Sök

720p till budgetpris

2007-10-16

En projektor med 720p-upplösning som med ett förhållandevis lågt pris erbjuder hdmi-ingång, chip från Hqv och enligt testarna en överlag bra bildkvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
Ljud & bild - "Mycket projektor för pengarna"
Hjemmekino 5/6 "Mangelfullt kontrast og sortnivå"
Component - "En bomb i sin prisklass"

Vad tycker testarna?

Även om Benq W500 har sina svagheter så tycker alla tre testare att det är en förmånlig projektor med tanke på priset. Färgåtergivningen och skärpan är två styrkor som tas upp av testarna men den senare upplevs samtidigt som en nackdel hos två av testarna som menar att fel i bilden blir tydligare vid uppskalning samt att vertikal bandning blir tydligare. Svärtan upplevs genomgående som något svag, men inte så att det stör helheten.

Ljud & bild

"Mycket projektor för pengarna"

Benq W500 är enligt Ljud & bild en välutformad och lättplacerad projektor med godkänd bildprestation. Den har två irriterande moment där det ena är ett väsande fläktljud som kan verka störande, även om det inte är högljutt mätt i decibel. Det andra är att bilduppdateringen ibland är lite ryckig, speciellt vid snabba rörelser och då kan det bli besvärligt att läsa undertexterna. Men testaren påpekar att detta kan bero på att produkten som testas är ett förhandsexemplar. Uppskalningsfunktionen fungerar bra med dvd men med tv-sändningar kan det bli riktigt dåligt då alla fel och artefakter förstärks. Sina brister till trots så är det en prisvärd projektor som ger mycket för pengarna, summerar Ljud & bild.

Källa: Ljud & bild (SE) juli 2007

Hjemmekino

"Mangelfullt kontrast og sortnivå"

Enligt Hjemmekino är W500 värd en honnör för att införa en bildprocessor med uppskalningsfunktion i prisklassen. Enheten beskrivs bjuda på god färgåtergivning men kontrast och svärta är inte i klass med övriga hd-projektorer på marknaden. Sett till priset och om projektorn inte körs i totalt mörker så är det något som går att leva ganska bra med enligt testaren. Trots att produkten har en del bildbrus samt viss vertikal bandning så är testaren väldigt positiv, återigen tack vare det låga priset.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 6 2007

Component

"En bomb i sin prisklass"

En väl avvägd bild med bra färger och väldigt god skärpa efter kalibrering summerar Component sina intryck av produkten. Bilden anses dock vara bra redan vid leverans, så kalibrering är inte nödvändigt. Den höga skärpan i kombination med videochippet som sköter bildhanteringen anses ge en detaljrikedom som är otroligt bra för prisklassen. Nackdelen med detta är att bilden kan tendera att bli för skarp och det går inte att sitta alltför nära den projicerade bilden. Den starka skärpan ger också upphov till att vertikal bandning blir tydligare. Svärtan är inte den bästa för en 720p projektor men inte heller så pass dålig att det är störande, skriver testaren. För priset går det inte få en bättre produkt med 720p, avslutar Component.

Källa: www.component.se (SE)

Cirkapris: 11000 kronor

Produktfakta: Benq W500 är en lcd-projektor med upplösning på 1280x720 pixlar. Ljusstyrkan är angiven till 1100 ansi lumen, kontrasten till 5000:1 och lampan har en brinntid på upp till 3000 timmar. Bildformatet är 16:9 och produkten stöder upplösningar till 1080p. Fläktljudet varierar mellan 28 och 32 dB beroende på vilket läge som körs. Anslutningar omfattar vga, hdmi, s-video, komponent- samt kompositvideo. Bland funktionerna märks videochip från Hqv med linjedubblare och uppskalningsfunktion, horisontell som lens shift samt bakprojicering. Projektorn kan också takmonteras. Vikten är 3,9 kg och dimensionerna 349x120x277 mm.

Tillverkare: Benq