Sök
Sony CDP-XE570

Sony CDP-XE570

Raffinerad lågprisspelare

2002-02-05

Sony CDP-XE570 är en billig CD-spelare för Dig som inte vill skaffa en DVD-spelare. Maskinen anses vara av hög byggkvalitet och mycket prisvärd, och får därför höga betyg sett till priset.
Testkälla Betyg Kommentar
Hifi & Musik 12/20 "Bättre kan ni Sony"
What Hifi 5/5 "High standard of finish"
Hifi Choice 4/5 "Looks classy"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare är nöjda med utseende, finish och byggkvalitet. Oenighet råder dock kring ljudet som flertalet ändå anser klart godkänt, framförallt med tanke på att CDP-XE570 är ett budgetalternativ.

Hifi & Musik

"Bättre kan ni Sony"

Hifi & Musik jämför sammanlagt sju CD-spelare och tio DVD-spelare med hänsyn till ljudkvalitet. Tillsammans med Pioneer står Sony som vanligt för finish och byggkvalitet. Funktionerna på XE570 är många och ljudet "varmt och fylligt". Såväl röster som instrument återges generöst och tydligt. Upplevelsen blir angenäm och harmonisk, menar testaren. Samtliga register får godkänt vid testtillfället men dessvärre känns musiken inte helt rätt. Den nerv och detaljskärpa som många andra CD-spelare levererar saknas hos CDP-XE570. Sony apparaten får lägst poäng bland CD-spelarna medan Cambridge D300 SE och Denon DCD-485 delar första platsen. Sony DVP-NS 400D blev bäst bland DVD-spelarna.

Källa: Hifi & Musik, nr 9 2001
What Hifi, aug 2001
Till Hifi Choices hemsida

What Hifi

"High standard of finish"

What Hifi betonar att Sony CDP-XE570 är en lågprisprodukt och saknar därför den absolut senaste tekniken, men har å andra sidan allt det som är viktigt. Tillverkaren har lyckats med att skapa en ny, spännande och kraftfull maskin genom att använda väl beprövade lösningar. Modellen är utomordentligt användarvänlig, fjärrkontrollen är föredömligt logisk och lätthanterlig. Ljudet är rent och kontrollerat. Vid testet provlyssnas pop, jazz, orkester, kör och opera med samma positiva resultat. Priset gör den oemotståndlig och testaren ger högsta betyg.

Hifi Choice

"Looks classy"

Enligt Hifi Choice är CDP-XE570 ett nytt, ambitiöst budgetalternativ från Sony. Trots lågt pris har man varken tummat på finish eller byggkvalitet. Maskinen ser med andra ord bra ut och arbetar dessutom extremt tyst. Med hänsyn till priset får man detaljskärpa och sammanhang på en mycket hög nivå. Balansen är välkontrollerad men tyvärr lite reserverad och tråkig. När maskinen pressas kan den tappa lite i övre mellanregistet, menar testaren. Sammantaget är ljudkvaliteten dock mycket prisvärd, konstaterar Hifi Choice.

Cirkapris: 1700 kronor

Produktfakta: CD-spelaren CDP-XE570 är CD-R/RW kompatibel och har CD-Text. Baksidan är utrustad med optiska digitala utgångar och analoga stereoutgångar. Där finner man också en utgång märkt Control A1, som skall underlätta anslutning till andra Sonyprodukter. Modellen är försedd med ett styrsystem som genom kontrollsignaler kan synkronisera automatik och inspelningar. På frontpanelen sitter bl.a. kontakt för hörlurar och jogkontroll. Modellen finns endast i svart.  Fjärrkontroll ingår. Måtten är 430x95x290 mm, vikten 3,3 kg.

Modell: Sony CDP-XE570