Sök
Acer K10

Acer K10

För små presentationer

2009-05-26

Acer K10 är med sitt minimala utförande en projektor som lätt kan bäras med. Den låga ljusstyrkan och upplösningen gör dock att den inte lämpar sig för mycket annat än presentationer. Främst för affärsmannen på språng, men det gäller att redan äga en Acer laptop för att slippa bära med sig det otympliga nätaggregatet.
Testkälla Betyg Kommentar
Reghardware 75/100 "Lighter than its own power supply"
Datormagazin - "Ljussvag och låter för mycket"
It reviews - "It produces a usable image"

Vad tycker testarna?

Testarna uppskattar att Acer tagit fram en så pass liten projektor som dessutom har en lampa med lång brinntid. Men ljusstyrkan den producerar är i absolut lägsta laget och tillsammans med den låga upplösningen så lämpar sig i praktiken projektorn inte för mycket annat än affärspresentationer. Att använda projektorn är lekande lätt tack vare få anslutningar och inställningar tillsammans med automatisk skärpejustering. Enligt testarna är detta inte en projektor som bör köpas för sin bildkvalitet utan enbart för det minimala utförandet. Den som ofta är på språng och redan har en bärbar dator från Acer kommer främst att uppskatta produkten då datorns nätaggregat kan driva projektorn. Annars måste man släpa med sig projektorns aggregat vilket är både större och tyngre än själva projektorn.

Reghardware

"Lighter than its own power supply"

Reghardware skriver att det är omöjligt att förstå hur pass liten Acer K10 är bara från att se den på bild. Det är först när man har den framför sig som dess dimensioner blir fullt tydliga. Att den är minimal gör den lätt att bära med sig men att strömadaptern är större och dessutom väger mer än själva projektorn är smått irriterande. Att den som redan har en bärbar dator från Acer kan använda datorns adapter för projektorn är däremot smart. Det är enkelt att komma igång med projektorn då inställningarna som finns att tillgå är mycket få. Lampans långa brinntid gör att den i princip aldrig behöver bytas men ljusstyrkan på enbart 100 lumen är i lägsta laget. Även om bilden blir hyggligt skarp och klar så kan det vara svårt att få till en upplösning i datorn som motsvarar den hos projektorn. Testaren ger inte mycket för färgåtergivningen men då den förmodligen främst ska används för presentationer och inte film så är det inte så allvarligt. Priset är något högt men för den som ofta är på resande fot och som tröttnat på att släpa med sig en projektor är Acer K10 definitivt ett alternativ tack vare det minimala utförandet, avslutar Reghardware.

Källa: www.reghardware.co.uk (GB)

Datormagazin

"Ljussvag och låter för mycket"

Även om detta är en projektor med svag belysning så uppger Datormagazin att produkten ändå klarar av att leverera hyggliga bilder från en meter och lite uppåt. Anslutningarna är hållna till ett minimum och kontrollerna är enkla att sköta. Automatisk inställning av skärpa gör att projektorn snabbt blir redo att användas. Men projektorn är högljudd och det separata nätaggregatet är stort i förhållande till själva produkten. Dessutom så innebär den låga upplösningen att hd-ready märkningen inte ens kan uppnås. Och med tanke på att hd-ready projektorer finns för samma pris så är det enbart den lilla storleken som är ett seriöst argument för att inhandla en Acer K10. Helst så ska man också redan äga en laptop från Acer för att slippa kånka med sig projektorns nätaggregat.

Källa: www.datormagazin.se (SE)

It reviews

"It produces a usable image"

Även It reviews skriver att även om Acer K10 enbart genererar 100 lumen så är det nog för att få till en användbar bild, speciellt om omgivningsljuset dimmas. Upplösningen är något ovanlig men via vga-anslutningen blir detta aldrig något problem. Själva bilden blir enligt testaren skarp och med väldigt lite flimmer på objekt i rörelse. Trots att den har lite problem med mörkare segment så duger den fullgott även för tv och film även om presentationer är det optimala användningsområdet, skriver It reviews. Det som främst är störande är den högljudda fläkten. Den uppges vidare vara mycket enkel att sköta då det inte finns mycket att justera. För den som ofta behöver hålla presentationer på kort notis för mindre möten så kan Acer K10 vara ett alternativ. Prestationen som helhet är dock inte nog för att fullt ersätta den hos en typisk all-round projektor.

Källa: www.itreviews.co.uk (GB)

Cirkapris: 5800 kronor

Produktfakta:

Acer K10
Typ: Dlp med led-lampa
Upplösning: 858x600 pixlar
Kontrast: 2000:1
Ljusstyrka: 100 lumen
Ljudnivå: 28 decibel
Anslutningar, urval: vga, kompositvideo
Elförbrukning: 55 watt (standby mindre än 1 watt)
Övrigt: 40 graders vertikal keystone korrektion, led-belysning
Mått: 127x122x48,5 mm
Vikt: 0,55 kg

Tillverkare: Acer