Sök
Canon LV-5200

Canon LV-5200

Fokus på data

2003-09-08

Canon LV-5200 är en LCD-projektor med hög ljusstyrka och snygg design. Testarna anser att projektorn är mer lämpad mot företag än till hemmabiofantasten.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 7/10 ”Bättre i dataläge”
Datormagazin “En trevlig bekantskap”
Videosystems “Handsome and practical”

Vad tycker testarna?

Testarna är oeniga om hur väl Canon LV-5200 presterar men eniga om att det är en väldesignad och relativt billig projektor. Menysystemet får kritik från samtliga testkällor men projektorns ljusstyrka imponerar och inbjuder till användning även i dagsljus. En testare anser att projektorn uppför sig bättre vid datavisning än videouppspelning och i stort menar testarna att LV-5200 är en lämplig projektor för företag och klassrumsbruk.

M3

”Bättre i dataläge”

M3 anser att Canon har lyckats bra med designen på LV-5200. Med sina 4 kilo utstrålar den ett gediget och proffsigt intryck. Den höga ljusstyrkan gör enligt testaren att projektorn lämpar sig väl för projiceringar på långa avstånd och att den inte har allt för höga krav på mörkläggning. Testaren rekommenderar sparläge vid filmvisning då ljusstyrkan är tillräckligt stark för detta och den låga ljudnivån vid sparläge gör att projektorn blir riktigt tyst. Testaren anser att LV-5200 kommer till sin rätt med en dator som bildkälla då den hanterar både SVGA och XGA-upplösning på ett bra sätt. I videoläge anser testaren att den dessvärre inte kommer upp i samma klass som en renodlad hemmabioprojektor. Menyssystemet bjuder på många inställningsmöjligheter men bedöms vara lite svårnavigerat. Alla anslutningsmöjligheter imponerar på testaren som anser att LV-5200 lämpar sig väl för användning på företag eller skolor.

Källa: M3, juni 2003
Datormagazin, nr 9 2003
Till Videosystem's startsida

Datormagazin

“En trevlig bekantskap”

Datormagazin har gjort ett jämförande test mellan 7 projektorer för max 25000 kr. Angående Canon LV-5200 imponeras testaren av projektorns mäktiga utseende och funktionella informationslampor. Testaren finner dock att menyerna är röriga och lyckas inte aktivera sparläget på projektorn. Detta resulterar i att Canon LV-5200 är den klart bullrigaste projektorn i testet. Den medföljande fjärrkontrollen anses vara bra, plus även för den inbyggda laserpekaren. Testaren saknar möjligheten att justera skärpan direkt från projektorn och irriteras över att strömsladden lätt halkar ur kontakten på projektorn. I testet kommer Canon LV-5200 på sista plats. Till testvinnare utses Philips bSure SV2, men testaren påpekar att inga projektorer i testet är direkt dåliga utan att det är detaljer som avgör i slutändan.

Videosystems

“Handsome and practical”

Videosystems skriver att LV-5200 utmärker sig med sin design som kommer att tilltala den stilmedvetne projektorköparen. Även anslutningsmöjligheterna imponerar, detta till ett pris som är mycket lägre än vad som är brukligt från Canons sida. Testaren skriver dock att även med tanke på att detta är en lite billigare modell så finns en del tveksamheter som är svåra att bortse ifrån. En av dessa är menynavigationen med fjärrkontrollen vilket slutade med att navigation fick ske direkt från projektorn. Projektorn får annars beröm för sin ljusstyrka som räcker till bra även för projiceringar i dagsljus. Bilden vid SVGA-användning får godkänt medan testaren inte uppskattade XGA-läget där text tenderar att bli hackig och svårläst. Slutsatsen blir dock att projektorn med sitt låga pris gör att den passar som överkomlig klassrumsprojektor.

Cirkapris: 25000 kronor

Produktfakta: Canon LV-5200 är en LCD-projektor med SVGA-upplösning (800x600 pixlar). Projektorn har en ljusstyrka på 1700 ANSI lumen (1400 i sparläge) och kontrastförhållandet 400:1. Lampans brinntid uppges till 2000 timmar. Bildformat 4:3. Ljudnivån ligger på 36 dB (34 dB i sparläge). Anslutningsmässigt är LV-5200 utrustad med bl.a. S-video, kompositvideo, komponentvideo, digital RGB-ingång (DVI-I), analog RGB-ingång (D-sub 15 pin) samt USB och D-sub 9 pin för muskontroll. Projektorn har svenska menyer och laserpekare inbyggd i fjärrkontrollen. Projektorn väger 4,3 kilo och har måtten 332 (B)x90(H)x244(D) mm.

Modell: Canon LV-5200