Sök
Test - Jays T-jays three

Test - Jays T-jays three

Ljudet är bättre än passformen

2010-11-03

T-jays Three är ett par ergonomiska öronsnäckor. Ljudkvaliteten är enormt bra, men hur är det egentligen med ergonomin som de pratar om?

Modell Betyg Pris Kommentar
Jays t-Jays Three 18/25 1000 Ej speciellt ergonomiska

Fullspäckad förpackning
Förpackningen som T-jays Three kommer i är intresseväckande, en oval förpackning som man först inte förstår hur man ska öppna. Men förpackning öppnades till slut och ut glidande kom ett fullspäckat innandöme. I förpackningen ingår fem storlekar på silikonproppar, resefodral, flygadapter och en Y-koppling.

tJaysThree-1

Ergonomi
Första intrycket av själva öronsnäckorna är den ergonomiska funktionen vilken lämnar mig lite frågande. Vad ska ergonomiska öronsnäckor egentligen åstadkomma? Jag har hört om blomkålsöron, men de har inget med öronsnäckor att göra. När jag provar lurarna för första gången besannas tyvärr mina farhågor. Den ergonomiska funktionen gör exakt ingenting. För min del passar denna modell sämre än A-jays Three, som inte har den ergonomiska funktionen. När jag har öronsnäckorna i sitt normala läge med sladden nedåt lossnar snäckorna ganska lätt. Det blir bättre om man har dem på det alternativa sättet med sladden uppåt, men fortfarande känns de sämre än den traditionella modellen. Att de inte passar särskilt bra kan bero på mina öron också, men även vänner tyckte att de kändes lite underliga. För att vara på säkra sidan rekommenderas att du provar dem innan du köper. 

Ljudet imponerar
Om man bortser från passformen, så är ljudet en väldigt trevlig upplevelse. Basen sparkar igång mycket bra och registret känns högupplöst speciellt i mellanregistret där det mesta av sången ligger. Basen kan tyckas lite väl kraftig för somliga, men för min del är den helt underbar. Jag lyssnar på lite hårdare musik men basen fungerade väldigt bra även med Maia Hirasawa. Ljudbilden är inte av den analytiska varianten utan mer åt det varma hållet. Basen är härligt kraftig och medryckande och upplösningen är enorm även i ett så fullspäckat intro som Keelhaul med Alestorm. Med det lite varmare ljudet som T-jays Three levererar passar de bättre för pop och rock än för klassiskt musik, vilket troligen är vad de flesta köpare också kommer lyssna på. De som vill lyssna på klassiskt gör nog det helst utan lurar varken på eller i öronen.

Förläng sladden vid behov
Sladden är uppdelad i två delar där man kan bygga på den ursprungliga längden på 60 centimter, med ytterligare 70 centimeter. En mycket bra funktion, då man slipper trassliga sladdar när man har sin musikspelare närmre kroppen.
Prislappen på öronsnäckorna ligger på gränsen till fyrsiffriga och i den här prisklassen finns det öronsnäckor som har ännu bättre ljudkvalitet, men om ergonomin är något som tilltalar dig så rekommenderas dessa öronsnäckor. Jag vet inte riktigt till vilken kundgrupp som de vänder sig mot, men lurarna känns spontant som en produkt som för portabla musikspelare och i den klassen känns 1000 kronor lite väl tilltaget. Dessutom skulle en mikrofon och handsfreeknapp vara en välkommen vidareutveckling.


Så gjorde vi
Öronsnäckorna har använts dagligen under en veckas tid och ljudkällan har mestadels varit en Acer Liquid. Via en mobiltelefon har vi spelat upp internetradio samt mp3-låtar. De har även testats med en hemmabioförstärkare som ljudkälla.

Fakta
Cirkapris:
1000 kronor
Membran: 10 mm
Känslighet: 98 dB
Impedans: 16 ohm
Frekvensområde: 15 Hz – 25kHz
Vikt: 8 gram
Sladdlängd: 60 + 70 cm

Jays t-Jays Three 2010

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: