Sök

Smartson testar Philips SHL9500

2007-01-10

Hörlurarna erbjuder bra ljud och är lätt att driva med bärbara spelare. Den hopfällbara konstruktionen gör dock att huvudbandet upplevs som lite ranglig.

Modell Pris Kommentar
Philips SHL9500 400 Hopvikbara hörlurar

Sammanfattning

Philips SHL9500 är ett par lätta och vikbara hörlurar med huvudband. Lurarna är konstruerade med ett par mindre öronkåpor för att blockera ljud utifrån. Kåporna är snygga i svart och stål med borstad finish på utsidan. Den hopfällbara konstruktionen gör dock att huvudbandet känns lite ranglig vilket drar ner helhetsintrycket.

+ Hög ljudkvalitet
+ Väldigt lätta att driva
- Komforten

Inledning

Ljudmässigt låter lurarna riktigt bra för att vara i denna prisklass och storlek. De har bra bas och ett utmärkt mellanregister samt en mjuk diskant. Det går också bra att köra lurarna på lite högre volymer utan att kvaliteten avtar. Ljudet blir klart och ger även en utmärkt återgivning tonmässigt. Positivt är också att lurarna är väldigt lätta att driva. Det går att få upp en ganska hög volym även med en svag förstärkare vilket gör att de passar bra för bärbara enheter.

Ljudisoleringen utifrån är tack vare kåporna klart godkänd men komforten är däremot lite sämre. Lurarna känns lite för långa även i sitt mest hopskjutbara läge. Dessutom sitter de för löst mot huvudet. För att få riktigt bra isolering får man trycka kåporna mot öronen. Den lätta bågen är återigen orsaken. En lite kraftigare båge hade varit att föredra, trots att hörlurarna då inte blir lika små och smidiga. Själva kåporna i sig är annars mjuka och bekväma mot örat. Priset är helt ok då det går att hitta lurarna på nätet för 300 till 400 kronor. Letar du efter ett par portabla hörlurar med godkänd isolering och utmärkt ljudkvalitet kan Philips SHL9500 vara intressant. Komforten och justeringsmöjligheterna är dock inte helt optimala. Att testa hörlurarna för att se om dom passar är därför att rekommendera.

Produktfakta
Frekvensåtergivning ligger mellan 10-28000 Hz och impedansen är på 32 ohm. Den maximala ineffekten är 50 mW och känsligheten ligger på 105 dB. Högtalarna har en diameter på 40 mm och är av dynamisk typ. De använder ett mylar-kon membran och en neodymiummagnet. Anslutningen är en 24k guldpläterad 3,5 mm stereo minitele och kabellängden är 1,5 m.

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: