Sök
REL Strata 5

REL Strata 5

Fjärrstyrd bas

2005-01-19

Helt fjärrstyrd baslåda för hifi-anläggningen som klarar hela frekvensomfånget utmärkt med imponerande precision och kraft.
Testkälla Betyg Kommentar
What Hifi 5/5 ”A dynamic and articulate performer”
What Video 5/5 ”Intelligently thought through”
Home Cinema Choice 5/5 ”An absolute state-of-the-art piece of kit”

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att detta är en mycket kompetent subwoofer som presterar väldigt bra över hela frekvensomfånget utan att någonsin uppvisa några som helst problem. Och detta gäller både med film och med musik, oavsett testkälla. Att den dessutom är första baslådan vars inställningar går att kontrollera helt via fjärrkontrollen, går också hem hos testarna. Två testare upplever det som lätt att justera ljudet från enheten men den tredje skriver att det inte är något man lär sig över en natt.

What Hifi

”A dynamic and articulate performer”

What Hifi anser att REL Strata 5 tillgodoser behoven för både hifi och hemmabio då den klarar hela frekvensomfånget alldeles utmärkt. Återgivningen är precis och utan tillstymmelse av störningar. Subwoofern är dessutom lätt att använda tack vare att alla justeringar kan göras via fjärrkontrollen. Att det dessutom finns en upplyst LED-skärm på lådan underlättar. Strata 5 anses dessutom vara väldigt snygg och det är uppskattat att den kan fås i olika färger. En produkt väl värd fem stjärnor, enligt testaren.

Källa: What Hifi, juni 2004
What Video, oktober 2004
Home Cinema Choice, maj 2004

What Video

”Intelligently thought through”

strata5-bWhat Video skriver att man inte ska låta sig skrämmas av att Strata 5 är en liten och platssnål baslåda. Den nätt designade basen har nämligen imponerande och intelligent teknik med mer än tillräckligt med kraft. Det går lätt att ställa in ljudet exakt och lådan kan vara inkopplad till både stereon och hemmabion samtidigt. Produkten gör ett mycket bra jobb för båda systemen och testaren tycker att det är mycket bra att det går att välja att nyttja båda ingångarna enbart för filmtittande, då det ger ytterligare dynamik till bildljudet. Presterar utmärkt över hela ljudsegmentet och dessutom ser den riktigt bra ut, avslutar What Video som tilldelar Strata 5 ett ”Best Buy”.

Home Cinema Choice

”An absolute state-of-the-art piece of kit”

Home Cinema Choice gillar även de den rena, enkla designen och storleken på Strata 5. Framtill kanske den inte är värst imponerande, då lådan är helt försluten. Men baksidan, med sin silvriga och rena yta, ser ut som något hämtat från medicinteknisk utrustning. Att alla de kontroller och vred som normalt sitter baktill ”försvunnit” och ersatts av vredet och displayen framtill gillar man också. Trots det går det fortfarande att kontrollera alla inställningar med vredet och fjärrkontrollen som följer med. Ljudet som levereras är precist, med bra djup och imponerande kraft, utan att gå över gränsen. Även här upplevs ljudet gå från mycket bra till ännu bättre när båda anslutningarna används samtidigt vid filmtittande. Och detta intryck håller i sig från de låga frekvenserna upp till de höga. En snygg och väl låtande subwoofer, vars enda nackdel är att den tillför ännu en fjärrkontroll till soffbordet, summerar HCC.

Cirkapris: 11000 kronor

Produktfakta: REL Strata 5 är en helt sluten baslåda med dimensionerna 324x464x334 mm som har en uteffekt på 150W från sin direktkopplade inbyggda MOSFET-förstärkare. Slam/depth går att justera med –9dB to +9dB vid 80 Hz. Aktiv basfiltrering (ABC) som tillåter inställning av övre responsgräns mellan 22 och 96Hz. Neutrik Speakon ingång för hög nivå, phono ingång för låg nivå med separata ljudkontroller för hög och låg nivå. Blå LED-panel framtill för infovisning. Alla inställningar är åtkomliga via medföljande fjärrkontroll. Fyra inställningar kan sparas och låsas för ändringar med parental control. Strata 5 kommer i svart och flertalet olika tränyanser. Väger: 23,2 kg.

Modell: REL Strata 5