Sök

Samsung DTB-P850V: Två tuners

2007-10-01

Samsung DTB-P850V är en hårddiskbox med 160 gigabyte minne och dubbla tuners.

Modell Betyg Pris Kommentar
Samsung DTB-P850V 20/25 4000 Två tuners

Sammanfattning

En svart box med funktionsknappar på fronten som backup mot fjärrkontrollen. Du kan spela in från två kanaler samtidigt. Med timeshift kan du pausa i utsändningen i upp till femtio minuter och sedan fortsätta att titta.

Inledning

Om produkten
Samsung DTB-P850V är godkänd av Boxer för att ta emot digital utsändning för marknätet. Den har dubbla tuners och hårdisken är 160 gigabyte. Programkortet förs in på framsidan där även en usb-ingång är placerad. På baksidan finns antenningång, rf-utgång, två scart, kompositvideoutgång, analog ljudutgång, s-videoutgång, komponentvideoutgång, digital optisk ljudutgång samt digital coaxial ljudutgång. 8 megabyte flashminne och 64 megabyte ram-minne. Mått 381x60x267 mm, vikt 3,1 kg, färg svart.

Digital mottagare med hårddisk och dubbla tuners
När du köper en platt tv idag finns det modeller med inbyggd plats för programkort så att du kan utöka ditt programutbud med betalkanaler. Om du inte har den möjligheten på din tv behöver du en extern digitalmottagare. Detta behövs också om du har en äldre tv som inte är förberedd för digitala signaler. Om mottagaren har inbyggd hårddisk kan du spela in program, har den dessutom två tuners kan du spela in en kanal samtidigt som du tittar på en annan.

Varför Samsung DTB-P850V?
Programkortet döljs bakom en lucka på fronten av den svarta boxen. Fjärrkontrollen är även den svart och diskret. Kontrollen är enkel att sköta och dessutom finns funktionsknappar på framsidan av boxen. Det går att spela in två kanaler samtidigt. Informationen om programmet som visas kommer längst ned i bild och dessutom en hint om vad det finns för mer information att se vidare om programmet. I listan för inspelade program ser man programmets titel, längd och datum samt uppspelning i ett miniatyrfönster för bättre påminnelse om vad man spelat in. Programguiden visar utsändningarna som block och du kan lätt markera vad du vill spela in i timerfunktionen. Det finns även funktioner för musik och bilder som du kan föra över till hårddisken via usb. Text-tv funktionen hittar relativt snabb sökta sidor.

Bra köp?
Det är bra med dubbla tuners så man kan spela in två program samtidigt. Tyvärr buffrar den inte utsändning så att man kan backa i ett program där man kanske missade detaljer och vill se om. Dessutom kan man inte backa i uppspelning samtidigt som man spelar in. Designen är snygg och fjärrkontrollen diskret och funktionell. Det är enkelt att programmera kommande inspelningar genom att markera utsändningar i programguiden.

 Design 4 Väldesignad, såväl box som fjärr
 Kvalitet 4 Stabil time-shift och uppspelning
 Kapacitet 4 Synd att den inte buffrar
 Funktioner 4 Dubbla tuners, bilder och musik
 Prisvärde 4 Saknar en del funktioner
 Totalt 20/25 Gör jobbet

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: