Sök
Test - Izound X-30

Test - Izound X-30

Snygg design och bra ljud för en rimlig slant

2011-02-09

Izound X-30 visar att det går att erbjuda konsumenter både snygg design och bra ljud utan att produkten ifråga skall behöva kosta skjortan.

IzoundX30-betyg

Ett utmärkt komplement till dina bärbara maskiner
Televisionsapparaten och tv-soffan är inte längre de självklara komponenterna för tv-tittande. Allt fler människor väljer att avnjuta sina filmer och tv-serier i sängen, med kanske en laptop på magen eller en Ipad i handen. Det är naturligtvis inget fel i det, men högtalarna i dessa apparater lämnar oftast en hel del att önska. Delar man dessutom säng tillsammans med en käresta känns ett par hörlurar alltför isolerande för den intima stunden. Den senaste tiden har det dock dykt upp ett flertal minihögtalare på marknaden, och Izound X-30 är ett ypperligt exempel på en flexibel högtalare som erbjuder både bra ljud och snygg design till ett pris som passar de flesta plånböcker.

Stilren, användarvänlig och flexibel
De som ogillar krångliga installationer och tunga tegelstensmanualer bör definitivt lägga X-30 på minnet. Det räcker med att koppla den medföljande USB-kabeln mellan högtalaren och datorn. Ingen extra ström- eller ljudkabel krävs. Vill man även använda högtalaren till att förstärka ljudet i en MP3-spelare kan X-30 även drivas med fyra AAA-batterier, som ger en batteritid på fem timmar (i detta fall krävs dock en ljudkabel - någonting som ingår i det redan låga priset).
Trots dess lilla format erbjuder X-30 ett bra ljud, och dess stilrena design gör att produkten passar i de flesta sammanhang. Knapparna för volym kan förvisso kännas något plastiga, men utöver detta är högtalaren mycket robust och klarar tveklöst av att kastas ned i väskan på väg till picknicken eller basketplanen. Det medföljande resefodralet förhindrar dessutom eventuella repor på den glänsande ytan.

IzoundX30-1

Ett par steg från fulländning
Potentiella konsumenter bör uppmärksamma att möjligheten att ansluta X-30 till ett vägguttag saknas. Det innebär att de som önskar nyttja produkten som permanent högtalare på låt säga nattduksbordet (för att exempelvis lyssna på ljudböckerna i MP3-spelaren innan det är dags att sova) kommer att tvingas byta batterier i tid och otid.
Samtidigt kan det vara värt att poängtera att somliga datorer kräver att ljudutgången ändras i systeminställningarna innan högtalaren fungerar som den skall. Detta kan förvisso betraktas som vad man brukar kalla för ett ”i-landsproblem”, men bidrar ändå till att dra ned på betyget.

Så gjorde vi
Produkten är testad under kriterierna design, ljud, funktionalitet, kvalitet och prisvärde under en period av sju dagar, tillsammans med både dator (mac) och Ipad.