Sök
Popcorn Hour A100

Popcorn Hour A100

Tid för popcorn

2008-10-17

Popcorn Hour A100 är ett minimalt mediacenter som får mycket beröm för sitt breda formatstöd och fina uppspelning i 1080p. Det är dock småbuggigt och kan vara svårt att konfigurera.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 71/100 "Vielseitig erweiterbar"
Din teknik 4/5 "Lite bråkig"
M3 8/10 "Kräver rejält med pill och tålamod"
Din side - "På ingen måte et vidunderprodukt"
Cnet 9/10 "Competent media streamer"

Vad tycker testarna?

När saker och ting fungerar så är Popcorn Hour A100 en mycket bra mediaspelare. Den hanterar många filformat och bjuder på en, kvalitetsmässigt, mycket bra återgivning. Men den är enligt flera testare buggig när filer återges från nätverket och dessutom så kan det vara svårt för den som inte är belevad inom datorer att konfigurera enheten. Flera av testarna vill också uppmärksamma att tillverkaren ständigt förbättrar enheten genom nedladdningsbara uppdateringar. Dessa uppdateringar ordnar inte bara till buggar utan kan också tillföra ytterligare funktioner vilket förhöjer produktens värde avsevärt.

Video

"Vielseitig erweiterbar"

Tyska Video skriver att Popcorn Hour A100 har ett omfattande filstöd för video men att det är ofta som vissa filtyper ger problem vid uppspelning. För ljud och bild är funktionerna väldigt basala men att det går att spela upp ljud från internet och att en torrentklient finns gottgör mer än väl för detta. Att det dessutom går att dela ut filer från hårddisken till andra nätverksanslutna enheter är fint. Testaren uppskattar att det går att skicka ut bilden som 1080p och att det är lätt att installera en hårddisk då denna inte medföljer. Det som framför allt saknas är en usb-port för kommunikation med dator. Testaren menar att detta skulle ge snabbare överföringshastighet än att kopiera filer över nätverket samt underlätta konfigurering. För även om det bjuds på många inställningsmöjligheter så upplevs den som avancerad vilket ställer krav på användaren. Testaren tittar på sex olika mediaspelare och placerar Popcorn Hour A100 på tredjeplats. Bäst i test blir Dvico Tvix M-6500A. Övriga deltagare var Novatron IAMM NTD 37L, Freecom Network Media Player 450 WLAN, Emtec Movie Cube R700 samt PLextor PX-MX1000L.

Källa: Video (DE) nr 10 2008

Din teknik

"Lite bråkig"

Svenska Din teknik skriver att det är lekande lätt att stoppa in en hårddisk i Popcorn Hour A100. Det svåra uppges vara att få enheten att samspela med datorn över nätverket. Menyerna uppges vara enkla i sin uppbyggnad och de är lätta att förstå men för att få enheten att fungera till fullo så menar testaren att en viss datorkunskap krävs hos användaren. När installationen är genomförd så flyter uppspelningar på bra men med jämna mellanrum slutar Popcorn Hour A100 att uppföra sig. Den tappar uppkopplingen mot nätverket och upplevs som allmänt stökig, något som testaren tror kommer att lösa sig i kommande firmwareuppdateringar. Bland fem testade produkter så placerar testaren Popcorn Hour A100 på andra plats tillsammans med Archos Tv+. Bäst i test blir Tvix HD M-6500SH och övriga deltagare var Apple TV samt D-Link DSM510.

Källa: Din teknik (SE) nr 3 2008

M3

"Kräver rejält med pill och tålamod"

Utan hårddisk så fungerar Popcorn Hour A100 som vilken strömmande mediaspelare som helst, men när en hårddisk installeras så fås till en början ingen bild och det uppges krävas en hel del datorkunskap för att initiera hårddisken. Men den som tar sig igenom momentet kan njuta av en klar och tydlig bild som inte hackar, oavsett om det är standard- eller hd-material som återges. Testaren skriver att enheten hanterar mkv-filer med undertexter utan några som helst problem. Det som kan vara problematiskt är däremot att spela upp filer över nätverket. Att det bara finns en 100 Mbit-anslutning gör att uppspelningen hackar om andra processer i nätverket tar mycket bandbredd i anspråk. En gigabitanslutning hade varit att föredra och att detta inte finns är enligt testaren konstigt inte bara med tanke på stödet för 1080p utan också med tanke på att enheten också kan fungera som en nas-enhet. Det som gör Popcorn Hour A100 till ett mycket bra köp uppges vara det låga priset samt att enheten ständigt uppgraderas. Den blir inte bara mindre buggig utan nya formatstöd uppges också dyka upp lite då och då. Och när allt klaffar så är detta den bästa mediaspelaren i alla kategorier, avslutar M3.

Källa: www.m3.idg.se (SE)

Din side

"På ingen måte et vidunderprodukt"

Din side gillar att Popcorn Hour A100 förutom sitt omfattande formatstöd för filer på hårddisken och nätverket också är kapabel till att strömma media från internet. Gränssnittet är varken vidare vackert eller intuitivt men det fungerar. Dessutom finns vissa små skavanker som att nya avkodare inte går att installera samt att nya låtar inte kan läggas till i en spelningslista när uppspelning pågår. Prestationsmässigt så gör enheten ett bra jobb. Testaren menar att bild och ljud håller höga mått men att enheten fumlar lite med färger och kontrast. Den som har en bättre tv kommer att märka av detta och är därför också inte målgruppen för produkten.

Källa: www.dinside.no (NO)

Cnet

"Competent media streamer"

Cnet gillar att Popcorn Hour A100 har ett omfattande formatstöd samt att det går att ansluta en intern likväl som externa hårddiskar. Bildkvaliteten med film uppges vara rent utmärkt och ljudkvaliteten likaså. Den som tänkt spela upp musik med enheten bör dock vara medveten om att filstödet där inte är lika omfattande som för film, skriver testaren. Det är från en hårddisk som återgivningen blir som bäst. Där flyter allt på utan problem medan uppspelning över nätverket ofta hackar.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

Cirkapris: 2000 kronor

Produktfakta: Popcorn Hour A100 är ett mediacenter som kan återge film, musik och bilder. Filmformat som stöd omfattar bland annat mkv, h264, mpeg4, mpeg2, wmc, bmp, jpeg, bmp, wma, mp3, flac, ogg med mera. Det går att lyssna på webbradio, titta på webb-tv och läsa rss-strömmar. Enheten har 100 Mbit ethernetanslutning, http-server och stöd för smb. Om en hårddisk installeras så fungerar produkten också som en nas-server. Det går att montera in en pata-hårddisk i höljet eller ansluta hårddiskar via en av de två usb-ingångarna. Anslutningar omfattar även hdmi och komponentvideo med stöd för 1080p, s-video, kompositvideo, koaxial ljudutgång och ljudutgång i stereo. Väger 1 kg och har måtten 270x132x32 mm.

Tillverkare: PopCorn Hour