Sök
Playstation 3 Slim

Playstation 3 Slim

Ris och ros till PS3 på bantningskur

2009-09-01

Sony tacklar konkurrensen på konsolmarknaden med en ny lättare, mer strömsnål version av Playstation 3. Testarna är överlag positiva till nyheten men frågan är om det är värt att byta upp sig från en tjock-playstation?
Testkälla Kommentar
Home cinema choice "Both better and worse than the original"
Pc magazine "Both better and worse than the original"
Engadget "A significantly better product"
Gizmodo "Might appeal to some, repulse other"

Vad tycker testarna?

Testarna är kluvna till nya Playstation 3 Slim även om huvudintrycket är bra. Det är positivt att den blivit mindre till formatet och drar mindre ström, men samtidigt har en del funktionalitet från tidigare modeller försvunnit. Som till exempel stödet för Linux. Den nya ytan får både plus och minus.

Home cinema choice

"Both better and worse than the original"

PS3 Slim 1Home cinema choice konstaterar att de krympta yttermåtten på PS3 Slim verkligen gör skillnad. Testaren gör jämförelsen mellan en stationär dator och en laptop. Den matta ytan uppskattas rent utseendemässigt, men även om den är känslig för påverkan. Ett problem med många konsoler är att de generar en del värme samt ljudnivån från de inbyggda fläktarna. Home cinema choice finner att Slim är tystare än gamla PS3 men att även Slim i en del moment kan bli varm och generera en del fläktljud. Ljudmässigt får Slim sämre värden än gamla PS3, åtminstone när det gäller uppspelning av cd och dvd. Blu-rayprestandan är dock på topp och att högupplösta ljudformat nu kan skickas som bitstream är välkommet. Testaren hade dock problem att få det att fungera med en av två testade receivrar. Även om det finns några mindre frågetecken spår testaren en lysande framtid för Playstation 3.

Källa: http://www.homecinemachoice.com (GB)

Pc magazine

"Both better and worse than the original"

Pc magazine konstaterar att Slim bara ser tunn ut om man jämför den sida vid sida med en äldre PS3:a. Testaren tycker att en större vinning är den förhållandevis låga prislappen. Anslutningsmässigt är det samma kontakter som på den tjockare versionen med 80 GB. De två versionerna har ungefär samma uppstarttid och har jämförbar prestanda, den nya drar dock 32 % mindre ström. Slim är också svalare än tidigare modeller. En uppskattad nyhet är stöd för HDMI CEC vilket möjliggör att styra enheten via en del tv-fjärrkontroller. En annan skillnad är att man inte längre kan installera fler operativsystem på konsolen. Överlag anser Pc magazine att PS3 Slim är den bästa enheten för tv-spel och hemunderhållning, men stöd för Netflix likt Xbox 360 har, hade varit önskvärt.

Källa: http://www.pcmag.com (US)

Engadget

"A significantly better product"

PS3 Slim 2Engadget välkomnar förminskningen av konsolen. Efter en granskning noterar testaren att Sony valt att ta bort strömbrytaren bak på konsolen samt bytt strömsladd. Andra förändringar innefattar att man inte kan snurra på logotypen vid skivinmatningen, att knapparna för eject och på/av bytt karaktär samt att hårddisken nu är placerad bakom en lucka på fronten. Åsikterna angående den nya matta ytan på konsolen går isär bland testarna på Engadget, men det finns fortfarande blank fingeravtryckskänsliga delar på Slim. Testaren bryr sig inte speciellt mycket om att man tagit bort möjligheten för andra operativsystem men PS2-kompatiblitet hade varit bra. Vid mätningar gällande strömförbrukning och ljudnivå vinner Slim överlägset över 60 GB PS3 Classic. De två enheterna blir dock ungefär lika varma men Slim är något långsammare när det gäller att läsa in blu-rayskivor vilket förvånar.

Källa: http://www.engadget.com (US)

Gizmodo

"Might appeal to some, repulse other"

Gizmodo menar att Sony genom åren sakta men säkert har plockat bort en del grundfunktionalitet från PS3-familjen för att kunna sänka priset. Denna gång är det Linuxstödet som försvinner. Testaren upplever att den optiska läsaren i Slim låter mer än i original PS3. Det jämförs med hur de optiska läsarna låter i en bärbar dator respektive en stationär. Skillnaden är noterbar när man installerar saker på hårddisken från läsaren. Vid filmuppspelning märks det dock inte. Pluspoäng för formatet, ytan och den mindre strömförbrukningen. Minus för att man måste köpa till ett stativ om man vill ha enheten stående, samt det borttagna Linuxstödet.

Källa: http://gizmodo.com (US)

Cirkapris: 3500 kronor

Produktfakta:

Sony Playstation 3 Slim
Hårddisk: 120 GB 2,5 tum SATA
Formatstöd urval: dolby truehd, dts-hd
Anslutningar urval: Hdmi, av multi, optisk, 2xusb
Övrigt: Stöd för HDMI CEC, ljud i bitstream
Elförbrukning: 250 watt
Mått: 290x65x290 mm (exklusive utskjutande del i front)
Vikt: 3,2 kg

Tillverkare: Sony