Sök
Western digital wdtv

Western digital wdtv

Lysande mediaspelare

2009-04-14

Western digital wdtv är en mycket funktionell mediaspelare som stöder de allra flesta filformaten. De flesta testare gillar vad de ser och delar ut höga betyg.
Testkälla Betyg Kommentar
Home cinema choice (GB) 4/5 "Your media's new best friend"
Prylportalen (SE) 5/6 "Enormt filstöd"
Pc world 82/100 "A good choice for all home theater enthusiasts"
Cnet 9/10 "Excellent device with a broad spectrum of format support"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att Western digital wdtv är en mycket prisvärd och bra mediaspelare. Spelarens förmåga att hantera så många olika filformat är dess största styrka. Två av testarna anser dock att fjärrkontrollens betydelse för hanteringen av spelaren är alldeles för stor. Det saknas nämligen knappar på huvudenheten. Testarna plussar för att mediaspelaren är hdmi-kompatibel, men två av fyra testare poängterar att det inte medföljer någon hdmi-kabel.

Home cinema choice (GB)

"Your media's new best friend"

Western digital wdtv 1När Home cinema choice skriver om Western digital wdtv är det endast superlativ som kommer fram. Testaren hyllar spelaren för att vara billig, enkel att använda. Menyerna är omfattande, där det mesta kan skötas på ett enkelt sätt. Testaren konstaterar att bildkvaliteten är mycket bra även om bilden såklart beror på ursprungsmaterialet. Det enda negativa som testaren nämner är att det inte ingår någon hdmi-kabel.

Källa: Home cinema choice (GB) februari 2009

Prylportalen (SE)

"Enormt filstöd"

Western digital wdtv 2Prylportalen skriver att den här mediaspelaren är väldigt prisvärd. I testet som görs plussas för storleken på spelaren, att menyerna är lättförståeliga samt filstödet. Spelaren stöder i stort sätt alla filformat. Men det finns även några negativa delar. Spelaren saknar hårddisk. Det saknas också knappar på enheten, vilket gör att man måste använda fjärrkontrollen. Här poängterar testaren att fjärrkontrollen inte har någon volymkontroll, vilket ses som ett stort minus.

Källa: http://www.prylportalen.se

Pc world

"A good choice for all home theater enthusiasts"

Pc world skriver att Western Digital wdtv är en mycket funktionell produkt som kan användas både till låg- och högupplöst material. Testaren plussar för en hel del saker, bland annat de två usb-portar som finns. Att enheten fungerar till både pc och Mac är positivt. Det faktum att enheten stöder väldigt många filformat är ändå det som testaren anser vara det mest positiva. Bland bristerna hittar testaren inte mycket, men att menysystemet är slött vid hantering är något som drar ner helhetsbetyget markant.

Källa: http://www.pcworld.com (US)

Cnet

"Excellent device with a broad spectrum of format support"

Western digital wdtv 3Detta är enligt Cnet en väldigt liten och smidig spelare i jämförelse med andra liknande maskiner. Formatstödet gör det till en av de bästa alternativen idag. Testaren nämner också att undertext-funktionen är bra, även om det bara fungerar i srt-format. Man ger även ett plus för att enheten är Mac-kompatibel men ger minus för att ingen mjukvara för Mac ingår. Fjärrkontrollen får mindre smicker och att hdmi-kabel inte ingår trots att hdmi-port finns är en svaghet.

Källa: http://www.cnet.com.au (AU)

Cirkapris: 1300 kronor

Produktfakta:

Western digital wdtv
Typ: Mediaspelare
Formatstöd, urval: Mp3, wma, ogg, jpeg, gif, mpeg 1,2,4, avchd
Utgångar: hdmi, komposit, 2xusb, s/pdif
Övrigt: Anslut extern hdd eller usb-minne
Mått: 400x100x125 mm
Vikt: 302,5 gram

Tillverkare: Western digital