Sök
Sony SS-LA500ED

Sony SS-LA500ED

Liten och udda

2002-01-25

Om du vill ha högtalare utan den traditionella looken med stor låda är Sony SS-LA500ED ett möjligt alternativ. Enligt testarna presterar de ett godkänt ljud, speciellt i hemmabiosystem.
Testkälla Betyg Kommentar
Home Cinema Choice 3,5/5 "Colourful and expressive"
Hi-fi Choice 3/5 "The overall effect is solid and punchy"
T3 3/5 "A pleasant sound"
Home Entertainment 3/5 "This is worth checking out"

Vad tycker testarna?

Testarnas åsikter om Sony SS-LA500ED är relativt unison, samtliga uppskattar designen och konstaterar att ljudet är fullt godtagbart för både musikavspelning men kanske främst i ett hemmabiosystem. Men för den kräsne hifi-entusiasten håller högtalaren inte måttet då den brister i vissa avseenden vid musikavspelning, speciellt på de låga frekvenserna.

Home Cinema Choice

"Colourful and expressive"

Home Cinema Choice uppskattar designen på Sony SS-LA500ED, färgen har en fin ton och inslagen av magnesium medför en lyxig känsla. Även de medföljande ställen till högtalarna är eleganta och designen går hand i hand. Testaren upplever ljudet som ”tight, stringent, nästan metalliskt och något visslande”. Sony SS-LA500ED är en bra högtalare att använda i hemmabiosystem, med gott flyt i dialogen och fullt tillräcklig bas. Dock brister den något vid avspelning av musik tycker testaren.

Källa: Home Cinema Choice, nov 2001
HI-FI Choice, sep 2001
T3, sep 2001
Home Entertainment, aug 2001

Hi-fi Choice

"The overall effect is solid and punchy"

HI-FI Choice tycker att Sony SS-LA500ED är en vacker skapelse, en riktig fröjd för ögat som också är praktiskt utformad. Testaren gillar att högtalarna säljs en och en, det gör att man själv kan välja precis hur många man vill ha till sitt system. Testaren imponeras av att ljudet inte är mer lådaktigt än det är och det är inga som helst problem att spela en vanlig musik-CD med fullgod ljudbild. Ljudet upplevs ha en stor tyngd och det behövs ingen extra subwoofer. Dock är det ibland brist på rymd och luft.

T3

"A pleasant sound"

Även T3 uppskattar designen som sägs passa in även hos den mest kräsne heminredaren. Den passar även bra i ett hemmabiosystem. Om man installerar fem högtalare av den här typen så vinner man mycket, då man får ett mycket homogent ljud i hela systemet. Testaren tycker att ljudet är trevligt, om än inte fullt övertygande. Sony SS-LA500ED levererar mycket bas men tappar lite på de riktigt låga frekvenserna. T3 tycker att Sony SS-LA500ED passar den som inte är superkräsen när det gäller ljudet och som framförallt vill ha ”något riktigt snyggt att titta på”.

Home Entertainment

"This is worth checking out"

Även Home Entertainment tycker att Sony SS-LA500ED passar bra i ett hemmabiosystem. Mycket tack vare att en uppsättning av dessa högtalare ger ett homogent ljud. Testaren uppskattar att högtalarna har en förmåga att gräva upp vartenda litet ljud från en uppspelad film på DVD. De uppges också leverera fullgod bas, dock kan man behöva en subwoofer för att få ut de låga frekvenserna. När det gäller ljudet från CD tycker testaren att Sony SS-LA500ED har en del att förbättra, vilket märks vid avspelning av klassisk musik. En annan brist är att högtalarna behöver en ganska kraftfull förstärkare för att komma till sin rätt.

Cirkapris: 2395 kronor

Produktfakta: Sony SS-LA500ED är en högtalare som lockar med en egen design och ett flärdfullt yttre. Sony SS-LA500ED finns i en mängd olika färgnyanser och drivs av en 100 mm konbas och en 25 mm ”dome-tweeter”. Högtalarlåda med avrundade hörn av gjuten magnesium. Medföljer bordsstativ med kulled, golvstativ finns som tillval. Maxeffekt är 120 W och högtalaren mäter 320x160x220 mm och väger 6 kg. Frekvensspännvidden är 58hz-70kHz. Priset avser en högtalare.

Modell: Sony SS-LA500ED