Sök
Test  - Agfaphoto AF5108MS

Test - Agfaphoto AF5108MS

Utsökt, snygg och kompetent

2010-11-15

Svämmar ditt skrivbord eller kylskåp över med fotografier på nära och kära? Nu kan du samla alla dina favoritbilder på ett och samma ställe och beskåda dem med en fantastisk bildkvalitet.

AgfaPhoto-betyg

En utsökt fotoram för mer än bara fotografier
Med AgfaPhotos senaste kreation, AF5108MS, behöver du och din bättre hälft inte längre bråka om vilket foto från semestern, bröllopet eller dopet som skall ramas in och förevigas i bokhyllan. Tack vare det generösa internminnet som rymmer över 8000 fotografier kan ni nu visa upp bilder från alla dokumenterade högtidsstunder som ligger er extra nära kring hjärtat. Men varför nöja sig med fotografier? AF5108MS är tillräckligt avancerad för att kunna spela upp filmer, och hanterar utan problem de vanligaste filformaten såsom .mpg, .avi och .mov med mera. Självklart klarar produkten även av att spela upp .mp3-filer, så att du kan avnjuta din favoritmusik samtidigt som du bläddrar omkring bland dina fotoalbum. AgfaPhoto-2

En bildkvalitet utöver det vanliga
Bakom den påfallande tunna, led-upplysta lcd-skärmen döljer sig en ”Crystal Image HD”-teknik, som automatiskt förbättrar ljusstyrkan, kontrasten och färgbalansen i dina bilder fotograferade med en avancerad systemkamera, eller lågupplösta bilder tagna med din fotografier. Resultatet är minst sagt enastående. Vare sig du bläddrar förbi högupplösta bilder från en systemkamera, eller bilder tagna med din mobilkamera, kommer du garanterat att förundras över skärmens ofrånkomliga skärpa och djup. Skulle du ändå ha några särskilda preferenser finns naturligtvis möjligheten att manuellt ställa in skärmens utförande, tills den uppfyller dina önskemål.

Lättnavigerade menyer och tidlös design
De diskreta touchtangenterna kombinerat med de överskådliga menyerna gör den medföljande manualen i princip överflödig. Det är barnsligt enkelt att skapa nya fotoalbum, döpa dem efter behag och rensa bort oönskade fotografier. Det märks att Agfaphoto har satsat hårt på att göra en så användarvänlig produkt som möjligt. Utöver dess tilltalande inre kommer AF5108MS dessutom med en oerhört smakfull design. Den tunna, eleganta ramen gör sig utmärkt på skrivbordet såväl som i bokhyllan, och det tidlösa utförandet bör passa i de allra flesta hem.

Inte bara för hemmabruk
Att AF5108MS har en inbyggd högtalare gör att den lämpar sig i exempelvis den lilla
presentbutiken, eller varför inte bakom disken i frisersalongen – fullmatad med bilder på inspirerande och trendriktiga frisyrer? Användningsområdena är många. Vare sig du är klädbutiksägaren som letar efter ett både effektivt samt innovativt sätt att erbjuda smakprov ur kommande kollektion, eller filmälskaren som bara vill visa upp scener ur dina favoritfilmer, kommer du garanterat att få användning för AF5108MS. En stor nackdel är dock att det inte finns någon möjlighet att ta bort själva foten, vilket försvårar en eventuell väggmontering. Priset på 1600 kronor är även i överkant.

Så gjorde vi
Produkten är testad utifrån kriterierna design, bildkvalitet, prestanda, funktionalitet och prisvärde under sju dagar. 

Snabbfakta  
Mått: 255x203x90 mm
Vikt: 0,741 kg
Bilddiagonal: 10,4”
Sidoförhållande: 4:3
Upplösning: 800x600
Internt minne: 2 GB
USB-port till dator: USB-Host
Kompatibla minneskort: SD/SDHC/MMC/MS/XD
Fotoformat: JPEG
Musikformat: MP3
Videoformat: MJPEG, Xvid, MPEG4-visual
Filformat: .avi, .mp4, .mov, .mpg, .mp3, .jpg
Klocka och kalender: Alarmfunktion
Cirkapris: 1600 kronor