Sök
Test - iEar Z 50

Test - iEar Z 50

Budgethörlurar av imponerande kvalitet

2011-02-10

Bakom det relativt billiga utseendet som utgör iEar Z-50 döljer sig både bra ljud och mycket god isolering till ett väldigt tilltalande pris.

iEarZ50-betyg

 

Bra ljud - utmärkt isolering
Låt dig inte luras av den plastiga och något intetsägande förpackningen iEar Z-50 levereras i - hörlurarna återger ett imponerande ljud, med fläskig bas och klar diskant. Produkten är tillräckligt mångsidig för att tillfredsställa dem som vill lyssna på aggressiv grindcore, eller dem som är i behov av att stilla sinnet till harmonisk ambientmusik - sin ringa prislapp till trots. Faktum är att jag har testat betydligt dyrare in ear-hörlurar som inte har nått samma klass som Z-50.

Gummimuddarna med dubbla hullingar isolerar ljudet häpnadsväckande bra, vilket innebär att du kan avnjuta din musik på tåget eller bussen, utan att för den saks skull tvingas spela så högt att du riskerar hörselskador för att slippa dånande motorer och pratglada medresenärer. Dessutom medföljer extra muddar i diverse olika storlekar, så att hörlurarna garanterat ska sitta på plats - oavsett storleken på dina hörselgångar.

Den låga prislappen sänker stresströskeln
Det finns flera tillfällen i vardagen då musik är extra välkommet, men där man också riskerar att förstöra sina hörlurar, såsom exempelvis under styrkepasset på gymmet eller motionsrundan ute i skogen. Det överkomliga priset på cirka 250 kronor ser dock till att en trasig kabel inte längre innebär en total katastrof om olyckan skulle vara framme. Kabeln har dessutom en väl anpassad längd (1,2 meter), så att du kan ha din MP3-spelare i byxfickan utan att hörlurarna rycks ur öronen när du sträcker på ryggen; en välkommen detalj för oss över medellängd.

Det enda som hindrar iEar Z-50 från att kamma hem full pott är den plastiga designen. Fast å andra döljs produkten när man väl har pressat in dem i öronen, så det känns som en skavank lätt att ha överseende med.


Så gjorde vi:
Produkten är testad under kriterierna design, ljud, kvalitet, funktionalitet och prisvärde under en period av sju dagar.

För mer information, besök teknikmagasinets hemsida.