Sök
Test - Nocs NS200

Test - Nocs NS200

Nocs knockar övertygande

2010-11-03

Nocs NS200 är ett gott val i hörlurssegmentet öronsnäckor. Fantastiskt ljud och självklara extratillbehör.

Modell Betyg Pris Kommentar
Nocs NS200 20/25 500 För den medvetne

Första intrycket
Sobert paketerade i en kompakt pappbox levereras dessa hörlurar. Designlinjen är uttänkt och smakfull, där de olika komponenterna paketeras i söta små vita plastpåsar. Själva lurarna finns i färgerna svart, eller vit.

Att luren är avsedd för Ipod/Iphone-användaren går ej att missa. Detta kundsegment är designmedvetna och önskar se saker paketerade på ett visst sätt. Detta uppmärksammar Nocs klokt nog i sin förpackning. I den lilla kartongen skickas det med extra gummiskydd i olika storlekar, eftersom alla har olika stora öron. Ganska självklart och ett plus i kanten. Ett extra plus är den lilla tygväskan avsedd för förvaring när snäckorna inte används. Smidigt och bra och trassliga sladdar i jackfickan är ett minne blott.


Design och funktion
Sladden är precis lagom lång för att kunna placeras i jackfickan, svars-och volymknappen sitter på den hörlurssladd som går till den högra snäckan. På knappen finner man en knapp för svarsknapp samt start- och pausknapp av uppspelning och två volymknappar. Snäckorna, sladd och kontrollknapp går i svart och är tillverkade av aluminium, det är dock en plastig känsla i både snäckor och kontrollknapp man får vilket känns lite onödigt, är det aluminium man använder i produkten borde detta skina igenom och tydliggöras. Desingmässigt är det klassiskt och vad man förväntar sig. Logiskt och självklart vilket så klart är mycket bra men kanske en smula förutsägbart.


Ljud
NS200 är definitivt en av de bästa i klassen. Mycket gott ljud med tanke på det lilla hörsnäckeformatet. Hörsnäckorna levererar en fantastisk bredd i ljudbilden med ett fylligt mellanregister. Diskanten har mycket lite av det surriga och svaga ljud som vi är vana vid i detta hörlurssegment, även om den ibland kan ha en liten tendens till surrighet blir det aldrig något problem utan det beror snarare på kvaliteten på ljudfilen man lyssnar på. Det som verkligen slår en är hur tydlig och kraftfull basen är. Med all önskvärd tydlighet syr den ihop hela ljudbilden till ett fantastiskt ljud.

Samma gäller vid samtalshantering då luren levererar klart och tydligt ljud och den inbyggda mikrofonen gör en heller inte besviken.

Bra köp?
För att sammanfatta hela upplevelsen är detta utan tvekan ett väldigt gott köp i hörsnäckeklassen. Priset må avskräcka vissa men det känns ändå som ett prisvärt alternativt med tanke på det som levereras och om man lever med musik i lurarna dygnet runt så är det en god investering i gott ljud.

Ljudet är fantastiskt och luren är lättarbetad och lättskött. Ett mycket gott val för lyssning i mp3-spelaren eller telefonen.

 

 

NocsNS200-betyg

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: