Sök
Popcorn Hour A-110

Popcorn Hour A-110

Popcorn till filmen

2008-11-04

A-110 är en uppdaterad Popcorn Hour med bland annat optisk ljudutgång, hdmi 1.3, stöd för dts hd master audio och dolby truehd. Likt föregångaren beskrivs det vara ett mediacenter med många funktioner som spelar upp film i de flesta format med mycket hög kvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 9/10 "Popcorn Hour med extra salt"
Cnet 9,1/10 "Great picture quality"
Digital reviews 8/10 "The A-110 is technically superior"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att detta är en klar förbättring av en redan bra produkt. De tycker att den levererar bild och ljud av mycket hög kvalitet. Pluspoäng ges för formatstödet och uppskalningen. Testarna anser dessutom att den är mycket enkel att använda utan att för den skull sakna funktioner och finesser.

M3

"Popcorn Hour med extra salt"

Svenska M3 tycker att den nya Popcorn Hour A-110 är en mycket välkommen produkt som har ett mycket bra pris. Testaren menar att den är väldigt lik sin föregångare A-100 på ytan men att den är betydligt bättre utrustad på insidan. Gränssnittet är lätt att använda, att det är på svenska ger pluspoäng. Bildkvaliteten upplevs som väldigt bra oavsett format eftersom uppskalningen fungerar väldigt tillfredsställande. Även ljudet får beröm, men någon musikmaskin är det inte. Designen är något spartansk men insidan glänser.

Källa: www.m3.idg.se (SE)

Cnet

"Great picture quality"

Cnet anser att A-110 är en mycket bra förbättring. Testaren gillar att det rättats små saker som att placera usb-kontakten på baksidan och att displayen är bättre. Ett extra plus för reset-knappen som saknades på föregångaren. Bildmässigt ger enheten hög kvalitet och även ljudet är riktigt bra. Att den dessutom är enkel att använda anses dessutom vara ett stort plus. Testaren poängterar samtidigt att det finns en hel del finesser för dem som vill använda enheten på ett mer avancerat sätt.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

Digital reviews

"The A-110 is technically superior"

Digital reviews har i ett test jämför alla Popcorn Hour-produkter, det vill säga Popcorn Hour A-100, A-110 och B-110. Testaren anser att den bästa av dessa produkter är A-110 då den erbjuder mest funktioner och finesser i kombination med ett vettigt pris. I jämförelse med A-100 anser testaren att tillverkaren har gjort små justeringar som alla är till det bättre, bland annat nämner han reset-knapp, en optisk port och en förbättrad display. Kvaliteten på alla produkter är god, men A-110 är den produkt som erbjuder det bästa innehållet sett till prislappen.

Källa: www.digitalreviews.net (US)

Cirkapris: 3000 kronor

Produktfakta: Popcorn Hour A-110 är ett mediacenter som kan återge film, musik och bilder. Filmformat som stöd omfattar bland annat mkv, h264, mpeg4, mpeg2, wmc, jpeg, bmp, wma, mp3, flac, ogg och många fler filformat. Det går att lyssna på webbradio, titta på webb-tv, titta på Youtube och läsa rss-strömmar. Den kan också användas som nas eller torrentnedladdare. Enheten har 100 Mbit ethernetanslutning. Det går att montera in en hårddisk i höljet eller ansluta hårddiskar via en av de två usb-ingångarna. Anslutningar omfattar även hdmi och komponentvideo med stöd för 1080p, s-video, kompositvideo och optiska s/pdif-ljudutgångar. Vikten är 1 kg och den har måtten 270x132x32 mm.

Tillverkare: PopCorn Hour