Sök
Acer 7763P

Acer 7763P

Miniprojektor för små avstånd

2002-01-28

Acer 7763P är enkel att förstå sig på och väldigt lätt att flytta. Den är vidare ganska ljusstark och passar därmed utmärkt till hemmabion med sitt förhållandevis låga pris.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 69/100 "Lichtstark"
IT news "Loses to various other projectors"
Mobile Computing "Priced for bargain shoppers"
Mikrodatorn 4/5 "Klart godkänd"

Vad tycker testarna?

Acer 7763P får medelbra omdömen men testarna anser att projektorn har bra bild och skärpa. Bilden är framförallt klar och ljusstark under förutsättning att man släcker ner i rummet. Projektorn har inga extra finesser men den är lätt att hantera. En av testarna anser att man kan hitta både bättre och billigare projektorer i samma klass och en annan menar att den har ett fördelaktigt pris.

Video

"Lichtstark"

Tyska Video anser att Acer 7763P är en mycket ljusstark projektor i gruppen små och bärbara projektorer. Här testar man flera olika projektorer i den lägre prisklassen och förutom Acer 7763P testas Philips Monroe LC6131, Canon LV-5110, Plus Piano HE3100 samt NEC LT-75Z. Testaren framhåller den förträffliga bruksanvisningen och testaren är överlag rätt nöjd med Acer 7763P. Video poängterar särskilt bildskärpa, färgåtergivning och ljusstyrka men är inte lika nöjda med bakgrundsljudet. Bilden har också en tendens att visa upp ett regnbågsskimmer på duken. Sammantaget rankas Acer 7763P som en medelbra projektor, medan Philips Monroe och Plus Piano utses till Bästa köp. Canon LC-5110 koras till Bästa köp tack vare kontrasten och ljusstyrkan.

Källa:

Video nr 12, 2001
Till IT New Australias hemsida
Till Mobile Computings hemsida
Mikrodatorn nr 12 2000

IT news

"Loses to various other projectors"

IT News menar att detta är en ultra-portabel och lätthanterlig projektor som ändå verkar mycket robust och stadig och till ett konkurrensmässigt pris. Upplösningen på hela 800x600 pixlar är OK och Acer 7763P duger bra för både DVD och PC-grafik. Testaren uppmäter en ljusstyrka på 700 ANSI-Lumen, inte särskilt unikt för dagens projektorer. Med ett enkelt grepp kan man ställa in zoomen med vredet och slippa flytta projektorn fram och tillbaka. En större bild blir något suddig om man inte flyttar projektorn en bra bit ifrån duken, men å andra sidan är det en mycket stark och klar bild utan de vanliga små bristerna som brukar uppstå i form av smutsfläckar och repor. Eftersom Acer 7763P bygger på DLP-systemet, anser testaren att man behöver mörklägga rummet helt och hållet.

Mobile Computing

"Priced for bargain shoppers"

Mobile Computing anser att Acer 7763P är en portabel och lätt projektor med en del brister. Dels poängteras att projektorn inte klarar av ljud på hög volym, dels menar man att färgåtergivningen i bilderna inte är den bästa. Den är ljusstark och ger en klar och tydlig bild, men å andra sidan så bör man hålla ett mindre format för att bli riktigt nöjd med skärpan i bilden. Den ger ett sämre resultat när det gäller formatet än de flesta andra projektorer i samma klass. Det är också svårt att ställa in den manuella fokuseringen och zoomvredet. Några fördelar finns också. Fjärrkontrollen är mycket funktionell och innehåller en hel del finesser som till exempel laserpekare. Bra pris.

Mikrodatorn

"Klart godkänd"

Mikrodatorn berömmer kontrasten och ljusstyrkan, vilket är en fördel med DLP-tekniken, men tycker att återgivningen av färger vid videouppspelning inte riktigt når upp till LCD-konkurrenterna. Konstruktionen är genomtänkt förutom adaptern, som måste fästas på projektorn om andra källor än dator skall användas. Projektorn är hyfsat tystlåten men det hindrar inte att fläkten kan upplevas som störande.

Cirkapris: 29500 kronor

Produktfakta:

Acer 7763P är en liten, kompakt och portabel projektor av typen DLP ”Digital Light Processing” som ger en koncentrerad ljusstyrka på 1100 ANSI-Lumen. Lampan har en brinntid på upp till 2000 timmar. Projektorn har en upplösning på maximalt 800x600 bildpunkter. Kontrastupplösningen är 450:1. Acer 7763P lämpar sig speciellt för hemmabruk. Som tillval finns en adapter för att kunna koppla projektorn till Mac. Projektorn är enkel i utförande och funktion och försedd med av-/på–knapp, RGB–uttag, VGA-ingång och kontakt för mini DIN-mus samt kommer med fjärrkontroll och videokabel.  Storleken är 200x70x250 mm och den väger 2,3 kg. Projektorn har 2 års garanti.

Modell: Acer 7763P