Sök
Benq w600

Benq w600

Smidig kompromiss

2010-04-15

Benq w600 är en smidig projektor som är lätt att bära med sig och som erbjuder bra bildkvalitet och en mängd fina anslutningsmöjligheter. Stort minus får den för att den lider av så kallad regnbågseffekt.
Testkälla Betyg Kommentar
Ljud & bild - ”Begränsade justeringsmöjligheter”
What Video 3/5 ”A good value, feature-rich home cinema projector for casual use”
Trusted Reviews 7/10 ”However, there's a price to pay for these good bits”
Audiovisuelt - ”Rimelig, hd-klar og lyssterk”

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att Benq w600 är en bra projektor, som framförallt imponerar med sin smidiga storlek och fina anslutningsmöjligheter. Åsikterna går sedan isär lite när det gäller möjligheterna att justera bilden. Bildkvaliteten anses vara god, även om en del brister räknas upp och där den största är att projektorn lider av regnbågseffekt. På det stora hela så menar testarna att om man kan bortse från problemet med regnbågseffekten så är Benq w600 en prisvärd projektor.

Ljud & bild

”Begränsade justeringsmöjligheter”

benqw600_frontimg
Svenska tidningen Ljud & bild är av åsikten att den nya Benq w600 är en mycket ljusstark projektor och menar vidare att den dessutom är väldigt lätt att flytta med sig. Plus delas också ut till att den har inbyggda högtalare. När det gäller bildkvaliteten så är det främst de väldigt begränsade justeringsmöjligheterna som testaren har åsikter om, då han menar att det är väldigt svårt att ställa in en bra bild. Bilden anses vidare vara både överskärpt och överdriven. Minus delas också ut till att projektorn inte är nedbländbar. Slutligen menar Ljud & bild att om projektorn hade haft upplåsta inställningsmöjligheter så hade detta kunnat vara en riktigt bra grund till en trevlig hemmabio.

Källa: Ljud & bild (SE) februari 2010

What Video

”A good value, feature-rich home cinema projector for casual use”

benqw600_backimg
Enligt brittiska tidningen What Video så är Benq w600 en projektor med överraskande bra specifikationer och anslutningsmöjligheter. Dessutom tycker testaren att den även erbjuder överraskande fina bildinställningsmöjligheter. Projektorn bedöms vara enkel att använda tack vare att den har tydliga lättnavigerade menyer och en fjärrkontroll med bra layout. När det gäller bildkvaliteten så sägs den vara bra, framförallt när det gäller hd-material. Ett stort minus delas dock ut till att projektorn lider av regnbågseffekt. På det stora hela menar What Video att projektorn inte är så tokig men att problemet med regnbågseffekten är ett stort minus.

Källa: What Video (GB) issue 356

Trusted Reviews

”However, there's a price to pay for these good bits”

Brittiska Trusted Reviews är av uppfattningen att Benq w600 är en inte alltför vacker projektor som dock har överraskande bra specifikationer. Designmässigt får den plus för att den är smidig och har de flesta nyttiga anslutningsmöjligheter som man behöver. Testaren menar vidare att den har ganska bra möjligheter till att justera bilden. När det gäller bildkvaliteten så uppskattas att den har djup svärta och mycket starkt ljus. Rörelsehanteringen får plus men när det gäller hd-material så anses det inte se riktigt så skarpt ut som är önskvärt. Ljudkvaliteten sägs vara funktionell och definitivt inte mer än så. Trusted Reviews menar slutligen att Benq w600 stundtals kan ha otroligt bra bildkvalitet men menar att det också finns en del problem, framförallt med en väldigt kraftig regnbågseffekt.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Audiovisuelt

”Rimelig, hd-klar og lyssterk”

benqw600_topimg
Norska Audiovisuelt tycker att Benq w600 är en bra projektor som imponerar utan att sticka ut på någon särskild punkt. Bildkvaliteten anses vara god men ha för många små brister för att betyget ska kunna bli riktigt högt. Det delas framförallt ut minus till att svärtan inte är tillräcklig och att bilderna lider av för mycket störningar. Plus delas ut till att det finns fina anslutningsmöjligheter och att den har en vacker design, samt att den har bra menyer. På det stora hela så tycker Audiovisuelt att projektorn levererar en väldigt bra bild för sitt pris.

Källa: www.audiovisuelt.no (NO)

Cirkapris: 7500 kronor

Produktfakta: Typ: DLP
Upplösning: 1280x720 pixlar
Kontrast: 3000:1
Ljusstyrka: 2600 ANSI-lumen
Ljudnivå: 34 dB i normalläge (31 dB i ekonomiskt läge)
Anslutningar (exempel): RGB, 2x HDMI, komponentvideo, S-video, kompositvideo, audioingång, audioutgång, USB
Övrigt: -
Mått: 306x93x216 mm
Vikt: 2,7 kg