Sök
BenQ PE7700

BenQ PE7700

Topprestation till lägre pris

2005-07-13

PE7700 är en HD2+ rustad DLP-projektor för hemmabion där BenQ enligt testarna lyckats med att erbjuda bildegenskaper och funktioner i utmärkt tappning samtidigt som man har pressat priset rejält.
Testkälla Betyg Kommentar
DVD & Hjemmekino 18/20 "Vår nye bildereferens"
Projector Central 4,5/5 "A lot of projector for the money"
Projector Reviews "It's one impressive performer"

Vad tycker testarna?

Testarna är mäkta imponerande av prestationen hos BenQ PE7700 som av alla beskrivs vara den absolut bästa i prisklassen. Produkter som anses vara likvärdiga i prestation har en prislapp på tiotusen mer. Förutom utmärkta bildegenskaper så bjuder produkten, enligt testarna, även på ett bra omfång av funktioner och en anslutbarhet som heter duga. Fjärrkontrollen upplevs som något stor men bäddar för ett smärtfritt användande då den har flertalet snabbknappar och dessutom är bakbelyst. Testarna har svårt för att hitta några allvarliga nackdelar med produkten men det som återkommande kommer upp är att de-interlacingen inte är den bästa, även om videoskalaren gör ett utmärkt jobb med att ändra storlek på progressiva signaler. 

DVD & Hjemmekino

"Vår nye bildereferens"

front benq

DVD & Hjemmekino skriver att BenQ PE7700 inte skiljer sig avsevärt från andra HD2+ DLP-projektorer. Konststycket som tillverkaren däremot lyckats med är att pressa ner priset med en tredjedel vilket gynnar konsumenterna. Projektorn framställer trots det reducerade priset en bild som är i toppklass och en egenskap som testaren är välda imponerad av är färgåtergivningen vars like man enbart sett hos en tidigare testad produkt. PE7700 levererar en bild som håller mycket god kvalitet, så pass god att testaren anser att den slår föregångaren och storebrodern PE8700 på flertalet punkter. Produkten anses även tillhandahålla goda anslutningsmöjligheter, ett enkelt användande och en mycket behändig fjärrkontroll. Det som kan ställa till det lite initialt är att projektorn har noll i offset, vilket i praktiken innebär att den kan vara svår att placera om det är högt i tak för den som vill takmontera. När testaren summerar sina intryck så slutar det med att man utser PE7700 till ny referensprodukt i prisklassen.

Källa: DVD & Hjemmekino, nr 4 2005

Projector Central

"A lot of projector for the money"

back_benq

På sin hemsida uppger Projector Central att de verkligen har svårt att hitta något att anmärka på hos BenQ PE7700. Projektorn har en massa bra och nyttiga funktioner som är lätta att komma åt tack vare ett enkelt menysystem. Fjärrkontrollen uppges även den underlätta då den har flertalet snabbknappar dedikerade åt enskilda källor eller funktioner. De funktioner som man mest gläder sig åt att se är bild-i-bild och att man kan dela upp bilden på mitten för att visa två olika källor samtidigt, sida vid sida. Prestationsmässigt så märker man av att det rör sig om en HD2+ projektor då ljuset som kommer ut är väldigt starkt samtidigt som kontrast och svärta håller en hög nivå. Bilden upplevs som väldigt ren och störningar förekommer i princip inte, skulle de dyka upp så tar brusfiltret väl hand om det. Den inbyggda videoskalaren uppges fungera mycket bra, både för att skala upp såväl som att skala ned video och testaren rekommenderar att man använder denna även om exempelvis DVD-spelaren skulle ha funktionen inbyggd. Även om detta är en något dyr produkt, så är den billig för att vara en DLP-projektor och väl värd varenda krona då prestationen håller en väldigt hög nivå och då funktionerna lyckas övertyga, summerar Projector Central.

Källa: Till Projector Centrals hemsida

Projector Reviews

"It's one impressive performer"

top benq

Projector Reviews skriver att det första man lägger märke till är hur pass ljusstark PE7700 är, något som kommer till stor nytta om man vill projicera bilden på en riktigt stor skärm. Och bilden blir riktigt bra, direkt ur kartongen, när man använder en skärm på 140 tum. Man testar olika förinställda lägen och konstaterar att projektorn gör ett mycket bra jobb med färgrenderingen och klarar mörka scener utan tecken till färgstörningar. Även mycket ljusa scener, tagna en solig och ljus dag, återges med utmärkta färger och skärpa.  Förutom den utmärkta bilden så är det enligt testaren en hel del annat som talar för BenQ PE7700 och man nämner däribland att den är tystlåten, att den har en snygg låda och en zoom som ger gott med flexibilitet för placeringen. Men det som är det bästa med produkten är att det är den bästa presteraren i sin prisklass vilket gör att man får väldigt mycket för sina pengar. Testaren tilldelar därmed BenQ PE7700 utmärkelsen "Hot Product Award".

Källa: Till Projector reviews hemsida

Cirkapris: 24900 kronor

Produktfakta: BenQ PE7700 är en DLP-projektor för hemmabiobruk utrustad med ett HD2+ chip från Texas Instruments. Den nativa upplösningen är på 1280x720 vilket motsvarar WXGA eller 720p för HDTV. Ljusstyrkan uppgår till 1100 ANSI Lumen och kontrastförhållandet är på 2500:1. Projektorn har formatet 16:9 men kan också användas i 4:3. Bland funktionerna märks 18 minnen för användarinställning, 5 förinställda lägen, HDTV-kompabilitet med inbyggd videoskalning, Senseye för automatisk bildjustering, m.m. Anslutningar som återfinns är HDMI (med HDCP), kompositvideo, S-video, 5xBNC samt 3xRCA för komponentvideo. VGA-anslutning sker via medföljande BNC till VGA-adapter. Lampan har en angiven brinntid på 3000 timmar i ekonomiläge och fläkten har en ljudnivå på 26 dB i samma läge. PE7700 har dimensionerna 380(b)x115(h)x300(d) mm och väger 5,5 kg.