Sök
Acer H5350

Acer H5350

Hemmaprojektor i miniformat

2008-08-29

En billig och diskret dlp-projektor med hd-upplösning. Testarna menar att bilden är förvånansvärt bra men rekommenderar att man tittar på bilden innan köp, för att se om man störs av regnbågseffekter.
Testkälla Betyg Kommentar
Datormagazin - "Allsidig och bra projektor"
Video 74/100 "Das Bild zählt"
Av review 6/10 "An astonishingly cheap device"
Trusted reviews 7/10 "Tiny by home cinema projector standards"
Personal computer world 5/5 "Impressive value for money"

Vad tycker testarna?

Testarna överraskas av bildegenskaperna hos Acer H5350 då de inte förväntar sig att en så billig projektor ska prestera vidare bra. Skärpa, färgåtergivning, ljusstyrka och rörelsehantering är parametrar som får beröm. Men allt är inte tiptop och flera testare uppmärksammar att regnbågseffekter som dlp-projektorer kan lida av är mycket påtagliga med Acer H5350. Det är individuellt hur mycket användaren ser eller påverkas av detta och det gäller att testa projektorn innan ett köp. I övrigt så kan det vara lite halvkrångligt att installera projektor men väl där är den enkel att använda. Inställningsmöjligheterna är dock få men anslutningsmöjligheterna många. Hdmi-ingången hade gärna fått stöda 1.3-specifikationen.

Datormagazin

"Allsidig och bra projektor"

uploadedimages/articles/analysis/Acer_H5350_front.jpgH5350 är en mycket bra projektor till dvd eller spelkonsoller. Det lilla formatet gör att den blir enkel att bära med sig och produkten är enkel att använda samtidigt som den har alla viktiga anslutningar. Men inställningsmöjligheterna är få och det kan vara halvknepigt att få till den bästa bilden. Testaren rekommenderar också att man mörklägger rummet ordentligt då ljusstyrkan inte är tillträcklig för att enheten ska kunna användas i dagsljus.

Källa: Datormagazin (SE) nr 8 2008

Video

"Das Bild zählt"

Att detta är en budgetprojektor märks enligt Video på att förarbetet inte är det bästa samt att fokusringen och zoomringen är något pilliga. Testaren ogillar dessutom att någon bruksanvisning på papper inte medföljer och har synpunkter på utförandet hos fjärrkontrollen. Men bilden är det viktigaste och där överraskar Acer med bra färgåtergivning. Hd-källor återges därför naturtroget men produkten gör också mycket bra ifrån sig med vanliga dvd-skivor.

Källa: Video (DE) nr 8 2008

Av review

"An astonishingly cheap device"

uploadedimages/articles/analysis/Acer_H5350_front.jpgFör att vara en så pass billig projektor imponerar bildegenskaperna hos Acer H5350. Det skriver Av review som samtidigt påpekar att det låga priset medfört ett begränsat zoomomfång, en förskräcklig fjärrkontroll och en halvkrånglig installation. Men för specifikationerna så bjuder den på en skärpa som matchar dubbelt så dyra produkter samtidigt som färgerna är livliga och att finare detaljer tillåts komma fram. Men projektorn är inte utan sina fel, testaren uppger att regnbågseffekten som kan uppkomma och att detaljer kan försvinna från mörka scener. Dessutom ogillar testaren att hdmi-ingången inte är av nyare slag. Totalt jämförs fyra projektorer och Acer hamnar på sista plats främst på grund av regnbågseffekten. Bäst i test blir Infocus X10. Panasonic PT-AX200 och Planar PD7010 var också med i testuppställningen.

Källa: www.avreview.co.uk (GB)

Trusted reviews

"Tiny by home cinema projector standards"

uploadedimages/articles/analysis/Acer_H5350_front.jpgÄven Trusted reviews anmärker på att regnbågseffekten hos produkten är väldigt påtaglig. Testaren skriver att även om H5350 är kapabel till att producera djup svärta så går detaljerna i mörka delar av bilden förlorade. Positivt är att det är en ljusstark projektor som lyckas leverera starka och levande färger. Skärpan är också mycket bra och enheten har en duktig linjedubblare samtidigt som rörelser också hanteras med bravur. Fläktljudet är mycket lågt men produkten kan bli något varm. Det samlade intrycket från Trusted reviews blir att detta är en mycket prisvärd projektor för den som inte störs av regnbågseffekter. Den som däremot ser dem bör investera i en annan produkt.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Personal computer world

"Impressive value for money"

uploadedimages/articles/analysis/Acer_H5350_front.jpgNär fönstren täcks för och en hd-källa ansluts så blir bildresultatet med Acer H5350 strålande. Pcw skriver att färgerna är livfulla men att det krävs lite pill för att få till den rätta balansen. Ljusstyrkan är också skapligt hög. Att vertikal keystone-korrigering finns underlättar placeringen men det är också den enda mer avancerade bildjusteringen som existerar. För priset så får man ändå vara nöjd. Anslutningsmässigt motsvarar projektorn förväntningarna. Produkten anses fungera mycket väl ihop med en dator eller dvd-spelare och för priset så bjuder den på en imponerande prestation.

Källa: www.pcw.co.uk (GB)

Cirkapris: 6900 kronor

Produktfakta: Acer H5350 är en dlp-projektor med upplösningen 1280x720 pixlar. Ljusstyrkan är 2000 ansi lumen (1600 ansi lumen i ekoläge) och kontrastförhållandet 2000:1. Maximal bildupplösning som stöds är 1080p. Vertikal keystone-korrigering +/- 40 grader. Anslutningar omfattar hdmi 1.2, vga, s-video, komponent och komposit. Dessutom finns 3,5 mm ljudingång och usb. Ljudnivån ligger på 32 decibel i normalläge (28 dB i ekoläge) vikten är 2,3 kg och måtten 267x187x80 mm.

Tillverkare: Acer