Sök
Test - AKG K830BT

Test - AKG K830BT

Bra för både tal och musik

2011-03-15

Smartsons nya testare Christian Drakenberg utvärderar AKG:s nya blåtandshörlurar K830BT. Produkten får plus för enkel sammankoppling och en ljudmässigt bra upplevelse.

Betyg K830BT
Söker du ett par nya hörlurar för både tal och musik så rekommenderas AKG:s nyhet K830BT. Testexemplaret saknade instruktionsbok, men det var inga problem att komma igång och koppla ihop den med mobilen. Den levererar  klart och bra ljud även vid riktigt hög volym. Hela registret fungerar bra - både tunga basgångar och lättare sångtexter. Lite störande tycker jag att det läcker ut lite väl mycket  ljud till medpassagerarna i morgonrusningen om man vill lyssna högt.

K830BT -1

När man sedan är inkopplad mot telefonen för att även använda som headset så fungerar den helt perfekt. En liten signal i örat vid inkommande samtal och sedan är det bara att trycka till på ena luren för att svara. Ljudet vid samtal är klart och tydligt och alla jag pratade med tyckte jag hördes bra. Det finns ingen utfällbar mikrofon, men det låter bra ändå.

K830BT styrs via de knappar som finns på vänstra hörluren där alla knappar sitter samlade. Lätta att navigera, justera volymen, hoppa mellan låtar och eventuella svar. Lite plastiga känns knapparna tyvärr vilket drar ned lite. Jag tyckte lurarna satt bra på mitt huvud utan att trycka för mycket.
De går även att fälla ihop lurarna så att de inte tar för stor plats när de inte används.

K830BT -3Det går enbart att lyssna med via bluetooth och det finns ingen möjlighet att koppla in dem via sladd. Som headset till mobilen var det bara ett fåtal gånger som enheten kopplades ifrån. I övrigt fungerade den biten mycket bra. Räckvidden är det normala på cirka 10 meter och fungerade även om jag gick upp på övervåningen i huset. Enheten laddas endast via den usb-sladd som medföljer och kopplas in via datorn. Litet minus tycker jag men den gick även att ladda via kontakten i väggen om man har en egen sladd (eller adapter) med mini-usb.
Laddningen ska enligt tillverkaren hålla 8 timmar, jag har inte tagit tid exakt men de har hållit strömmen utan problem. Uppladdningen av K830BT tar 90 minuter.

Snabbfakta AKG K830BT
• Trådlöst ljud via Bluetooth
• Volym-, musik- och telefonkontroller på kåpan
• Riktad mikrofon på kåpan
• Vikbar bygel av 3D-Axis2-typ
• Upp till 8 timmars uppspelningstid
• USB-kabel för laddning ingår

Test av: Christian Drakenberg