Sök
Test - Pinell Supersound II

Test - Pinell Supersound II

Test - Pinell Supersound II

2010-05-25

Norska Pinell har ökat sin marknadsandel ofantligt mycket i sitt hemland Norge, sedan starten 2008. Här i Sverige har intresset varit svalare och det kan i och för sig ha att göra med att de tidigare inte haft någon agentur. Nu försöker de dock slå sig in på den hårt konkurrenssatta marknaden i Sverige, genom att lansera Pinell Supersound II.

Modell Betyg Pris Kommentar
Supersound II 15 1800 Funktionsrik

Så gjorde vi

Vi lyssnade på radions olika funktioner, FM, Dab och Internetradio.
Grundligt lyssnade blandat med bakgrundslyssning på kontoret.
Betyg är satt efter kriterierna design, kvalitet, funktion, ljudkvalitet och prisvärde.
Maxbetyg är 25. 

Hur står den sig mot konkurrenterna? Tämligen bra vid första spontana intryck. Den svarta finishen är snygg, men inte särskilt unik och personligen tycker jag att den vita versionen är mycket snyggare, även om jag bara sett den på bild. Knapparna är plastiga och skulle kunna bjuda på bättre motstånd och tyngd, men de fyller ändå sin funktion. Vårt exemplar hade dock lite problem med att volymreglaget var ojämnt, vilket gjorde att volymen ökade för mycket vid vissa intervall. Om det är på detta vis på alla apparater vågar vi inte svara på, men det är å andra sidan inget supervitalt fel, även om det sänker helhetsintrycket en aning. 

Funktion och logik
Funktionsmässigt är den fullsmockad med lyssningsmöjligheter, med både Internetradio, Dab/Dab+ och vanlig FM. Detta är väl Pinells största försäljningsargument, just möjligheten att kunna lyssna på i stort sett världens alla radiokanaler via en enda apparat. Hur det verkligen står till med detta ska jag låta vara osagt. Säkert är i alla fall att inställningarna är väldigt enkla och pedagogiska via radions meny, eller så logiskt det kan vara för någon som är insatt. Personer utan kunskap kommer nog fortfarande behöva hjälp med installationen för att kunna njuta av Internetradiokanalerna.

Slutsats
Ljudmässigt är den okej, men inte mer. Basen är aningen bumlig och det verkar ligga en liten kompression över röster, vilket i och för sig inte är en nackdel alltid men i det här fallet gör det att ljudet tappar lite djup. Det är ingen radio för en audiofil, men för den vanlige användaren så finns det inget att klaga på.

Design 3
Ljudkvalitet 3
Kvalitet 2
Funktion 4
Prisvärde 3
Totalt 15