Sök
Sharp AN-PR1500H

Sharp AN-PR1500H

Tv-möbel med inbyggt ljud

2008-11-21

Sharp AN-PR1500H är en tv-möbel med inbyggt hemmabiosystem. Ljudet uppges vara över förväntan men bilden från dvd-spelaren får aldrig mer än godkänt.
Testkälla Betyg Kommentar
Home cinema choice - "Slick AV stand"
Video - "Einem besonderen Möbel"
M3 7/10 "Låter förvånansvärt bra"
Good gear guide 3,75/5 "A great stereo replacement"

Vad tycker testarna?

Testarna menar alla att Sharp AN-PR1500H är en både välbyggd och snygg enhet. Högtalarna som sitter i uppges leverera en djupgående och kraftig bas samtidigt som både diskant och mellanregister blir bra. Ljudet anses bli som bäst med film och det virtuella surroundläget gör ett bra jobb med att bredda ljudbilden. Det går dock inte upp mot ett riktigt 5.1-system. Med stereoljud uppges ljudet från de två högtalarna smälta ihop och återgivningen blir inte alltid vidare välupplöst. Bilden från dvd-spelaren får aldrig mer än godkänt och en testare rekommenderar till och med att en extern spelare används istället.

Home cinema choice

"Slick AV stand"

Home cinema choice gillar Sharps koncept med en hemmabio inbyggd i tv-bänken och menar att AN-PR1500H är ett praktiskt system. Det hela anses dessutom vara snyggt och välbyggt. Det finns gott om utrymme bland hyllorna att ställa in de enheter som ska anslutas och usb-ingången är praktisk för återgivning av mediafiler. Någon installationsprocedur är det inte tal om. Ljudet blir enligt testaren fylligt med bra diskant och en stark bas. Men ljudprojektionen är inte vidare bra i surround och högtalarna hamnar på en nivå under öronhöjd vilket inte fungerar så bra. Bilden från den inbyggda dvd-spelaren är något brusig men annars bra. Att uppskalning bara stöds upp till 1080i ogillas. Testaren anmärker på att fjärrkontrollen känns billig och att den är överbelamrad med knappar.

Källa: Home cinema choice (GB) december 2008

Video

"Einem besonderen Möbel"

Även tyska Video menar att Sharp AN-PR1500H är ett stycke välbyggd hemmabiomöbel som dessutom ser riktigt bra ut. Testaren anser att produkten gör ett bra jobb med att återge dvd-filmer och att anslutbarheten imponerar. Såväl stereoljud och filmljud får godkänt, det senare om systemet är inställt på virtuellt surroundljud. Återgivningen ger enligt Video ett rymligt intryck med bra baseffekt och välplacerade effekter.

Källa: Video (DE) nr 8 2008

M3

"Låter förvånansvärt bra"

Ett system med både för- och nackdelar, så beskriver M3 Sharp AN-PR1500H. Ljudet som kommer ur möbeln bjuder på klara dialoger samtidigt som basen har en utmärkt botten. Den riktiga 3d-känslan infinner sig aldrig men testaren gillar ändå filmljudet. Basen imponerar också med musik och att det finns kraft i förstärkaren går inte ifrågasätta, men diskant och mellanregister blir inte så klara som önskas. För priset är det en mer än godkänd prestation, menar M3. Bilden däremot är inte fullt lika bra. Även om spelaren hanterar uppskalning bra med flera olika filmer är kontrasten inte den bästa och mörka bildpartier får en lilaaktig ton över sig. För bästa bild rekommenderas en extern dvd-spelare. Att videoväxel saknas är också ett krux då bildenheter måste dubbelkopplas. Vidare är menyerna inte de snyggaste och fjärrkontrollen upplevs som plottrig. Även om möbeln är något dyr menar M3 att den är värd priset sett till att den faktiskt är välbyggd, snygg och presterar bra på ljudsidan.

Källa: www.m3.idg.se (SE)

Good gear guide

"A great stereo replacement"

Byggkvaliteten hos Sharp AN-PR1500H är inget annat än utmärkt och möbeln är dessutom riktigt snygg skriver Good gear guide. Att den ingående dvd-spelaren stöder uppskalning via hdmi är positivt och bildkvaliteten blir bra. Färgerna är något matta och det blir kanske inte så skarpt som de bästa spelarna, men slutresultatet fungerar bra. Filmljud håller däremot en mycket bättre klass. Testaren skriver att systemet har en djupgående och kraftig bas som ger pondus till hela ljudbilden. Diskanter är också bra men kunde ha varit liter klarare och mellantoner hanteras bra utan att spilla över. Det funkar inte lika bra med stereo där ljudet lätt flyter ihop mellan de två högtalarna. Surroundläget breddar ljudbilden något men det förblir långt ifrån ett äkta 5.1-system. AN-PR1500H anses lämpa sig väl för den som behöver ett nytt tv-ställ och som samtidigt vill krydda tv-ljudet.

Källa: www.goodgearguide.com.au (AU)

Cirkapris: 8000 kronor

Produktfakta: Sharp AN-PR1500H är en tv-möbel med inbyggt hemmabiosystem bestående av två högtalare, två subwoofers och dvd-spelare. Uteffekten är totalt 300 watt rms. Det finns dekoder för dolby digital, dts och dolby prologic II samt fm-radio med rds och 30 förinställda kanaler. Enheten har uppkonvertering till 1080i via hdmi samt usb-port för anslutning av exempelvis mp3-spelare. Övriga anslutningar omfattar scart, s-video, optiska och koaxiala ljudingångar samt analoga ljudingångar. Måtten för möbeln är 1230x476x397 mm och vikten är 48,7 kg.

Tillverkare: Sharp