Sök
Roksan Kandy MkIII

Roksan Kandy MkIII

Hög kvalitet i hög konkurrens

2003-08-25

Roksan Kandy 3 är en musik- och hemmabioanläggning i den högre skolan som levererar precist ljud och naturtrogna bilder. Det här är en produkt för dig som är hemma på Hifi menar testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
Hifi & Musik 19/25 "Ordning på parametrarna"
Essential Home Cinema 4/5 "A step closer to a higher being"
Home Entertainment 4/5 "An attractive proposition"

Vad tycker testarna?

Bra betyg men milda kommentarer kan sammanfatta testarnas recensioner av Roksan Kandy MkIII. Tillverkaren står för hög kvalitet och välbyggda produkter. Anläggningen gör bra ifrån sig både som musik- och hemmabioanläggning. Ljudet är precist, detaljerat och dynamiskt men lite rått. Någon tycker inte att Kandy är en bra nybörjarprodukt, eftersom den är lite krånglig att komma igång med. Den har också hård konkurrens från ett flertal jämförbara produkter på marknaden.

Hifi & Musik

"Ordning på parametrarna"

KandyAmplifier
Hifi & Musik testar sex förstärkare i den högre skolan. Roksan Kandy är välbyggd och snygg. Ljudkvaliteten är varm och mycket detaljerad. Musik återges med bra struktur och precision. Mellanregistret är särskilt bra och passar för ”storstilade vokalprestationer”. Röster återges nyanserat. Möjligen var spelaren lite för snäll och basen hade vunnit på att ha lite extra kraft. Förstärkaren passar bättre till klassiskt än till rock. Testaren rekommenderar dock att man satsar på spelarens storebror Caspian som är en bättre förstärkare. Till bäst i test utnämns Myryad MI 120 och Primare I 20.

Källa: Hifi & Musik, nr 1-2, 2003
Essential Home Cinema, nr 22 2003
Home Entertainment, July 2003

Essential Home Cinema

"A step closer to a higher being"

Essential Home Cinema hade svårt att inte uttala en harang av fula ord vid den krångliga första setupen av Roksan Kandys DVD-spelare. Den har en enkel front och ljudet är otroligt dynamiskt. Systemet har gott om kraft med en rå kvalitet som kanske inte tilltalar alla. Funkar bra med actionfilmer. Roksan Kandy är en prisvärd produkt som levererar ljud med bra tajming. Det är dock inte en produkt för amatörer och risken finns att man tröttnar på det råa ljudet. Fjärrkontrollen till förstärkaren hanterar bara mediaval och volym. Som konkurrenter nämns Linn AV 5125 och Arcam FMJ P7.

Home Entertainment

"An attractive proposition"

Home Entertainment gillar den stilrena DVD-spelaren. Fjärrkontrollen till CD-spelaren är däremot rörig och allt annat än intuitiv. Roksan Kandy har inte särskilt många funktioner. Den stöder exempelvis inte DVD Audio eller SACD. Istället erbjuds en svåröverträffad kombination av bild- och ljudrealism. Färgerna är strålande realistiska, oavsett situation. Ljudet är precist och naturligt. Effekter blir levande och dynamiska. Även som stereoanläggning gör den bra ifrån sig med god realism och detaljrikedom. Konkurrensen är emellertid hård och det finns flera spelare värda att titta på innan man bestämmer sig, t ex Denon DVD-2800 MKII och Arcam DV88.

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta: Roksan Kandy MkIII är en serie med DVD-spelare respektive förstärkare. Förstärkaren har fem linjeingångar, moving magnet-ingång och levererar 5x115 Watt i 8 Ohm. Mått 432x380x90 mm och vikt 14 kg. DVD-spelaren har dubbla lasers och hanterar MP3 CD-R/-RW, SVCD/DVCD. Dolby Digital och DTS, NTSC, PAL. Komponent- och kompositvideo, S-Video utgångar samt scart. Analog ljudutgång liksom digital (koaxial) optisk. CD-spelaren har en display som visar avverkad tid och kvarvarande tid. Guldpläterade digitala och analoga RCA-utgångar. Dubbla fjärrkontroller. Cirkapriset avser DVD-spelaren medan förstärkaren kostar ca 17000 kr.

Modell: Roksan Kandy MkIII