Sök
Test - A-jays three

Test - A-jays three

Öronsnäckor i lyxförpackning till budgetpris

2010-10-21

Förbättra ljudkvaliteten påtagligt från din Ipod och dina andra portabla enheter, genom att uppgradera dina öronproppar till ett par snäckor i lyxförpackning. A-jays three låter imponerande bra i relation till det låga priset.

Modell Betyg Pris Kommentar
A-jays three 22/25 500 Prisvärt val

Design: 5/5
Kvalitet: 5/5
Kapacitet: 4/5
Funktioner: 4/5
Prisvärde: 4/5
Summa: 22/25

En gåta för ett rum ingenjörer?
A-jays three kommer väldigt snyggt förpackade i en mattsvart kartong som vi hade lite svårt att förstå hur man öppnade trots att alla i rummet var blivande ingenjörer. Men det löste sig och när höljet gled undan avslöjade sig en fullpackad kartong. Förutom snäckorna ingår fem silikonproppar i olika storlekar, resefodral, flygadapter samt en Y-koppling, med andra ord allt du kan behöva.

Saknar smarta funktioner
Smartphones i form av Iphones, Androider och nu snart återigen Windows Mobile har tagit över mobilmarknaden. Min gissning är att det kommer vara i dessa eller liknande apparater som dessa öronsnäckor kommer anslutas, därför saknar jag lite framförhållning i funktioner, det borde inte ha varit så svårt att slänga in en mikrofon och kanske till och med en knapp eller två så man kan svara på samtal och styra ljud utan att behöva ta upp luren ur fickan.

A-jays_1


Membranen imponerar
Hörlurarna låter riktigt bra och en tung bas drar igång precis som det ska när det spelas Sabaton i snäckorna. Inte alls grötigt som jag hört i andra lurar och snäckor. Det är en för mig förvånansvärt hög upplösning i ljudet ända från basen till diskanten trots att membranen bara är 8,6 mm. Basen fungerar bra i all typ av musik från Sabaton till Maia Hirasawa via Flogging Molly.

Räcker med låg volym
Modellen är tätslutande och bra vilket snäckor med silikonproppar i olika storlekar oftast är. De många silikonpropparna gör även att man lätt hittar ett par som sitter väldigt bra i öronen. Det räcker med låg volym för att stänga ute ljud, vilket kan vara skönt på spårvagnen och bussen där man inte orkar höra på allt och vill stänga ute det utan att få temporär tinnitus. Den som är ute efter hög volym blir dock inte missnöjd. Hörlurarna låter lika bra även på högre volymer och inte en tillstymmelse till missljud.

Jays.1

Det som utmärker A-modellen speciellt från Jays andra är att den har ”tangle-free” sladd. Sladden är platt och därmed trasslar den inte ihop sig lika lätt som öronsnäckor kan göra. Den här funktionen funkar verkligen. Man kan bära öronsnäckorna löst i fickan och sedan bara ta upp dem och ansluta utan att behöva trassla upp dem först.

Sammanfattningsvis – en bra uppdatering
Om man vill får ut mer av sin portabla mediaspelare rekommenderas starkt dessa öronsnäckor, ljudkvaliteten är långt bättre än från de som vanligtvis följer med spelarna. Basen är bestämd och kraftig och funkar med all musik, trots den lilla storleken.

Så här gjorde vi: Öronsnäckorna har använts dagligen under en veckas tid och ljudkällan har mestadels varit en Acer Liquid. Via smartphone har internetradio samt mp3-låtar spelats. De har även testats med en hemmabioförstärkare som ljudkälla.

Snabbfakta
Membran: 8,6 mm
Känslighet: 97 dB
Impedans: 16 ohm
Frekvensområde: 20 Hz – 22kHz
Vikt: 14 gram
Sladdlängd: 115 cm
Cirkapris: 500 kronor

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: