Sök
Pinnacle Showcenter 250HD

Pinnacle Showcenter 250HD

Medialåda med trådlösa färdigheter

2008-09-15

Pinnacle Showcenter 250Hd är ett mediacenter med omfattande filstöd och som enligt testarna bjuder på en bra återgivning. Att hd-material hackar vid uppspelning och att hdmi saknas, drar ner omdömet.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 65/100 "Nur mässige Schärfe"
Hd review 3/5 "Not slight enough for technophobes"
What hifi 4/5 "Keep it cabled for HD happiness"
Stuff 4/5 "Music sounds excellent"
Pc answers 4/5 "Picture quality is good"

Vad tycker testarna?

Enligt testarna är Pinnacle Showcenter 250HD en lättinstallerad produkt som erbjuder ett omfattande formatstöd och bra återgivning av både ljud och bild. Dock så rapporterar flertalet testare att enheten inte hanterar hd-video speciellt bra, särskilt vid trådlös anslutning till nätverket. Detta gör att två av testarna inte rekommenderar produkten för den som vill ha ett trådlöst system, även om slutbetyget blir högt. Att hdmi saknas anses vara en stor miss men anslutningsmöjligheterna i övrigt beskrivs som omfattande.

Video

"Nur mässige Schärfe"

När tyska Video granskar bildkvaliteten hos Pinnacle Showcenter 250HD anses enheten prestera bra även om återgivningen skulle ha kunnat vara skarpare. Ljudet är bra men inte helt fritt från brus. Anslutningsmöjligheterna beskrivs vara goda även om frånvaro av hdmi upplevs som en stor miss. Formatstödet är omfattande och enheten är enkel att komma igång med. Men under själva användandet är produkten lite halvkrånglig att ha att göra med och menysystemet kunde ha varit mer genomarbetat, skriver testaren. Video tittar på ytterligare tre mediaextenders och korar Archos TV+ till vinnare. Zyxel DMA-1100P hamnar på andra plats och Pinnacle Showcenter 250HD på tredje följt av D-Link DSM-510.

Källa: Video (DE) nr 5 2008

Hd review

"Not slight enough for technophobes"

Att Pinnacle Showcenter 250HD fungerar med både pc som mac är något som Hd review uppskattar men enheten är inte den enklaste att konfigurera även om den initiala installationen är enkel. Det som kan vara lite småkrångligt är bland annat att ansluta till det lokala trådlösa nätverket. Enheten fungerar utmärkt för att strömma standardupplöst videomaterial och musik trådlöst, men för hd-upplösta videofiler så rekommenderar testaren en kabelbaserad nätverksanslutning. Oavsett anslutning anses enheten fungera bäst med standardupplöst material. Detta och maximal upplösning på 1080i samt avsaknad av hdmi gör att testaren inte rekommenderar produkten för den teknikfrälste. Den som inte är lika kräsen kommer dock att få mycket nöje ur Pinnacle Showcenter 250HD tack vare det omfattande formatstödet. Att det går att spela upp filer över usb är smidigt men testaren hade gärna också sett en inbyggd hårddisk för lagring av filer.

Källa: Hd review (GB) nr 10 2008

What hifi

"Keep it cabled for HD happiness"

När Pinnacle Showcenter 250HD ansluts till nätverket via en ethernetkabel blir återgivningen av hd-material mycket bra med utmärkt färgbalans och imponerande detaljrikedom. Men med trådlös överföring fungerar det inte alls bra och det man istället får är en seg uppspelning som mest består av högupplösta stillbilder. Med sd-material och musik fungerar det däremot utmärkt oavsett nätverksanslutning. Och den som klarar att leva med ett kabelanslutet system kommer att gilla Pinnacle Showcenter 250HD. Den som däremot vill köra allt trådlöst får se sig om efter något annat, avslutar What hifi.

Källa: www.whathifi.com (GB)

Stuff

"Music sounds excellent"

Att komma igång med Pinnacle Showcenter 250HD är enkelt enligt Stuff men själva användarupplevelsen dras ned något av den ogenomtänkta fjärrkontrollen. Återgivningen av standardmaterial och musik upplevs som mycket bra men uppspelningen av hd-material uppges endast fungera om enheten är kabelansluten till nätverket. Då blir hd-återgivningen mycket bra. Trådlöst så fungerar det inte alls, skriver Stuff. Likt föregående testare så menar testaren att detta är ett bra system, men endast för den som kan tänka sig köra kabelbaserad anslutning till nätverket.

Källa: www.stuff.tv (GB)

Pc answers

"Picture quality is good"

Det som är tråkigt med Pinnacle Showcenter 250HD är enligt Pc answers att enheten saknar hdmi. Annars upplevs anslutningsmöjligheterna som mycket bra och det uppges vara enkelt att komma igång med enheten. Prestationsmässigt uppges systemet levererar en bra bildkvalitet, oavsett om det är sd- eller hd-material. Priset är också attraktivt men trots en hög slutpoäng rekommenderar testaren att eventuella köpare avvaktar. Detta då systemet inte skiljer sig vidare mycket från mängden och att det finns konkurrerande system som är bättre val.

Källa: www.techradar.com (GB)

Cirkapris: 1800 kronor

Produktfakta: Pinnacle Showcenter 250HD är en mediacenter som kan återge film, musik och bilder. Stödda filformat omfattar wmv, mpeg-1, mpeg-2, mpeg-4, divx, xvid, mp3, wma, pcm, wav, jpeg och png. Produkten har trådlöst nätverk, ethernet, usb och fjärrkontroll. Anslutningar omfattar komponent, s-video, scart, kompositvideo, optisk och koaxial digital ljudutgång samt utgång för stereoljud. Väger 1,9 kg och har måtten 300x230x40 mm.

Tillverkare: Pinnacle