Sök
Test - JBL On Stage IV

Test - JBL On Stage IV

JBL äntrar Ipod-scenen

2011-04-05

JBL uppdaterar sin klassiker On Stage och kommer nu med version fyra i serien. Vi testar, lyssnar och har åsikter.

JBLOnStageIV-betyg

JBL är nästan synonymt med tillbehör till apple och deras bärbara musikspelare och telefoner. Serien med dockstationer vid namn On Stage, har nu kommit i version fyra. En modern skapelse som rakt ovanifrån ser ut som en överdimensionerad kaststjärna i vit plast (finns även i svart) och i mitten av den finns det plats för att docka din Ipod/Iphone.

Baktill finns anslutningar för usb, ljudutgång och ström. Det finns även en lucka undertill där du kan stoppa in batterier, om du exempelvis vill ha med spelaren på stranden och inte har tillgång till ett strömuttag.

Vi kopplar in strömkabel och dockar Iphonen. Det är allt som behövs i anslutningsväg för att komma igång och vi startar sedan musiken i telefonen. Ljudmässigt möts vi av en imponerande bas i ett relativt stort rum. Väldigt imponerande för att senare avta och vi inser att det är faktiskt en väldigt basig ljudbild. Tyvärr på bekostnad av mellanregister och diskant. Den är inte alls högupplöst i ljudbilden och vi tröttnar snabbt på ljudet. En liten plastig fjärrkontroll medföljer där du kan kontrollera volym, pausa och starta musiken, samt hoppa fram och tillbaka i menyerna. Upplever dock att responsen från denna är relativt seg och vi skulle önska att den var lite rappare. Dessutom är den väldigt riktningskänslig och du måste peka rakt mot enheten, annars fungerar den knappt.

Priset på femtonhundra kronor är ganska mycket. Speciellt med tanke på vad du får. Det finns helt klart bättre alternativ än denna och den är faktiskt inte speciellt mycket bättre än diverse noname-märken för runt femhundra kronor. Tyvärr JBL, men det håller inte hela vägen denna gång.