Sök
Powerzest HD-301

Powerzest HD-301

Se på filmen inte boxen

2009-05-15

Powerzest HD-301 kan strömma 1080p-filer trådlöst med hjälp av extrasnabb nätverksanslutning. Den har likaså ett omfattande formatstöd. Spelaren har emellertid en del irriterande buggar och smaklös design.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 4/10 "En samling buggar i ett fult paket"
Prylportalen 4/6 "Mediaspelare med bra nätverksmöjligheter"
Ljud & Bild - "Bättre än en dator"

Vad tycker testarna?

De flesta testarna lovordar Powerzest HD-301 för att den har ett omfattande formatstöd och kan spela upp hd-filer. Spelaren får eloge för att den har unika internetanslutningar som inkluderar ett snabbt trådlöst nätverk. Att den kan strömma filer direkt från nätet är också väldigt praktiskt. Plus får även den goda bilden och ljudkvaliteten, hårddiskfläkten och den inbyggda webbläsaren. Spelaren har dock en del buggar, fruktansvärd design och irriterande display. Vill man ha en mediaspelare med kapabla nätverksanslutningar är Powerzest HD-301 ett bra köp, menar testarna.

M3

"En samling buggar i ett fult paket"

Det nyskapande med Powerzest HD-301 är att den har ett trådlöst höghastighetsnätverk och skärm, skriver M3. Testaren anser att menysystemet fungerar okej men att det är något ostrukturerat. Fjärrkontrollen bedöms som smart men helt horribelt designad. Spelaren kritiseras för att ha mycket buggar eftersom den under testet inte klarade av att spela upp en hel film från ett usb-minne. Samma problem uppstod när man spelade upp filmer via nätverket, påpekar testaren. Maskinens design är praktisk men otroligt ful, ett litet plus är att knapparna på framsidan kan användas för navigering. Displayen uppskattas inte heller och känns billig och ger därtill ifrån sig ett irriterande ljus. Mediaspelarens överlägset största styrka är den superba bilden och ljudet som får toppbetyg. Eftersom spelaren buggar så otroligt mycket så ska man titta efter andra modeller, konkluderar M3.

Källa: http://m3.idg.se (SE)

Prylportalen

"Mediaspelare med bra nätverksmöjligheter"

Svenska Prylportalen ger Powerzest HD-301 mycket gott omdöme för det massiva formatstödet. Dock ogillas det att det inte går att ansluta dator via usb. Ljudnivån är dock låg och spelaren blir aldrig varm. Bilden från hd-material betraktas som helt magnifik med ljusa färger och skarpa detaljer. Spelaren gör också ett fint jobb med uppskalning av lågupplöst innehåll. Testaren är belåten med nätverksuppkopplingarna och framhäver att det smidigt går att se film via det trådlösa nätet. Stort plus för att nätverket har en inbyggd bittorrentklient. Det går även bra att se på strömmande internet-tv och ta del av webbradio. Fjärrkontrollen anses funktionera tillfredställande men menysystemet kritiseras för att vara för oattraktivt och komplicerat. Knapptrycksresponsen är också något trög. Testaren menar att maskinen har en riktigt vidrig design men påpekar att den har praktiska knappar på frontsidan. Precis som föregående testare så upptäckte även Prylportalen flertalet buggar då menysystemet och nätverket titt som tätt lägger av. Powerzest HD-301 rekommenderas till dem som behöver en mediaspelare med goda nätverksmöjligheter.

Källa: http://www.prylportalen.se (SE)

Ljud & Bild

"Bättre än en dator"

Det är det trådlösa nätverksmöjligheterna som gör att Powerzest HD-301 står ut framför tidigare försök på området. Ljud & Bild plussar för att det finns kraft nog att strömma hd-film. Även förmågan att spela upp mediefiler direkt från internet uppskattas. Gränssnittet är användarvänligt och webbläsaren bra om än inte tillräckligt kraftfull för att HD-301 fullt ut skall kunna fungera tillfredställande som surfdator.

Källa: Ljud & Bild (SE) maj 2009

Cirkapris: 2900 kronor

Produktfakta:

Typ: Mediaspelare
Hårddisk: ingår ej (plats för 3,5 tum)
Nätverk: Trådburen 10/100 Mbps, Trådlös 300 Mbps
Format urval: Mpeg2/4, vob, avi, asf, wmv, mkv, h.264, mp4
Anslutningar: Hdmi, komposit, komponent, 2xusb, s/pdif (koaxial och optisk
Elförbrukning: 25 watt (Med hårddisk)
Mått: 195x170x65 mm
Vikt: 1,4 kg (Med hårddisk)

Tillverkare: Digilive