Sök
Benq W9000

Benq W9000

Tystgående digital projektor

2007-07-09

Benq W9000 är en prisvärd, stor och tystgående projektor. Testarna imponeras av den höga kontrasten och bildåtergivningen.
Testkälla Betyg Kommentar
FOTO - "Bättre än både diabildsvisning och bio"
What hifi 3/5 "Decent isn't quite good enough"
Hjemmekino 5/5 "En stillegående projektor"

Vad tycker testarna?

De höga kontrastförhållandena tilltalar testarna. Färgåtergivningen är naturlig men svärtan lämnar en del övrigt att önska. De många inställningsmöjligheterna imponerar. Utbudet av anslutningar är vad man kan önska men avsaknaden av en vga-ingång ses med stor besvikelse. I övrigt är det en mycket tystgående projektor som passar alldeles utmärkt för film eller datapresentationer.

FOTO

"Bättre än både diabildsvisning och bio"

FOTO har i ett test bedömt kvaliteten hos tre projektorer. De testade är JVC DLA-HD1, Optoma Themescene HD73 och Benq W9000 som också är testets billigaste projektor. Den är bra för såväl arbete som filmvisning. Skarp bildåtergivning, höga kontrastförhållanden och mycket god färgåtergivning nämns. Den har även en mycket tystgående fläkt samt en bra fjärrkontroll med välplacerade knappar. I övrigt upplevs projektorn som stor och bastant med ett alldeles för litet zoomomfång. Ett minus är också avsaknaden av en vga-ingång. JVC imponerar även den, och ligger jämsides med W9000 när det gäller bildkvalitet. Den är dock nästan dubbelt så dyr men detta rättfärdigas av att den använder en särskild teknik för djupare svärta. Themescene HD73 anses ligga något efter vad det gäller bildkvalitet. Den är dock testets minsta och billigaste. Den lämpar sig väl för filmvisning men är inte lika lysande vid datorbildspel.

Källa: FOTO (SE) nr 6 2007

What hifi

"Decent isn't quite good enough"

What hifi skriver att Benq W9000 är en stor och kompakt projektor. Den högupplösta bildkvaliteten gör det möjligt att titta på HD DVD eller blu-ray material. Trots detta är man något besviken med kontrastförhållandena som anses vara något bristfälliga. Det är fortfarande en relativt dyr apparat, vilket dock försvaras av ett stort utbud av goda kalibreringsmöjligheter. Det är en mycket bra projektor för filmvisning, men man är besviken på svärtan som i jämförelse med DLA HD1 från JVC är svag. Vidare är det en tystlåten maskin med installationen enkel installation.

Källa: What hifi (GB) juni 2007

Hjemmekino

"En stillegående projektor"

Hjemmekino tycker att Benq W9000 är en prisvärd projektor trots det relativt höga priset. Den påminner mycket om sin föregångare PE8720 när det gäller färg och form. Menysystemet är också i det närmaste identiskt. Den enda funktionen som skiljer dem åt är zoomfunktionen. Zoomområdet har nämligen bantats ner, vilket gör att flexibiliteten när det gäller placering har reducerats avsevärt. Kvaliteten vid visning av högupplöst material upplevs däremot som något vassare med W9000. Installationen sköts enklast med hjälp av den användarvänliga fjärrkontrollen. Vidare imponerar bildkvaliteten. Skarpheten är det första som slår en, och färgåtergivningen väcker även den tror beundran. Projektorn lämpar sig alldeles utmärkt för data eller filmpresentationer.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 4 2007

Cirkapris: 36000 kronor

Produktfakta: Benq W9000 är en dlp-projektor som använder sig av Texas Instruments Dark Chip2. Upplösningen är på 1920x1080 pixlar med en ljuststyrka på 1200 ansi lumen. Kontrastförhållande ligger på 8500:1. Lampans brinntid är på maximalt 3000 timmar. Fläktens ljudnivå är 25/23 dB i normal/tystgående läge. Anslutningar är hdmi, analog rgb-hd, komponent, komposit och s-video. Medföljande tillbehör är fjärrkontroll, dammfilter och komponentvideokabel. Den mäter 492x190x393 mm och vikten är 9,5 kg.

Tillverkare: Benq