Sök
Philips WACS7500

Philips WACS7500

Trådlös medelmåtta

2008-08-11

Philips WACS7500 är ett trådlöst ljudsystem som kan placeras ut i hemmets alla rum. Testarna anser att man borde ha lagt ner mer tid på ljudprestationen.
Testkälla Betyg Kommentar
Bild & ljud hemma 3/6 "En rätt läcker apparat"
Pocket lint 7/10 "A massive improvement"
Pc advisor 3,5/5 "Well-featured "
Cnet 7,2/10 "It's very likable"

Vad tycker testarna?

Philips WACS7500 lyckas inte övertyga testarna fullt ut och de menar att det finns brister både i användarvänligheten och i ljudkvaliteten. Det är negativt att det inte går att lyssna på radiokanaler från hela världen utan att man får nöja sig med Phillips radioregister. Testarna tilltalas av radions utseende och den beskrivs som läcker samt lättplacerad tack vare trådlösheten. Ljudsystemet fungerar utmärkt när det gäller att spela bakgrundsmusik, vill man ha en total ljudupplevelse så finns det bättre konkurrerande produkter.

Bild & ljud hemma

"En rätt läcker apparat"

wacs7500_1_.jpgBild & ljud hemma tycker att Philips WACS7500 är snyggt designad, men de menar också att den är för stor och känns klumpig. Testaren tycker att användarvänligheten ligger på hög nivå då både fjärrkontrollen och menyerna är lätthanterade. Vid nätverksproblem kunde man dock fått tydligare instruktioner. Testaren tycker också att det är dåligt att det inte går att lyssna på radiokanaler från hela världen, istället får man välja från ett register som inte alls har det stora utbudet som andra internetbaserade radioapparater har. Ljudet beskrivs som kraftfullt men det saknas "tryck i basen", om man gillar dansmusik och rock.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 5 2008

Pocket lint

"A massive improvement"

wacs7500_2.jpgPocket-lint anser att det bästa med WACS7500 är den stora hårddisken som rymmer omkring 1500 cd-skivor och att man smidigt kan få musik i hela huset utan krångel med sladdar. Designen har dessutom förbättrats en hel del sedan föregångaren. Testaren tycker att den nya färgdisplayen och stödet för Gracenote, som importerar information om dina cd-skivor så att man slipper skriva in titlar manuellt, fungerar bra. Om WACS7500 skulle betygsättas utifrån föregångaren så skulle betyget bli väldigt högt. Idag finns det dock bättre alternativ och därför når den inte upp till ett toppbetyg.

Källa: www.pocket-lint.co.uk (GB)

Pc advisor

"Well-featured "

Pc advisor konstaterar att radion har gott om funktioner och ett tilltalande utseende. Den kan i vissa lägen vara lite väl avancerad att använda och man rekommenderas att läsa manualen innan man försöker sig på de olika funktionerna. Testaren tycker därför att den inte kan rekommenderas till ett familjehem som vill ha en apparat anpassad för hela familjen. Ljudet är inte heller fulländat. Det fungerar utmärkt om man önskar lite bakgrundsmusik men om man vill leva sig in i musiken faller den platt. Att radion är trådlös gör den lättplacerad.

Källa: www.pcadvisor.co.uk (GB)

Cnet

"It's very likable"

wacs7500_3.jpgCnet hade velat ha en större hårddisk, ett bredare utbud av stöd för filformat och snabbare prestation med tanke på det höga priset. Men trots dessa brister så tycker testaren att man får ett bra helhetspaket som presterar över medel. Testaren tycker inte att det är helt enkelt att få koll på de olika funktionerna. Man måste vara beredd på att spendera en hel del tid på att lära sig dem för att få ut det bästa ur radion. Har man höga krav på ljudet anses inte WACS7500 vara ett alternativ. Har man däremot ett normalintresse för ljud och önskar ett smart system som smidigt placeras ut i hemmets alla rum är det lätt att bli förälskad i WACS7500.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

Cirkapris: 9500 kronor

Produktfakta: Philips WACS7500 är ett musiksystem, där man kan rippa och lagra musik för att sedan strömma musiken mellan huvudenheten, upp till fem trådlösa stationer och dator. Hårddisken på 80 gigabyte har plats för upp till 1500 cd-skivor. Systemet kan spela upp från cd och usb samt har stöd för internetradio. Stöd finns för mp3, wma och pcm. Huvudenheten väger 18,5 kg och har måtten 614x172x272 mm. Slavenheten väger 8,83 kg och har måtten 700x380x370 mm.

Tillverkare: Philips