Sök
Sony Locationfree

Sony Locationfree

Smart sätt att ta med sin tv

2006-12-07

Skulle du vilja ha svensk tv på utlandsresan? Eller kanske se din favoritfilm vart du än är? Då är detta produkten för dig. Det som krävs är en bredband samt en dator eller Sony psp.
Testkälla Kommentar
Elektronikvärlden "Praktiskt"
What hifi "Reasonable picture and sound"
Pocket-lint "Straightforward"
Hemmabio "Mycket bra produkt"

Vad tycker testarna?

Testarna är mycket imponerade av Sony Locationfree. De tycker att den är praktisk och menar att tv via internet är framtiden. Just denna produkt från Sony lämpar sig dock bäst om man har tillgång till en Sony psp. Bildkvaliteten är bättre än en videoinspelning och ljudet är bra vart du än befinner dig. Några testare är dock frågande till behovet av Locationfree då det redan idag finns möjlighet att få nyheter och liknande via internet. De flesta tycker ändå att Locationfree är en bra produkt, som numera även har ett konkurrenskraftigt pris.

Elektronikvärlden

"Praktiskt"

Sony Locationfree framElektronikvärlden tycker att Locationfree är en smart, praktisk och imponerande produkt. Den fungerar bra och det är inga problem att styra enheterna på distans. Däremot tycker testarna att det kan vara problem att utföra förprogrammering utan programguiderna. Testaren tror att tv via internet är framtiden och Locationfree bedöms vara ett bra verktyg för att sända tv via ip. Testaren menar dock att det ändå är relativt lätt att se de senaste nyheterna via nätet när man är utomlands. Favoritserier ser man helst hemma med bra ljud och bild. Denna produkt skapar dock nya möjligheter att se på tv, menar testaren.

Källa: Elektronikvärlden (SE) nr 9 2006

What hifi

"Reasonable picture and sound"

What hifi har även testat Slingmedia Slingbox, men finner att Locationfree är en utmärkt produkt. Den verkar vara speciellt bra för psp-användare då det är möjligt att få sin favorit-tv hemifrån direkt till sin handenhet. Prestandan håller hög kvalitet tycker testarna, bildkvaliten och ljudet är helt okej. Installation är enkel. Nackdelen med produkten är att den inte har någon egen tv-mottagare eller s-videoingång och kräver extra mjukvara för varje dator. Programvara för Mac hade varit uppskattat. I jämförelse med konkurrenten Slingshot är Sonys lösning något dyrare. Det är dock svårt att motivera de extra pengar som man får lägga på Sonys produkt.

Källa: What hifi (GB) september 2006

Pocket-lint

"Straightforward"

Pocket-lint finner boxen lättinstallerad, men noterar att det krävs ett nätverk samt extra programvara till de datorer som skall användas. I det stora hela är systemet väldigt lättanvänt. Testarna rekommenderar att koppla ihop boxen med ett Sony psp. Om man däremot inte har psp så rekommenderar testaren konkurrenten Slingmedia Slingbox. Slingbox har också vissa finesser som saknas hos Locationfree, men slutomdömet blir oavgjort. Priset har även justerats av Sony, den var tidigare en aning dyrare än Slingbox vilket då gav Slingbox en stark fördel.

Källa: www.pocket-lint.co.uk (GB)

Hemmabio

"Mycket bra produkt"

Hemmabio tycker att Locationfree är enkel att installera. Bilden är beroende på signalen mellan hemmet och där personen befinner sig och blir i bästa fall bättre än vhs, tycker testaren. I sämsta fall ser det ut att vara filmat med mobiltelefon. Ljudet håller däremot samma kvalitet oavsett om bilden är bra eller inte. Testaren anser att Locationfree är en mycket bra produkt. Den har visserligen många begränsningar, men de funktioner som finns fungerar väl och därför bedöms den ändå som intressant. Med en dvd-inspelare och digital-tv i kombination blir det en alternativ lösning för mediauppspelning.

Källa: Hemmabio (SE) nr 10 2006

Cirkapris: 3300 kronor

Produktfakta: Sony Locationfree är en produkt som gör det möjligt att se sitt favoritprogram eller film, oavsett var man är. Det krävs dock tillgång till dator eller Sony psp och bredbandsuppkoppling. Komprimeringen sker med formatet mpeg-4, bland de system som stöds finns pal, pal-60 samt ntsc.

Tillverkare: Sony