Sök
BenQ PB6200

BenQ PB6200

Tyst och billig

2004-10-25

Testarna gillar att BenQ PB6200 är tystgående och att den har hög ljusstyrka. Projektorn uppvisar bäst prestanda om man använder den för datorpresentationer.
Testkälla Betyg Kommentar
Mikrodatorn 75/105 "Bra skärpa"
ITP 4/5 "Well designed quiet projector"
Home Theater "A decent projector"
Projector Central "Exceptional image quality"

Vad tycker testarna?

Testarna anser att projektorn är mycket tystgående vilket uppskattas. Åsikterna om svärtan är delad. Ljusa bilder återges riktigt bra, även ljusstyrkan är mycket bra. Bilden blir klart mycket bättre om man använder en högkvalitativ källa än om man använder analoga signaler. En viss förekomst av artefakter finns dock enligt en testare, oberoende av vilken källa man använder sig av.

Mikrodatorn

"Bra skärpa"

Mikrodatorn testar 18 projektorer under 12000 kr där Ask Proxima C160 är testvinnare och BenQ PB6200 kommer på en fjärdeplats. Projektorn är en av de tystare i testet, den har bra skärpa och bra upplösning. En nackdel är att den känns väldigt plastig samtidigt som den har få anslutningar, menar testaren. Den ligger dock i topp när det gäller ljusstyrka. Projektorn har ett tyst läge som gör att ljusstyrkan sänks och hastigheten på fläktarna minskar, ljudnivån ligger då på 39,6 dB mot 40,1 dB vid normal drift.

Källa: Mikrodatorn nr 10 2004
Till ITP´s hemsida
Till Home Theaters hemsida
Till Projector Centrals hemsida

ITP

"Well designed quiet projector"

BenQ

ITP anser att projektorn gör ett fantastiskt bra jobb när det gäller att återskapa biografkänsla hemma i vardagsrummet. Man testade upplösningen 800x600 pixlar och fick ett bra resultat. Projektorn uppvisade mer brister när man använde sig av upplösningen 1024 x 768 pixlar. Vid en presentation så uppskattar man de infraröda portarna både fram och bak på projektorn vilket tillåter användaren att röra sig fritt i rummet och ändå behålla kontrollen. Dessutom är projektorn mycket tyst. Bilden är dock ibland något mörk, avslutar testaren.

Home Theater

"A decent projector"

Home Theater anser att projektorn uppvisar en mycket detaljrik bild. Färgerna är dock inte riktigt så bra som man skulle vilja, oberoende av vilken källa man använder sig av menar testaren. Projektorn hanterar ljusa bilder mycket bra. Nivån på svärtan är däremot knappast perfekt vilket gör att mörka partier kan verka något urtvättade. Eftersom 4:3-formatet är det "naturliga" formatet för projektorn, ger den en del ljus-spill på väggarna när man använder sig av bildformatet 16:9 vilket kan vara irriterande. Vid scener med mycket detaljer upptäcks en del artefakter, något som dock försvinner vid användning av DVD. Projektorn är snygg men något dyr. Fjärrkontrollen är så liten att den praktiskt taget ”ber om att bli borttappad” menar Home Theater.

Projector Central

"Exceptional image quality"

Projector Central anser att projektorn är imponerande med tanke på priset. Kontrast, nivån av svärta och skuggdetaljer är så bra det kan bli på en projektor i denna prisklass. Färgåtergivning är klart över medel med tanke på att projektorn är anpassad för presentationer. Hudtoner ser mycket bra ut. Bilden blir en aning platt med analoga signaler. Bilden är okej, men DVD blir klart mycket bättre. Om man hellre tittar på TV bör man investera i en dyrare projektor, påpekar testaren. Man har dock inte några problem med synliga pixlar. Projektorn är tystgående och passar bra för DVD och dataspel.

Cirkapris: 12000 kronor

Produktfakta: BenQ PB6200 är en DLP-projektor som har en upplösning på 1024x768 pixlar. Ljusstyrkan anges till 1700 Ansi lumen och kontrasten till 2000:1. Lampeffekten är 200 W med angiven brinntid på 2000 timmar. Projektorn har ett läge för tyst drift där ljusstyrkan är 1500 Ansi lumen och brinntiden 3000 timmar. Bildformaten 4:3 och 16:9 hanteras och bildstorleken ligger mellan 40 till 300 tum. Anslutningar är bl.a. RGB, komponentvideo och analog D-sub 15. Digital keystonekorrigering finns. Ljudnivån ligger på 34 dB. Måtten är 262(H)x98,4(W)x215,5(D) mm och vikten uppgår till 2,7 kg.