Sök
Test - Altec Lansing MZX736

Test - Altec Lansing MZX736

Ljud för olika öron

2012-04-10

Bliss från Altec Lansing är en ny serie in-ear-hörlurar speciellt anpassad för kvinnors öron. Smartson testar Bliss Platinum MZX736.

Altec Lansing MZX736_betyg
Serien är anpassad för kvinnors öron som är mindre än mäns. Det finns tre modeller i Bliss-serien; Platinum, Gold och Silver. Alla ska kunna hitta en modell som passar både form- och stilmässigt. Samtliga hörlurar kommer med utbytbara gummiskydd som gör att du kan hitta den storlek som passar dina öron. Tillverkaren lovar kristallklart ljud och djup bas vilket vi självklart testar om det stämmer.

Altec Lansing MZX736_1
Design
Utseendemässigt är hörluren mycket tilltalande med sin smakfullt mönstrade vävkabel samt blingande öronsnäckor i platinumimitation. Modellen finns i färgerna aqua, svart samt rosa och kommer med ett praktiskt skyddsfodral. Vävkabeln får stort plus för sitt utseende då den smälter in i sin omgivning på ett bra sätt och för att den inte trasslar lika lätt som en gummikabel. Tyvärr har den en tendens att skrapa emot kläderna vilket ger ett rispande ljud i lurarna som blir störande under testet. 

Ljudkvalitet
Dessa små hörlurar ger mycket bra ljudkvalitet med markerad bas. Diskanten upplevs vassare när man lyssnar på musik i sin portabla enhet vilket gör att man inte vill lyssna för högt då det lätt skär i öronen. Diskanten är inte lika markant i en stationär ljudenhet där ljudet blir mjukare. Basen är genomträngande men inte för grov oavsett vilken ljudenhet du lyssnar på.

Passform
Öronsnäckorna placerar sig väl i öronen och de täpper effektivt igen örongången och stänger ute omvärlden.

Funktioner
På ena kabeln sitter en mikrofon med av- och påknapp men tyvärr ingen volymkontroll vilket skulle underlätta. Mikrofonfunktionen fungerar dock utmärkt. Plus för utbytbara gummiskydd i flera storlekar vilket gör att de flesta kan hitta en storlek som passar. De kommer i storlekarna; extra small, small, medium samt en dubbel medium.

Altec Lansing MZX736_2
Prisvärde
Priset på 500 kronor kan upplevas något högt men hörlurarna levererar helt klart ett bra ljud och har ett stilfullt utseende vilket kan locka många köpare. Hade en volymkontroll funnits på kabeln hade priset kunnat motiverats fullt ut.

Specifikation
Driver: 8 mm
Känslighet: 107 dB
Impedans 29 Ohm
Frekvensområde: 20 Hz - 20 kHz
Anslutning: 3.5 mm
Längd kabel: 1.2 meter
Övrigt: Flätad tygkabel för minimering av trassel. Integrerad mikrofon med av- och påknapp. Medföljande gummiskydd i olika storlekar.
Cirkapris: 500 kronor

Läs mer: www.turascandinavia.com