Sök
Roku Soundbridge M1000

Roku Soundbridge M1000

Kopplar ihop dator & stereo trådlöst.

2005-05-18

En lättanvänd produkt som trådlöst överför musik och internetradio från datorn till stereon.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 8/10 “Unique tubular design”
M3 8/10 ”Itunes bästa vän”
PC för alla 9/10 “Musiktub räddar festen”
PC Magazine 3/5 ”Music sounds great”

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att Roku Soundbridge M1000 är en väldigt snygg och lättinstallerad produkt. De gillar möjligheten att använda Soundbridge trådlöst vilket gör det enkelt att koppla ihop datorn med stereon och få riktigt bra ljud på köpet. Det negativa med produkten är att den ibland har svårt att hantera säker musik som är köpt via Itunes onlinebutik och att den inte är kompatibel med alla routrar.

Cnet

“Unique tubular design”

Roku-Soundbridge-closeup

Cnet tycker om den tubformade designen på Soundbridge M1000 med borstad krom finish och en frontpanel som är enkel att använda. All navigation i menyerna sker genom fjärrkontrollen som testaren tycker är godkänd men inte mer, eftersom en del knappar saknas. Det trådlösa nätverkskortet av modell 802.11b duger bra för att överföra musik. Dock kan det innebära att all kommunikation i ett 802.11g nätverk går ner till 802.11b hastighet. Produkten upplevs väldigt lättinstallerad och ljudet den presterar är riktigt bra. Soundbridge får även beröm för att den fungerar med både Mac och PC och att det går att köra både Itunes och Windows Media Connect. Det negativa är att det inte går att spela säkra AAC-filer som är köpta från Itunes onlinebutik och att den saknar hörlursuttag. Om man är villig att klara sig utan det och kan tänka sig att betala lite för designen tycker testaren att Soundbridge är ett mycket bra val för strömmande digital musik.

Källa: Till Cnets hemsida
M3, nr 4 2005
PC för alla, nr 4 2005
Till PC Magazines hemsida

M3

”Itunes bästa vän”

M3 är helt övertygade om att nätverksspelare av det här slaget är en sak som har framtiden för sig. Man får tillgång till all musik på nätverket och har även möjlighet att lyssna på internetradio utan att datorn är påslagen. Testaren tycker att Soundbridge är väldigt snygg och lättinstallerad. Serverprogramvaran på datorn skickar musiken och sedan sköts allt via fjärrkontrollen. Spelaren i sig stjäl inte mycket bandbredd eftersom det komprimerade originalformatet kodas om till musik i spelaren. Val av musikserverprogram är viktigt eftersom man i Media Connect kan spela både köpta DRM-skyddade WMA-filer och loseless vilket inte fungerar i Itunes. Gränssnittet när man bläddrar bland spellistor, artister, album och låtar via fjärrkontrollen fungerar smidigt. För att lyssna på internetradio utan att ha datorn påslagen finns möjligheten att lägga upp en lista med femton favoritkanaler, vilket testaren gillar skarpt.

PC för alla

“Musiktub räddar festen”

Roku-Soundbridge-remote

PC för alla tycker att det är lätt och smidigt att få över musiken från datorn till stereo med hjälp av Roku Soundbridge M1000. Produkten är väldigt snabbinstallerad men man behöver införskaffa en router, gärna trådlös, för att det ska fungera. Under testet användes Itunes och Windows Media Connect och det var inga som helst problem att med dem få över musiken från datorn till stereon. När man delar ut musiken på nätverket kommer namnet på musikbiblioteket upp på Soundbridges teckenfönster och då är det bara att trycka på fjärrkontrollen och köra. Testaren tycker också att det är enkelt att byta till internetradio och att ljudet även där blir av extremt bra kvalité. Även utseendet får beröm medan de största nackdelarna med produkten är att den inte är kompatibel med vissa routrar som exempelvis Netgear och att den inte kan spela köpta Ituneslåtar.

PC Magazine

”Music sounds great”

PC Magazine anser att Roku Soundbridge M1000 är snygg och passar in i möblemanget, har en väldigt skön fjärrkontroll och presterar ett riktigt bra ljud. Testaren tycker att det är bra att man kan använda Itunes men gillar inte det faktum att spelaren inte stöder säker musik som är köpt via Apples onlinebutik. Det går även att använda Rokus egna programvara SlimServer där man inte kan vänta sig support om det inte fungerar som det ska. Detta faktum gör att testaren anser att man måste ha dels Itunes installerat för att det är användarvänligare och även SlimServer för att kunna spela den musik som inte stöds via Itunes.

Cirkapris: 2300 kronor

Produktfakta: Roku Soundbridge M1000 är en nätverksspelare som kopplar ihop datorn och stereon på ett enkelt sätt. Den har en 400 MHz Blackfin processor och 16 MB DRAM. Den har ett 10 Mbit Ethernet och ett trådlöst Wi-Fi 802.11b nätverkskort integrerat. Den stöder ljudformaten WMA, AAC, Mp3, AIFF, WAV och Rhapsody och musikserverprogrammen Itunes, Windows Media Connect och Slimserver 5.4. Displayen är tvåradig av VFD typ med upplösningen 280x16 punkter och klarar 40 bokstäver per rad. Datorsystemkravet är Pentium III 500 MHz, Windows 98SE/2000/ME/XP och 128 MB ram alternativt Mac OS X c.10.1.5 eller senare, 400 MHz G3 processor och 128 MB ram. 256 MB ram rekommenderas i båda fallen. Produkten är utrustad med tre utgångar, analog stereo, optisk och koaxial digital. Produkten är tubformad, har måtten 25x6 cm i diameter och väger 680 g.

Modell: Roku Soundbridge M1000