Sök
Yamaha TSX-130

Yamaha TSX-130

Alarmklockan som bidrar till en god morgon

2009-10-02

TSX-130 är ett ljudsystem från Yamaha som inte riktigt klarar av vardagsrummet men med sitt stilrena utseende och sin goda ljudkvalitet gör den sig bra i sovrum, kök eller kontor.
Testkälla Betyg Kommentar
Hjemmekino 4/6 "Praktisk, vellydende og brukervennlig"
What Hifi 4/5 "Surprisingly hefty sound"
Stuff 4/5 "Mixes form and function well"
Area dvd 8/10 "Überraschend hohe Räumlichkeit"
Reghardware 75/100 "Lively, versatile and sonically appealing"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att detta ljudsystem med klockradio är snygg och stilren. Den är fullproppad med funktioner vilket gör den oerhört flexibel. Högtalarna klarar inte riktigt av ett helt vardagsrum men som prydnad på nattduksbordet görs enheten rättvisa. Ljudkvaliteten är förhållandevis bra oavsett vad man spelar, dock är några testare inte helt nöjda med dynamiken och hanteringen av lägre frekvenser. Priset är förhållandevis högt men man får mycket för pengarna. Dessutom är användarvänligheten hög.

Hjemmekino

"Praktisk, vellydende og brukervennlig"

Hjemmekino tycker att enheten är försedd med mer funktioner än man är van vid att se på liknande produkter i samma prisklass. Användarvänligheten är hög, det finns egentligen ingen installation att tala om. I stort sett är det bara att trycka på knappen och spela. Fm-radion är enkel att ställa in och det är även lätt att plugga in sin iPod. Testaren tycker dock att fjärrkontrollen är något ologisk att använda till iPoden, men efter lite ansträngning så lär man sig snart hur saker och ting hänger ihop. Enheten är förhållandevis liten och kan knappast användas som huvudsaklig stereoanläggning. Spelar man hög musik så försämras ljudkvaliteten markant, men använder man anläggningen i köket, sovrummet eller kontoret så kommer den till sin rätt.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 4 2009

What Hifi

"Surprisingly hefty sound"

What Hifi anser att det här är en utmärkt anläggning att ha i sovrummet då den erbjuder en hel del funktioner samtidigt som ljudkvaliteten inte går av för hackor. Höga frekvenser hanteras med den äran, men testaren är lite skeptisk till hanteringen av lägre frekvenser, bland annat kan röster döljas och inte fullt komma till sin rätt. Dessutom tycker testaren att dynamiken i ljudbilden inte är riktigt så bra som man skulle kunna önska. Dock utgör enheten en smart och enkel lösning och det är absolut en produkt att överväga.

Källa: What Hifi (GB) okt 2009

Stuff

"Mixes form and function well"

Stuff anser att enheten bjuder på en hel del användbara funktioner, den är i stort sett en välutvecklad klockradio. Designen är enkel och stilren, ljudkvaliteten är bra och ljudet är fylligt oavsett om man lyssnar på en cd-skiva eller sin iPod. De lägre frekvenserna hanteras dock inte riktigt lika bra som de högre, exempelvis så saknas en del dynamik. Testaren menar ändå att produkten i sig är mycket bekväm, den är liten och enkel att hantera och placeras med fördel på nattduksbordet.

Källa: http://stuff.tv (GB)

Area dvd

"Überraschend hohe Räumlichkeit"

Area dvd menar att Yamaha TSX-130 är en positiv överraskning. Den erbjuder en ljudkvalitet som uppvisar överraskande pondus. Såväl höga toner som bas hanteras med den äran. Dessutom är användarvänligheten hög, det går enkelt att hantera såväl iPod som usb tillsammans med enheten. Flexibiliteten är stor eftersom man kan spela så många olika typer av medier. Användarvänligheten är hög, såväl enheten som den tillhörande fjärrkontrollen är enkla att hantera. Enheten är snygg och stilren och det råder inget tvivel om vad de olika knapparna skall användas till.

Källa: www.areadvd.de (DE)

Reghardware

"Lively, versatile and sonically appealing"

Reghardware tycker att priset inte är särskilt lågt, men å andra sidan får man en hel del för pengarna. Som kvalitetslösning för sovrummet är den väl värd pengarna eftersom man har klockradio, iPod-dockstation, mp3-spelare och cd-spelare i ett. Enheten ger ett solitt intryck och ljudkvaliteten är också bra. Ljudet är tacksamt nog dessutom bra oavsett om man lyssnar på radio eller om man spelar upp låtar från sin iPod. Displayen kan visa en hel del information även om det krävs en del knapptryckningar innan man kommer underfund med hur man skall göra.

Källa: www.reghardware.co.uk (GB)

Cirkapris: 3100 kronor

Produktfakta:

Format: cd, cd-r, cd-rw, mp3, dab, rds, wma
Högtalare: 2x15 watt
Frekvensomfång: 60 hz – 20 khz
Övrigt: fm-radio, usb, iPod-dockningsstation, klocka med två alarmfunktioner
Mått: 350x120x240 mm
Vikt: 4 kg

Tillverkare: Yamaha