar designen medan en annan tycker att maskinen ser gammalmodig ut. Bildkvaliteten får dock godkänt av alla med vissa små undantag.

Essential Home Cinema

"Great colours and sharp edges"

Essential Home Cinema testar Canon LV-7350 och menar att projektorns design lämnar en del att önska. Displaypanelen är det enda som är iögonfallande, i övrigt känns utformningen alltför kantig och gammalmodig. Trevligt dock att det förutom komponentvideo till hemmabion också finns PC-anslutningar. Ljusstyrkan är klart godkänd och bilden blir skarp och ljus. Positivt med möjlighet till separata färgjusteringar för rött, grönt och blått vilket leder till väldefinierade kanter, livliga färger och god kontrast. Negativt är att bilden kunde varit klarare då man går miste om vissa detaljer. I övrigt är projektorn mycket imponerande. Essential Home Cinema testar även Epson EMP-30, Sanyo PLV-Z1, Toshiba TDP-MT5, Sony VPL-VW12 och Marantz VP- 12. Toshiba får utmärkelsen "Bästa Köp".

Källa: Essential Home Cinema, nr 19 2003
What Home Cinema, april 2003
Till Presentations hemsida

What Home Cinema

"Blow away the competition with ease"

What Home Cinema menar att Canon LV-7355 ger ljusa bilder och fin bildkvalitet. Negativt är att VHS-bilder blir brusiga och att menyerna känns krångliga. Designen är bra liksom displayen. Att det finns en rad användbara anslutningar gör inte saken sämre. Dock är projektorn ganska tung och inget man bär omkring på. Fjärrkontrollen är välmärkt och lättanvänd. Att justera bilden är inga problem med tanke på alla möjligheter till keystone, fokus och zoom. Bildkvaliteten är god och scener med människor är imponerande. Däremot kan vissa svårigheter uppstå vid actionscener med snabbrörliga objekt. Sammanfattningsvis menar testaren att projektorn står sig bra i konkurrensen och att både funktioner och bildkvalitet är OK. What Home Cinema testar även Yamaha LPX-500, Hitachi CP S225, Sony VLP-VW12HT, Epson EMP-TW100 och Sanyo PLV-Z1 där Sony är Editors' Choice och Hitachi är Best Buy.

Presentations

"Average performance in most areas"

Presentations säger att Canon LV-7355 passar bäst i ett konferensrum eller för affärsmannen som behöver ha med sig en projektor med hög ljusstyrka. Designen är snygg med kontroller på rätt ställen. Anslutningarna ger allt man behöver. Projektorn presterar godkänt i de flesta områden. Ljudet från högtalaren är riktigt bra. Att visa datafiler med projektorn ger hög standard medan film bara får godkänt. Kontrasten är hög och bra medan ljusstyrkan kunde vara bättre. Tråkigt att projektorns bright mode, som ska öka ljusstyrkan i bilden, inte hjälper mycket. Projektorn är lätt att använda men inte alltför användarvänlig. Man får dock en hel del projektor för pengarna tycker testaren.

Cirkapris: 57000 kronor

Produktfakta: Projektorn Canon LV-7355 har en ljusstyrka på 2200 Ansi Lumen medan LV-7350 har 1800 Lumen. I övrigt har projektorerna samma egenskaper. Antal bildpunkter uppgår till totalt 786000. Kontrasten ligger på 350:1 och projektorn har en vidvinkellins med 1,5x zoom. Det finns keystone-redigering både för vertikal och horisontell korrigering, med 20 graders justering vertikalt och 10 grader horisontellt. Projektorn har XGA-upplösning liksom 0,9 tums LCD. Projektionsavståndet bör ligga mellan 1,2 och 8,4 meter och projektionsytan är upp till 300 tum. Anslutningar är komponent/RGB, S-video liksom DVI-I, USB. Inbyggd högtalare. Projektorn kan monteras i taket och det finns bildvändningsfunktion. Det går att köra presentationer direkt från projektorn utan dator. Fjärrkontroll medföljer. Vikt 4,3 kg och måtten är 331x90x244 mm.

Modell: Canon LV-7355