Sök
Tannoy TX 5.1

Tannoy TX 5.1

Högtalare för compact living

2003-09-05

Fem mycket små högtalare och en subwoofer som ger ett kraftigt ljud för ett inte helt tokigt pris.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video 5/5 ”Small but juicy”
Hifi & Musik “Låter något beslöjade”
Home Theater 86/100 ”Solid dynamic ability”

Vad tycker testarna?

Testarna blir förvånade av hur mycket kraftigt och detaljerat ljud det kan komma från så små högtalare. Installationen är förvisso bökig men resultatet är väl värt att vänta på. I varje fall om man tar hänsyn till priset och inte har ett alltför stort rum.

What Video

”Small but juicy”

What Video blir riktigt imponerade av Tannoy FX 5.1. Högtalarna är väldigt små och ser inte mycket ut för världen. Ingen del i anläggningen kan anses vara designat med utseendet i åtanke, i varje fall inte i testarens ögon. Installationen är omständlig på grund av motsträviga högtalarkablar, men ljudet hörs kraftigt med hög detaljrikedom och betydligt starkare i tonen än förväntat. Testaren anser att prestandan helt klart uppväger att installationen kan vara lite bökig och att centerhögtalaren ibland skriker till lite. Prisas med Best Buy hos What Video.

Källa: What Video mars 2003
Hifi & Musik nr 4 2003
Home Theater maj 2003

Hifi & Musik

“Låter något beslöjade”

Hifi & Musik skriver att Tannoy FX 5.1 är helt klart minst i testet. Trots detta är ljudet bra mycket större än testaren väntat sig. Klangen är frisk och varm. Subwoofern imponerar på högre volymer. Ljudet kan i testarens öron låta lite beslöjat men samtidigt påpekas att det rör sig om små högtalare. Detta är ett system som man helt klart ska spana in om man har ont om plats men ändå vill ha toner med god detaljeringsgrad och en bas med godkänd konturskärpa. Bland testade system utmärker sig Tannoy för prisvärdhet och litet format. Övriga system som får bra omdömen är Infinity Modulus, Mirage Omnisat och Audiovector CX.

Home Theater

”Solid dynamic ability”

Home Theater anser att bara man har tiden och viljan att installera och ställa in Tannoy FX 5.1 har man ett stabilt högtalarsystem som kommer att ta över ett mindre rum med välljudande toner. Och detta utan att tömma plånboken. Basen är väldigt kraftig men testaren ser det som en liten nackdel att precision saknas. Detta kompenseras till viss del av en alldeles utmärkt reproduktion av de högre frekvenserna och slutbetyget blir 86 poäng av 100 möjliga.

Cirkapris: 7000 kronor

Produktfakta: Tannoy FX 5.1 är en högtalaranläggning med fem satelliter och en subwoofer. Satelliterna har ett optimalt effektläge mellan 15-100 W och en känslighet på 85dB, samtidigt som frekvensområdet är 140Hz till 78kHz. Satelliterna är magnetiskt avskärmade och mäter 97x140x95 mm med en vikt på 750 g. Subwoofern har måtten 230x400x405 mm och en vikt på 10 kg. Effekten är 100W och suben är inte magnetiskt avskärmad. 25 meter kabel medföljer.

Modell: Tannoy TX 5.1